טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בפויקה: תענוגות בשרים בסיר ברזל

האוכל בפויקה עשיר, מעניין וטעים, ומספק הנאה רבה בצהרי יום חורפי. עוגת השוקולד היא זו שתביא אותנו לביקור חוזר

תגובות

הרבה שנים חלמנו לאכול בפויקה. התפריט הבשרי, שמבוסס על בישול אפריקאי בקדירות, נראה לנו מפתה, וכשתי קרניבוריות מושבעות תהינו איך בכל שמונה שנות קיומה לא ביקרנו בה ולו פעם אחת. התפריט העסקי החדש שמציעה המסעדה בצהרי יום חול סיפק לנו הזדמנות מעולה לאכול שם. כיאה למסעדה ששאבה את השראתה מהיבשת השחורה - השף אריאל כהן ייבא את השימוש בסיר הפויקה הדרום־אפריקאי מהשטח למטבח המסעדה - קירות המסעדה מקושטים בפסלים ובתמונות שכאילו נלקחו מהשבטים בג'ונגלים ובסוואנות של אפריקה.פויקה - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםעסקיות בתל אביב - לכל ההמלצותהמסעדה אמנם היתה כמעט ריקה בשעת הצהריים, אך נראה שהמלצרית מתקשה להתמודד עם מלאכת השירות. היא היתה אדיבה וענתה בפירוט רב על כל שאלותינו, והיו הרבה מהן - אך עד שהואילה בטובה לגשת ולקחת אתההזמנות ועד שהתייחסה כשקראנו לה, חלפה תקופה שדמתה לנצח.בפויקה מציעים ארוחה עסקית שכוללת לחם הבית, מנה ראשונה ומנה עיקרית - במחיר המנה העיקרית. לראשונה הזמנו מרק בטטה מעושנת, חלב קוקוס וג'ינג'ר; וג'ינג'ה - בטטה מעושנת פטריית פורטבלו ופלפל אדום קלוי על מצע עדשים שחורות פריכות. לצדן הגיע לחם טרי וחם שהיה מעולה, עם חמאה וממרח מסתורי שנאכל בתאווה גדולה על ידי אחת מאתנו, שהמשיכהלמרוח אותו על הלחם גם לאחר שגילתה שמדובר בממרח חצילים מעושן עם הרבה שום - והיא בכלל שונאת חצילים.המרק היה סביר בלבד: טעמה הדומיננטי של הבטטה לא השאיר סיכוי לחלב הקוקוס ולג'ינג'ר, שנבלעו בו. הג'ינג'ה הגיעה במחבת לוהטת וכל מרכיביה היו מעולים, אך ההפתעה האמיתית היתה העדשים: הן היו טעימות להפליא, והשתלבו נהדר עם שאר מרכיבי המנה שנצלו כראוי. למנה עיקרית לקחנו פיקניה מעושנת - נתח פיקניה מיושן ומעושן ("זה החלק הזה של הפרה",הדגימה המלצרית על צד הגוף), שהוגש עם רוטב חרדל פיקנטי ותפוחי אדמה מדורה ( 70 שקל ); וקדירת ציידים - קדירת בשר ביין אדום עם פטריות וירקות שורש ( 65 שקל). שתי המנות היו מעולות: נתחי הפיקניה הוגשו בנדיבות, ורוטב החרדל איזן את טעמן העז. תפוחי האדמה, לעומת זאת, היו מעט סתמיים. פיסות הבשר ששלפנו מהקדירה היו נימוחות, וירקות השורש הוסיפוגיוון למנה, אך לא השתלטו על טעמו של הבשר. לא כל הפויקה טעים הוא. מסעדת פויקה (צילום: עופר וקנין)כשהמלצרית הציעה לנו לסיים את הארוחה עם קינוח, סירבנו בנימוס - על אף שהתקשינו לעמוד בפיתוי של פונדנט שוקולד חם עם גנאש שוקולד לבן. לאחר ששילמנו 159 שקל על שתי ארוחות עסקיות וכוס יין אדום במחיר מיוחד ( 24 שקל ), יצאנו כשחצי תאוותנו בידנו והבנו שכשנחזור לפויקה בפעם הבאה, לא יהיה מנוס מלשבור את משטר הדיאטה הקפדני. אחרי הכל, ארוחת בשרים שלא נגמרת בפינוק מתוק - כאילו לא נאכלה כלל.חשבון, בבקשה ההצעה: לחם הבית, מנה ראשונה ומנה עיקרית - במחיר המנה העיקרית טוב לביזנס: אווירה שקטה ואלגנטית  בשולחנות הסמוכים: זוגות שקפצו לארוחת צהריים יתרון יחסי: ארוחה בשרית במחיר סבירמישהו מטפל בך: שירות אדיב אך אטיפויקה - תרצה 14, מדרחוב תיאטרון גשר, תל אביב, טלפון: 03-6814622

*#