${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית באוליברי: מבחר מנות נדיבות וטובות

במסעדה הסיציליאנית החדשה באבן גבירול בתל אביב השירות אדיב במיוחד, וקשה לבחור בין שלל המנות המעניינות. כנראה שניאלץ לחזור

תגובות

נדיר שאנחנו מגיעות למסעדה ונתקלות בתפריט כל כך מפתה ומבלבל. זה מה שקרה לנו באוליברי. כשהגענו לשם בשעת צהריים מאוחרת היינו מורעבות, והתקשינו לבחור בין המנות שבתפריט. אף על פי שהמסעדה היתה מלאה למדי, המלצר הקדיש לנו את מלוא תשומת הלב, הקשיב להתלבטויות שלנו וייעץ מה לבחור.

אוליברי - כל הפרטים

באוליברי מציעים חמישה סוגי עסקיות, שכוללות מנה עיקרית וסלט או שתייה קלה: ב– 39 , 49 , 59 , 69 או 89 שקל. כשביקשנו לקחת קלצונה כמנת פתיחה, התעקש המלצר שניקח גם אותה כחלק מעסקית. עשינו כדבריו והזמנו שלוש עסקיות, למרות שהיינו רק שתיים, וכך אחת מאתנו זכתה גם בסלט וגם בלימונדה. כשביקשנו להזמין פסטה שאינה כלולה בעסקית, הוא אישר לנו לקחת אותה בתוספת של 3 שקלים למחירה. תחילה הגיע לשולחן סלט רחוב סיציליאני, שכלל רוקט, עגבניות שרי, לבבות ארטישוק, בצל סגול, גבינת עזים ובלסמי. הסלט היה טרי, מרענן ומלא בטעמים. החומץ הבלסמי הוסיף גוון מתקתק למנה, וגבינת העזים איזנה אותו היטב. זה היה שילוב מושלם למנת פתיחה שעלולה להיות סתמית ושגרתית, אך במקרה הזה פתחה את התיאבון. בהמשך הגיע לשולחן הקלצונה (39 שקל), במילוי גבינת עזים, כרישה וחלמון ביצה. הבצק הפריך עטף מילוי משובח, אך החלמון התרכז רק בחלק מהמאפה, והשאר נותר מעט יבשושי.

לאחר שסיימנו את המנות הראשונות חיכינו בסבלנות למנות הפסטה, והופתענו מאוד כשהמארחת הניחה על השולחן מנת "קפרזה מהטאבון", והתנצלה על ההמתנה. המנה כללה חצילים שרופים, זרעי עגבניות ומוצרלה. לא הסגרנו את העובדה שאנחנו לא אוכלות חצילים, וניסינו את המנה: סביר להניח שאוהבי החצילים היו נהנים ממנה יותר, אבל גם אנחנו לא סבלנו. טעים, נעים ומשתלם בצהריים. אוליברי (צילום: דודו בכר) המנות העיקריות ענו על כל הציפיות ואף יותר. פפרדלה אספרגוס (52 שקל) - פסטה רחבה ושטוחה עם שינקן, אספרגוס, שום, מרווה, ביצה עלומה ופרמזן - היתה מדויקת: האספרגוס היה פריך במידה הנכונה, השום והמרווה לא השתלטו על הטעמים האחרים, והביצה העלומה הוסיפה ריגוש למנה. הלזנייטה זוקיני (49 שקל) - עם רצועות זוקיני, צנוברים ופסטו - היתה מוצלחת גם כן: רצועות הזוקיני לא הכתיבו את הטעם, אלא הפסטו והצנוברים שהיו דומיננטיים יותר.

לקינוח בחרנו בפאי שוקולד עם גנאש שוקולד מסקרפונה (29 שקל). הפאי היה שגרתי לגמרי, וכך גם הגאנש לצדו. זה כמובן לא הפריע לנו לבלוס אותו עד תומו, אך סביר להניח שבפעם הבאה ננסה קינוח אחר. שלוש עסקיות, קינוח ושתי כוסות יין הבית (22 שקל לאחת) עלו לנו 213 שקל לפני טיפ. לפני שנפרדנו בצער מהמסעדה ומהאווירה הסיציליאנית הנינוחה, סימנו את המנות שנזמין בפעם הבאה שנבקר שם - ואין ספק שנידרש ליותר מביקור אחד כדי לדגום את כולן.חשבון, בבקשה ההצעה: מנה עיקרית וסלט או שתייה קלה ב – 89 - 39 שקל.טוב לביזנס: מתאים לפגישות לא רשמיות.בשולחנות הסמוכים: אנשי עסקים ואמהות בחופשת לידה. יתרון יחסי: מבחר מנות ברמות מחירים שונות.  מישהו מטפל בך: שירות אדיב ונדיב.

אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב. טלפון: 03-5446076. העסקית מוגשת בימים א'־ה' בשעות 12:00 – 16:00.

*#