בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי הפראייר שמשלם 98 שקלים על סלט וספגטי ברוטב עגבניות?

התפריט של מסעדת בלאקסטון במתחם הבורסה ברמת גן הציע "חוויית גורמה ייחודית באווירה מסוגננת", אבל בפועל מדיר צמחונים וטבעונים ומעליב את הקרניבורים

65תגובות
מסעדת בלאקסטון במלון אינדיגו
איתי סיקולסקי

לפעמים, דווקא הרגע השברירי הזה בו מתנפצת צלחת במסעדה, מלמד עליה יותר מכל המנות גם יחד. כי צלחת שנשברת במסעדה לא אמורה לחולל דרמה. המון צלחות יוצאות, קורה שאחת נשברת. מחייכים, מתנצלים, אוספים את השברים ומוציאים צלחת חדשה. אבל ב-Blackstone Bistro, המסעדה הכשרה במלון אינדיגו ברמת גן, צלחת שנשברת זו דרמה: שקט מצמית משתלט על החלל; אחראית משמרת חופנת את פניה ומפטירה: ״אוי, זה נורא. איזה רעש״; ומלצרית עוטה פרצוף חסר ישע עד שנדמה שהיתה מעדיפה להיקלע לרעש האדמה באיטליה מאשר להתכופף ולאסוף את השברים. זה רגע שחושף אותך לאינסטינקטים של המסעדה ולאווירה בה היא מתנהלת. התרסקות אחת קטנה שמוציאה את האוויר מהבלון שמתואר בתפריט כ״ביסטרו-בר צרפתי-ים תיכוני, שמציע חוויית גורמה ייחודית באווירה מסוגננת״. וזה עוד לפני שאילצו אותנו לשלם 98 שקל על סלט ירקות וספגטי עם עגבניות.

הדיל: עסקיות הכוללות לחם ומטבלים, מנה ראשונה ועיקרית ב-98 שקל (עם ראשונות של סלט ירקות, סלט עוף או כרובית ועיקריות של קבב, המבורגר, בורי ועוד) וב-149 שקל (עם ראשונות של פטה כבדים, סיגר לחי עגל, קרפצ׳יו ועיקריות של נתח קצבים, סינטה, אנטריקוט ועוד).

האוכל: הפתיחה עשתה רושם. כי זה מה שעושים פה. במלון הבוטיק במתחם הבורסה הרמת גני, ש״משלב בהרמוניה עיצוב, פונקציונליות ומעוף, חושניות ותחכום״ (שכמובן לא באים על חשבון ה״שיק האורבני, הסגנון האירופאי המתוחכם והאלגנטי והאווירה הים-תיכונית טרנדית״, הכל מתועד כאן). בקיצור, מהר מאוד הגיעו לשולחן בקבוק מים, סלסלה עם לחמים טובים (לבן ומלא) ושלושה מטבלים חביבים: טחינה חריפה, סלסת עגבניות וקרם חצילים (אומרים שתיירים עדיין מתים על זה).

הפתיחה החיובית נקטעה ברגע בו נדרשנו לתפריט העסקיות. בעצם, רק אני נדרשתי לתפריט. לצמחונית לא היה מה לעשות איתו. הוא כולל מנה עיקרית צמחונית אחת: ספגטי עגבניות. אולי לפני עשור זה היה עובר. אולי אם היינו במסעדת בשרים או דגים. אבל במסעדה של מלון ב-2016 ועוד במתחם העסקי של הבורסה? כאילו אין היום כ-400 מיליון צמחונים בעולם, כולל 5 אחוז מהאמריקאים. כאילו 13 אחוז מהאוכלוסייה היהודית לא מגדירים עצמם צמחונים (גם בסקרים תזונתיים לא סופרים את הערבים) ו-30 אחוז נוספים לא מצהירים שהם הפחיתו בצריכה של מוצרים מן החי. עזבו ניתוק, זו החלטה עסקית מטופשת. אלא אם עלו פה על קונספט חדש: מלון לקרניבורים.

ההיצע הצמחוני בתפריט הראשונות המשיך את הקו. תמצאו שם שלושה סוגי סלטים בסיסיים (סלט ירקות, סלט ירקות חריף וסלט עשבים) וכרובית אפויה. אבל כשניסינו לחמוק מגורל של סלט וספגטי, הודיעה המלצרית שדווקא היום אין כרוביות. בקיצור, על צמחונים נגזר כאן סלט ירקות וספגטי עגבניות. ב-98 שקל. דיל שכולו לקום וללכת. אבל הצמחונית היתה רעבה מדי ובעיקר אופטימית מדי. יש פסטות וסלטים שמצדיקים סכום כזה, הסבירה. אולי. לא פה. זה היה סלט בסיסי ביותר. הוא כונה סלט דק-דק, אבל אפילו לא היה כזה, והגיע עם חתיכות בצל גסות. הסלט הכי סתמי שתכינו לעצמם בערב עצל. בליווי צלוחית של טחינת אל-ארז. כמו בבית.

לראשונה נוספת הזמנו ״פיצה סשימי טונה״ רק כדי לגלות שלא מדובר בפיצה אלא בטורטייה פתוחה עם ספייסי מיונז, צ׳ילי, אבוקדו, מיקרו כוסברה, עגבנייה, צנון ונתחים של טונה נאה. ואיכשהו, זה היה הרבה פחות גרוע מאיך שזה נשמע. נתחי הטונה היו באיכות גבוהה ובכמות טובה ולא איפשרו לשלל התוספות להשתלט. קיפלתי את הכל ומה שהתקבל היה סנדוויץ׳ מגולגל פיקנטי וטעים.

פיצה סשימי טונה
עומר שוברט

הדרת הצמחונים העלתה סברה שאולי מצטיינים כאן בבשר. אלא שהניסיונות להזמין את אחד מנתחי הבשר המופיעים בתפריט העלו ספקות גם באשר לזה. כשביקשנו מנה של סינטה, המלצרית עיקמה פרצופה, הסבירה שמדובר בבשר קצת קשה והמליצה לבחור באנטרקוט. ניסינו את מזלנו עם ״מחבת ציידים״, מנה הכוללת נתח קצבים, אנטרקוט וסינטה. זה גרם לה לעקם את הפרצוף לצד השני, להצהיר שגם על המנה הזו היא פחות ממליצה ולהתעקש שאם אנחנו באמת רוצים ליהנות מבשר רך וטוב - כדאי שנזמין את האנטרקוט. כי בכל זאת, אנטרקוט אנגוס. נכנענו. וקיבלנו את אחד מנתחי הבשר הפחות מוצלחים שטעמנו לאחרונה. אכן רך, אבל כמו מסטיק. ושומני מאוד. ונטול טעמי בשר כמעט לחלוטין. נתח שכל מה שאפשר לסחוט ממנו זה כמה ביסוני שומן חביבים ואז להיכנע למליחותו ודביקותו. הוא הגיע עם התוספת הראויה לו: תפוחי אדמה שחלקם לא היו עשויים דיים.

סטייק במסעדת בלאקסטון
עומר שוברט

הספגטי עמד בחוסר הציפיות: ממנות הפסטה היותר בסיסיות שפגשנו. ספגטי עם רוטב עגבניות ושום. וערימה של עלי מיקרו בזיליקום, שרק הזכירו את המאקרו: 98 שקל. לספגטי עגבניות וסלט ירקות.

ספגטי עגבניות במסעדת בלאקסטון
עומר שוברט

כאן נעלמה המלצרית. אולי לא התמודדה עם התפלקות הצלחת. מלצר עם מגב נחלץ לעזרתנו ובפעולה עם אלמנט אקרובטי מסוים, הושיט לעברנו תפריט קינוחים. אגב קירצוף אינטנסיבי, הוא המליץ על קינוח של בצק פילו מגולגל במילוי בננה וחלבה, שמוגש עם גלידת וניל. ״זה בשמן עמוק ועם גלידת פרווה, אבל ממש טעים״. אם מתעלמים מגלידת הפרווה הקפואה, זה קינוח סביר. זריקת סוכר ושמן שהיינו זקוקים לה כדי לאסוף את השברים. 

קינוח במסעדת בלאקסטון
עומר שוברט

שירות ומהירות: מחקרים מוכיחים שקיים יחס הפוך בין הנינוחות במסעדה לכמות הצלחות המתנפצות. אם ב-Blackstone Bistro רוצים לשמור על הסרוויס, מומלץ לשחרר לחץ.

תמורה לכסף: לשלם 98 שקל על ספגטי עגבניות וסלט ירקות זה כואב. לשלם 149 על אנטריקוט בלתי לעיס, כואב אפילו יותר.

בקיצור: שוברים את הכלים.

חשבון:

סלט ירקות (במחיר העיקרית)

פיצה סשימי טונה (במחיר העיקרית)

ספגטי עגבניות - 98 שקל

אנטריקוט אנגוס - 149 שקל

בננה בפילו - 39 שקל

טיפ - 43 שקל

סה״כ - 329 שקל

Blackstone Bistro, מלון אינדיגו, רחוב אהליהב 5, רמת גן (מתחם הבורסה), 03-5252258, תפריט העסקיות מוגש  בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 12:00 ל-17:00, כשר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו