טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עיסקית בשיין אנד שארפ: מנות חביבות במחיר הוגן

תפריט העסקיות בשיין אנד שארפ לא מדמם כמו תפריט הערב, אבל הוא בהחלט הוגן ונחמד

תגובות

נתח בשר טוב עם סלט קטן הוא כנראה הקונספט הגברי המועדף לארוחה עסקית בצהריים. "עסקית" כשלעצמה היא קונספט גברי: גברים לא אוכלים כי בא להם לשוחח - זה הרי עניין של בנות - הם באים לעשות עסקים. כדי שהעסקים יהיו באווירה לא פורמלית, הולכים לאכול. מה יאכלו, קיש? יאכלו פרה. על הבסיס הזה בנתה מסעדת דוריס קצבים (ונסגרה) ועל הבסיס הזה בונים המסעדן יעקב שיין וכדורסלן העבר דרק שארפ, שפתחו באותו מקום את שיין אנד שראפ, שכנראה תצליח לא רע. למה תצליח? כי לשניהם שם טוב שמתחבר עם הקונספט האמור, כי האוכל סביר, כי המחיר שפוי, כי ההיצע יעיל.» שיין אנד שראפ - לשעות פעילות ולכל הפרטים» הסטייקים הטובים בארץ» לילה מוראד: אוכל מוצלח ואווירה רועשת» הצלע השמינית: ארוחה מבטיחה שלא מקיימת» קאבאצ'וק: געגועים לחורף ואוכל רוסי משובחידידי ח' ואנוכי לא בדיוק הגברים של העסקית. מה לנו ולעסקים. אנחנו נפגשים מעת לעת כדי לשוחח ולהזכיר לשנינו שאנחנו חברים שמחבבים מאוד זה את זה. זה כשלעצמו עסק חשוב בחיים. ושנינו גם צריכים לאכול צהריים מעת לעת, אז למה לא לשלב פלז'ר עם פלז'ר? טוב ויפה, שיין אנד שארפ.פלז'ר עם פלז'ר. נתח בשר בצלייה בשיין אנד שארפ (צילום: יח"צ)חלל הסועדים המרווח היה מלא למדי (אם לעסקית צריך להזמין מקום, זה סימן טוב לבעלים), הכיסאות נוחים, האקוסטיקה סבירה. אמנם שמרו לנו מקום בפינת האולם, אבל השיחה בשולחנות שלידינו לא הרעישה מדי. וגם השירות היה זריז ומהיר. תפריט העסקית שהונח על שולחננו כלל מגוון של חמש ראשונות (חציל קלוי בטמפורה, קרפצ'ו פילה בקר, מרק, סלט ירקות, כנפי עוף ברוטב טריאקי וסלט עגבניות). ח' הזמין את החציל, ברור היה שאלך על הקרפצ'ו.הראשונה כלולה במחיר העיקרית. העיקריות כוללות את "השניצל של יענקלה", חזה עוף על הגריל, כבד עוף, פרגית בקארי ירוק, פילה בורי, המבורגר וסטייק היום 250 גרם. האחרונה היא המנה היקרה בתפריט (96 שקלים), ודי מוזר שבמסעדת בשרים מובהקת רק שתי מנות באות מהעדר וכל השאר מושתתות על תנובת הלול. אולי רק בערב מראים שיין אנד שארפ את טיבם הבשרני. ליד המטבח הפתוח יחסית, מאחורי הבר, יש מקרר שקוף שבו רובצים זה בצד זה כמה נתחים מיושנים, כל אחד כמה עשרות קילוגרמים, שמרמזים על מה שמצפה לסועדי הערב. גימיק נחמד, לא בטוח שאת כולם הוא מגרה.יודעים את העבודה. שיין אנד שארפ (צילום: דני ססלר)החציל בטמפורה היה נחמד מאוד, ונחמד אף ממנו היה הסלטון שהתלווה אליו: בצל ירוק וצנונית, חתוכים דק דק, מרעננים ומעוררי תיאבון. הקרפצ'ו הגיע ערוך יפה, היה פרוס דק מאוד, שחה בחומץ הבלסמי. לי מספיק פחות חומץ. עם הראשונות הגישה לנו המלצרית שלוש לחמניות חמות עם פנכת חמאה ומנהל המשמרת בא לפתוח לנו בקבוק מים צוננים, חתום. כי זאת לדעת: יש להם בקבוקים שעליהם כתוב "שיין אנד שארפ" ובהם מים קרים. "מינרליים?", שאל ח' אך נענה בהמהום לא ברור. "מאיפה?", המשיך ותהה. "אלו מים שעוברים סינון ופסטור מיוחד אצלנו", נענה ברצינות הראויה. גימיק נחמד. לעיקריות הזמין ח' פרגית ברוטב קארי ירוק (76 שקלים) שהוגשה על מצע של אורז ברוטב קוקוס. המלצרית הזהירה אותו שהפרגית "קצת חריפה בגלל הקארי", אבל אזהרה זו נפלה על אוזניים אטומות. ח' נהנה מאוד מהפרגית שלו. אני הסתקרנתי לדעת מהו "השניצל של יענקלה" (66 שקלים). מתברר שיענקלה יודע לשטח היטב את חזה העוף. הגיע שניצל ענק שכיסה את כל הצלחת הלא קטנה. הבעיה בשניצלים דקים מאוד שהם עלולים לצאת קצת יבשים. זה של יענקלה סבל מהבעיה ולא הצליח לפתור אותה. עם זאת, ביקשתי שיארזו לי את מה שלא הספקתי לסיים. השניצל של יענקלה היה לא רע גם כארוחת ערב. הצ'יפס שנלוו איליו, חתוכים גס, היו טובים.משלים את הארוחה. צ'יפס של שיין אנד שארפ (צילום: יח"צ)מה שעוד נחמד בתמחור של המסעדן וכדורסלן העבר זה שאפשר להזמין בתוספת גם כוס יין ממגוון נאה, במחיר אחיד של 15 שקלים. המרלו הצרפתי האדום של ח' והשאבלי הלבן והצונן שלי היו בני לוויה ראויים לעסקית ההוגנת.בקטנה תפאורה: אולם גדול, ריהוט עדכני, המקרר של הקצב כתפאורהסביב השולחן: ביזנס לייקשירות: לענייןחיוך: מרגיעשירותים: מרווחים ונקיים, אבל למה כל כך אפלוליים?נגישות: נוחה מאודשורה תחתונה: עסקית הוגנת ומתוקתקת. לא יותר ולא פחות

שיין אנד שראפ -  יגאל אלון 65, תל אביבפתוח: כל השבוע 24:00-12:00

*#