עסקית ברפאל: שווה כל שקל

מסעדת השף רפאל מציעה מנות משובחות ומעניינות במחיר נוח ובאווירה לא מחויטת

אביבית שיין, TheMarker
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אביבית שיין, TheMarker

מסעדת רפאל היוקרתית, היקרה והנחשבת נראית כמעט המונית בשבת בצהריים. משפחות סביב שולחנות גדולים, חברות שנראה כי שילבו בין בילוי בים לארוחת צהריים, ואין שולחן פנוי. העיצוב במקום לא משדר הידור מיוחד, והנוף הנהדר של הים משתלט בצהריים על המסעדה. האווירה בצהרי שבת לא מזכירה את האווירה המחויטת של מסעדת הגורמה בארוחות הערב.

כל זה הולך יופי עם העסקיות של רפאל. באמצע השבוע הן כוללות מנה ראשונה ועיקרית בתמחור של 75 שקל, 95 שקל ו-115 שקל. העסקית בצהרי שבת משתלמת לטעמנו במיוחד - 115 שקל שכוללים את כל 12 המנות הראשונות בתפריט, המוגשות למרכז השולחן, ומנה עיקרית. בסוף השבוע מציעים ברפאל גם תפריט ילדים.

התחלנו במנות הראשונות, שפוזרו בנדיבות על השולחן עד שכמעט לא נשאר בו מקום. הן שילבו בין אוכל ביתי מהמטבח המקומי לבין מתכונים אקזוטיים בהשראת מטבחים רחוקים. סיגרים מרוקאיים תוצרת הבית, ממולאים בחלקי עגל חלב, זכו לאנחות קולניות מצד בן זוגי לארוחה. פסיפס של עגבניות ערבה עם שמן זית, בצל, ריחן סגול ומוצרלה בופלו היה ססגוני וטעים. פלפלים צרובים באש עם שמן זית וחומץ בלסמי הזכירו את אלה שסבתא למדה להכין עוד ברומניה; תרד טורקי עם כרישה, שמן זית ומיץ לימון היה טעים; וסביח חציל בלאדי עם טחינה, ביצה חצי קשה, פטרוזיליה ומיץ עגבנייה היה פשוט וטעים.

קיבלנו גם סלט תפוחי אדמה עם מלפפון כבוש ומיונז הבית, "מסבחה" של שעועית לבנה עם טחינה ושמן זית, זיתים מתובלים וריחניים עם שמן זית ומרווה, גרבלקס סלמון כבוש עם קוויאר אדום ושמנת חמוצה בווינגרט חלמונים ושמיר שהיה מצוין, הרינג עם בצל סגול וירוק בחומץ שרי, ירקות ממולאים בבשר טלה ובאורז בסמטי שלצדם לבנה עזים עם שמן זית, וקורנדביף עם חרדל ומלפפון חמוץ. המבחר היה מדהים, המנות משובחות ומעניינות, והתיאבון סופק.

למנות העיקריות בחרנו בניוקי תפוחי אדמה עם חמאת עגבניות, ריחן, גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו (שבתפריט כתוב שהיא בת 36 חודשים) ושמן זית. הניוקי היו נימוחים, לא מהסוג הקשה והלעיס אלא בטעם מעודן. אם היינו יותר רעבים, בטח לא היה נשאר מהמנה כלום. בנוסף אכלנו סינטה של פרה שמנה, מיושנת על העצם וצלויה עם פלפל שחור ממדגסקר. המנה, שתומחרה בתוספת של 20 שקל, הגיעה לצד מוח עצם, ברוטב יין אדום ובתוספת פירה תפוחי אדמה. הבשר היה עשוי במידה הנכונה. למרות הבטן המלאה, לא יכולנו לוותר גם על הפירה, שכנראה נהנה מכמויות מכובדות של חמאה והיה אף הוא מצוין.

על אף שהגענו לקצה גבול היכולת שלנו, הזמנו לקינוח צלחת פטיפורים של רפאל (35 שקל), שכל אחד מהם היה מפתיע ומענג יותר מהשני. מגוון של סירות ממולאות בקרמים בטעמים שונים, כדורי מרציפן ושוקולד וסוכריות גומי היו לא רק טעימים, אלא גם מרנינים ביופיים.

שילמנו 285 שקל וסיכמנו שהארוחה שווה כל שקל. אנחנו נחזור. » רפאל, הירקון 87 תל אביב. טל': 5226464-03. העסקית מוגשת בימים א'-שבת בשעות 12:00-16:00

השורה התחתונה ההצעה: מנה ראשונה ועיקרית ב-75 שקל, ב-95 שקל או ב-115 שקל. טוב לביזנס: האווירה, האוכל והשירות הופכים את המקום למושלם לשיחות. בשולחנות הסמוכים: משפחות וחברות שנראה כי שילבו בין בילוי בים לארוחת צהריים. יתרון יחסי: אוכל גורמה במחירים שפויים. מישהו מטפל בך: שירות ברמה גבוהה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ