עסקית בדלאל: טעים כמה שזה מוקפד

המנות הנפלאות והאווירה הנעימה בדלאל עשו לנו בילוי משובח ליום אביבי באמצע החורף

אביטל אשתר, TheMarker
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אביטל אשתר, TheMarker

לאחר שבוע גשום, הפציעה סוף־סוף השמש ולא השאירה לנו ברירה אלא  לאכול את ארוחת הצהריים שלנו בחוץ. הפור נפל על מסעדת בנווה צדק,בניצוחו של שף , השוכנת בין מרכז ל. התפאורה היתה מושלמת: צמחים מטפסים, סועדים נהנתנים ואפשרות בחירה בין כמה חללים, אחד לכל מצב רוח. כמובן שבחרנו לשבת ב"חממה" - הכלאה בין חצר לחלל פנימי בעל גג שקוף. המסעדה היתה מלאה למדי, והכילה בעיקר אמהות ועגלות, תיירים ותיירות ואנשי עסקים למיניהם. המארחת הושיבה אותנו מיד ומלצר מהוקצע הגיש לנו שלושה תפריטים עטופים בתחרה. הארוחה העסקית שהוצעה בהם נחלקה לשלוש רמות מחירים: 69, 98 או 118 שקלים. כל ארוחה כוללת סלסלת לחם וחמאה, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה. »  - לשעות פעילות ולכל הפרטים» » » » לעסקית אחת הזמנו סלט שורשים; ופפרדלה ארטישוק, עגבניות, פסטו ומוצרלה (98 שקלים). לעסקית השנייה בחרנו בעדשים שחורות בבישול ארוך ובטחינה; וחזה עוף על אורז לבן, קרם גזר וירקות ירוקים (69 שקלים). הלחם והלימונדה הגיעו במהרה. שני סוגי הלחם (אחד לבן ואחד כפרי) היו עשירים, טריים וטעימים מאוד. לאחר כמה דקות הגיעו המנות הראשונות ולא איכזבו: סלט השורשים כלל סלק, גזר, שומר, סלרי, קולורבי, צנונית ואגוזי מלך ולווה בגבינה בשלה מעולה. טעמו היה מתקתק ומרענן. העדשים השחורות היו חמימות ועשויות במידה הנכונה, והתיבול היה עדין ומדויק. המלצר, ששמר על קשר עין לאורך כל הארוחה, וידא שהכל מתנהל לשביעות רצוננו והגיע בדיוק בזמן כדי לפנות את הצלחות המיותרות ולהזמין את המנות העיקריות. גם הן הגיעו בתזמון טוב והיו בעלות מראה מעורר תיאבון. חזה העוף נח על מצע של אורז לבן פשוט וקרם גזר בצבע מרהיב, ולצדם היו אפונת גינה, שעועית עדינה ותרד. העוף היה רך ועסיסי, ותובל באופן שלא השתלט על שאר הטעמים. המרענן הרישמי. סלט שורשים של דלאל (צילום: יח"צ)הירקות היו יפים וטעימים במיוחד, וקרם הגזר חיבר בין כל המרכיבים הפשוטים יחסית של המנה והפך אותה לייחודית. הפסטה היתה טרייה, ואף שבמבט ראשון התאכזבנו מכמות הירקות הקטנה שהיתה בה, שמחנו לגלות שטעמה היה עשיר וטוב, ולא חסר לנו דבר. רוטב הפסטו היה מעודן ולא שתלטן, לארטישוק היה טעם מעושן וכל הטעמים חברו למנה מוצלחת במיוחד. גילינו באיחור שיש גבינת מוצרלה בתחתית הצלחת, אבל לא הרגשנו  בחסרונה והיא נותרה בשלמותה. האווירה הנעימה, האוכל הטעים והשירות היעיל הסיחו את דעתנו מהשעון - וכך הסתיימה הארוחה במפתיע. שילמנו 167 שקלים על שתי העסקיות והצטערנו שלא הספקנו ליהנות מתפריט הקינוחים. עוד נחזור להשלים את המשימה.

נעימה ומשתלמת. דלאל (צילום: אייל טואג) חשבון, בבקשה ההצעה: לחם, מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה ב–98 ,69 או 118 שקלים. טוב לביזנס: מתאים לפגישות עסקיות עם לקוחות אמידים. בשולחנות הסמוכים: תיירים, אנשי עסקים ונהנתנים.יתרון יחסי: טעים ופסטורלי.מישהו מטפל בך: שירות מהוקצע ויעיל. - שבזי 10, נווה צדק, תל אביב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ