${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית באיטלקיה בתחנה: היופי מחפה על הטעם

"איטלקייה בתחנה" היא מסעדה נעימה ששוכנת במתחם מקסים. הבעיה היא האוכל הבינוני מאוד

תגובות

תיכננו לאכול באחת המסעדות בשכונת פלורנטין שבדרום תל אביב, אבל טעויות בניווט והיעדר חנייה שיגרו אותנו אל מתחם התחנה שליד נווה צדק. החניון המרווח והמקום המטופח קידמו את פנינו, ונכנסנו בציפייה למצוא ארוחת צהריים טובה. איטלקייה בתחנה היתה המסעדה הראשונה שראינו. המסעדה, שבנויה כחלק מתחנת הרכבת המשוחזרת, נמצאת במרכז המתחם, והיא בולטת ויפה מאוד. התיישבנו, מוטרדות מעט מהעובדה שהמקום ריק מסועדים בשעת הצהריים. אם אין תחלופה של אנשים, לימדו אותנו, אין תחלופה של אוכל. שאלנו את המלצרית אם הגענו בשעה לא טובה, והיא ענתה שזה יום יוצא דופן. המספר המועט של אנשים שהשתזפו מחוץ למסעדה בשמש החורפית והחנויות הריקות איששו את ההנחה שלה. מורעבות וממהרות החלטנו לקחת סיכון. תפריט העסקיות היה מגוון, וכלל בין היתר פירות ים, דגים ומיני בשרים. מבט חטוף באתר המסעדה הבטיח לנו תפריט שמשלב את מומחיות השף יחד עם הקסם של דרום איטליה. עוד הובטח כי המנות מבוססות על חומרים מקומיים וטריים ושזה "מטבח בריא". לא יכולנו לבקש יותר. עסקית בפויקה: תענוגות בשרים בסיר ברזלעסקית בלופט: כמה נמוך אפשר לרדת?עסקית במסעדת אנטרקוט דה פריז: אווירה אירופית ובשר משובחאיטלקייה בתחנה - לשעות פעילות ולכל הפרטים.באיטלקייה מציעים ארוחה עסקית בשתי גירסאות: מנה ראשונה ועיקרית, או עיקרית וקינוח - שתיהן ב–78 שקל. למנה ראשונה הזמנו את מרק היום, שהיה הפעם מרק גריסים, ופטה כבד עוף, שכלל כבדי עוף שהושרו ביין מרסלה עם ריבת שרי וקינמון. המרק היה טעים, אם כי נראה שהשף הגזים עם אחד התבלינים, כנראה הכמון. המנה היתה גדולה ולא נאכלה עד סופה. פטה הכבד היה דחוס, לא אוורירי ומעט חמוץ - אבל הריבה לצדו היתה מצוינת. הלחם שהגיע עם המנות הראשונות היה טרי, אם כי שמנוני מעט. למנה עיקרית הזמנו ספגטי של אמא ברוטב עגבניות, עלי בזיליקום, שום וגבינת פרמז'ן. הספגטי הגיע חם וטרי אבל טעמו היה תפל וחסר ייחוד, בוודאי לא כזה שאמא שלנו היתה גאה בו. בהמשך גילינו שזה היה החלק הטוב בארוחה. למנה עיקרית שנייה הזמנו פרגיות בנוסח איטלקי, "שזופות על הגריל בליווי פלחי תפוחי אדמה אפויים בשמן זית". הפרגיות, שהונחו על שולחננו כמה דקות לאחר הספגטי, היו האכזבה האמיתית: יבשות, לא טריות, לא טעימות, חסרות חיים וחן. וכך, על אף שהיינו רעבות, החלטנו לוותר על התענוג. המלצרית, שהגיעה לבדוק מה קורה ושמעה את טענותינו, הגיבה באדיבות והציעה מנה חלופית, ומשסירבנו זיכתה אותנו על המנה. באופן כללי, השירות המצוין היה נקודת אור בארוחה המאכזבת.אולי היה כדאי להזמין קנלוני? איטלקיה בתחנה (צילום: דניאל לילה)מתחם התחנה הוא מקום מקסים והמסעדה יפה ונעימה. השקט והיופי של המקום - והעובדה שיש שם חנייה גדולה וזמינה - שווים הרבה מאוד למי שמחפש אתנחתא טובה ונעימה בצהרי היום. נהנינו מהמקום, אבל יצאנו רעבות ומאוכזבות מהמסעדה.חשבון, בבקשה ההצעה: מנה ראשונה ועיקרית או מנה עיקרית וקינוח ב– 78 שקל.טוב לביזנס: רק אם זאת לא פגישה חשאית: המיקום מרכזי והשולחנותצפופים.בשולחנות הסמוכים: אין נפש חיה.יתרון יחסי: אחרי הארוחה אפשר להסתובב במתחם היפה.מישהו מטפל בך: שירות אדיב ונעים.איטלקייה בתחנה - מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב.

*#