אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לופט: כמה נמוך אפשר לרדת?

המנות הראשונות הזכירו תפריט של בית קפה, והסטייק היה קטן ומלוח מדי. לופט בראשון לציון מנסה להיות מה שהיא לא

תגובות

יש משהו חינני בבני 20 פלוס מינוס שממלאים מסעדות יקרות, צוחקים ומשחקים באייפון שלהם, מבלי לחשוב על כך שיהיה עליהם לעבוד אחר כך יום שלם כדי להחזיר את ההוצאה. לא רק חינני, אלא גם מלמד על התרבות שהשתנתה בעשור האחרון, שבה אתה נכנס למסעדה בערב רגיל וקפוא של אמצע השבוע ומגלה שאם לא הזמנת מקום - אתה בבעיה. וזה לא שהכיסאות מלאים בטייקונים - כּוּלה מסעדה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון. מסעדות מושקעות, גדולות, מעוצבות, ניו־יורקיות, מלאות - הן תופעה משמחת. נכון, רק הלארג'ים מזמינים סטייק (100 שקלים פלוס). החסכנים לוקחים המבורגר (38 – 78 שקלים), והקמצנים מרק (24 שקלים), או דוגרים על קולה. אז מה? זה כיף ומשחרר ונותן קצת קונטרה לדיכאון יוקר המחיה. זה לא אומר שצריך לנצל את זה כדי להוריד את הרמה ולצמצם את הכמויות. בביקור שלנובלופט הרגשנו שזה קצת ככה. עסקית במסעדת אנטרקוט דה פריז: אווירה אירופית ובשר משובחעסקית בלה שוק: כאילו אותנטי, יעני טעיםעסקית בביתא קפה: תוספות או לא להיותלופט - לשעות פעילות ולכל הפרטיםהאמת היא שבאנו משתי סיבות: הראשונה היא שכבר מהבוקר לא היה מקום בסוהו, המסעדה הסמוכה והפופולרית (אבל שלא יחגגו שם, גם אליהם נגיע בקרוב). השנייה היא שהבטיחו לנו "שילוב איכותי של תרבות בשר ויין, חוויה רב חושית, אווירה נעימה, מוסיקה טובה ושירות חם ומקצועי". "מממ, נשמע טוב", אמרנו לעצמנו, והרמנו טלפון לבייביסיטר. ובאמת, המקום נעים ומזמין (חוץ מבעיית המוזיקה, שכמקובל קצת רועשת מדי). אז ממה התאכזבנו? מהאוכל, מהטעמים, מהיצירתיות ומהחוויה. לא שהיה נורא, אלא שכמעט שום דבר בלופט לא היה ממש מיוחד. לפחות שלא יבטיחו. שתי המנות הראשונות שלקחנו - קוביות עגבניות בשלות עם בצל סגול בוויניגרט (32 שקלים), ופטריות שמפיניון בציפוי פריך, ממולאות בגבינת עזים ועירית (44 שקלים לארבע יחידות) - היו ברמה שאפשר למצוא בכל בית קפה. פילה מוסר (אפוי בתנור עם צ'אטני, כוסברה ופירה - 89 שק לים) היה גם הוא סביר, אך קטן מדי. האכזבה הגדולה היתה בתחום הבשר. הזמנו סטייק סירלוין (106 שקלים), סטייק דגל של מסעדת בשרים וגאוותו של כל שף. אלא שבלופט טעו אפילו בשם וכתבו סירליון (בניגוד לסירלוין), גם בתפריט, גם באתר האינטרנט (החדש) וגם בחשבון. זאת טעות תרגום שטותית, אבל ייתכן שהיא מלמדת משהו על מישהו שרוצה להיות משהו שהוא לא. בקיצור, הסירלוין (סינטה) היה גם קטן מדי (הבטיחו 300 גרם, אבל זה היה פחות), גם לא טעים מספיק וגם מלוח מדי (אולי כדי להסוות את בעיית הטעם). השירות היה סבבה לגמרי, אם כי המלצרית היתה קצת צעירה (בגילה של הבייביסיטר) מכדי לפטפט על בשרים ויינות. לגמנו את היין הכי זול במסעדה, אורקסטרה קברנה (25 שקלים לכוס), מה שהזכיר לנו את מחאת מחירי היינות המוצדקת. על הדרך אולי כדאי למחות נגד הבלוף של 2 שקלים כדמי אבטחה, תשלום המסווג כרשות - כאילו שבא לך להיות לקוח שעושה עניין מ– 2 שקלים, ועוד מול כל הצעירים האלה עם הסמארטפונים וההורמונים.הגודל לא קובע. מסעדת לופט (צילום: מתן אברמוביץ')חשבון, בבקשה ההצעה: מ– 38 שקל להמבורגר ועד 156 שקל לפילה רוסיני.טוב לביזנס: מקום גדול, נעים ומזמין. בשולחנות הסמוכים: גם מי שלא מצא מקום בסוהו הסמוכה.יתרון יחסי: אזור בילויים, עם מגוון אפשרויות.מישהו מטפל בך: שירות קשוב ונעים, אם כי קצת בוסרי. לופט - משה בקר 15, אזור התעשייה הישן, ראשון לציון.

*#