טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית במזללה: מושלמת גם בצהריים

בהתאם לשמה, מצאנו במזללה מנות גדולות, תוספות כיפיות ואווירה נינוחה. המחירים אמנם מעט גבוהים, אבל התמורה לגמרי בהתאם

תגובות

ארוחת צהריים עסקית במזללה של השף מאיר אדוני היא רעיון מצוין. פשוט ככה, בלי חוכמות. זה מתחיל בכניסה, עם הקירות הנקיים ושולחנות העץ הגדולים. החלונות פתוחים אל הרחוב והעיצוב מזמין, חמים ונקי, כאילו אומר: לא משנה מי אתם, אצלי תרגישו בנוח. זה עובד. הרי כפי שהשם מרמז, המקום לא נועד לפגישות רציניות מדי אלא להפסקה קלילה באמצע היום - וכך היה מצב הרוח, וגם האוכל.מזללה - לשעות פתיחה ולכל הכתבותמאיר אדוני עושה אוכל משמחאחרי שסידרו לנו את השולחן קיבלנו את תפריטי העסקית והאלכוהול. הדיל העסקי כולל מנה ראשונה ולחם, מנה עיקרית, מים מינרלים של אוויאן ושתייה חמה עם פטיפור. המחיר משתנה לפי העיקרית, ונע בין 75 ל–95 שקל.לראשונות - קוראים להן פה "מאזטים", אבל מדובר במנות נדיבות לכל דבר - הזמנו סלט שורשים ברוטב ויניגרט והדרים, עם גבינת עזים ואגוזי מלך (בדרך כלל הוא מוגש עם ריקוטה, אבל באותו היום היא אזלה); ופרחי כרובית מטוגנים על עדשים, במיה ובצל. הסלט היה הצלחה: טרי, פריך, מתוק ומרענן. הכרובית היתה מקסימה, אבל מסיבה לא ברורה היא הוטבעה ברוטב כבד על בסיס מיונז, שלטעמנו לא השתלב היטב בטעמים הבלדיים של יתר הרכיבים.הכל מתחיל בלחם טוב. קובנה של "המזללה" (צילום: דן פרץ)

לצד המנות הראשונות לקחנו את שני סוגי הלחם המוצעים: שאור לבן עם איולי טעים וחלת שום עם איקרה. הלחמים היו מרהיבים ממש. השאור התגרה בנו עם קרום פריך ומתפצח, והחלה היתה רכה וענוגה, עם מעט דבש מעל. למען האמת, היא היתה יותר מתוקה מאשר שומית, אבל לנו זה התאים. גם האיקרה היתה בתולית וטעימה, אם כי נוזלית למדי - אנחנו מעדיפות אותה סמיכה יותר, אבל גם זה עניין של טעם.לפני שנמשיך לעיקריות, הערה על התפריט. באופן כללי, היצע המנות משחק במיומנות על שלושה ערוצים: מטבח בריאותי, עדתי קלאסי (בגרסה קלילה) ואסיאתי. זה שילוב מנצח, כי כמעט כולם יכולים להתחבר לפחות לאחד מהזרמים האלה ולצאת מרוצים. אנחנו, למשל, נהנינו משילוב שעשה את שתינו שמחות: דג בורי בחריימה עם כדורי ריזוטו (85 שקל) - הקישור נשמע קלוש, אבל הם עבדו טוב יחד - לצד סלט בשר לבן בסגנון תאילנדי, עם מלפפונים, כרוב, עשבי תיבול ובוטנים (75 שקל). העיקריות היו טעימות. טעימות מאוד. החריימה זכתה להגדרה ”מושלמת“, ונהנינו גם מההגשה האסתטית שלה. הסלט היה שמח, מלא חיים ומעורר. המנה היתה נדיבה מדי לסועדת אחת, אז יצאנו עם בונוס: שקית חומה הביתה. כולם יוצאים מרוצים. צהריים במזללה (צילום: אייל טואג)לסיום לקחנו קפה טעים יחד עם הפטיפור - שהיה פשוט כדור שוקולד, וזה היה מצוין - וסלט פירות עם טפיוקה וסורבה פירות יער (30 שקל). זו שאוהבת טפיוקה נהנתה מכל ביס. עם בקבוק דיאט קולה אחד (11 שקל) החשבון הסתכם ב–201 שקל, אבל זוג יכול לסגור את הסיפור גם ב–150 שקל, כששכרם לגמרי בצדם.

חשבון, בבקשה ההצעה: לחם, ראשונה, עיקרית, מים מינרלים, שתייה חמה ופטיפורב–95–75 שקל. טוב לביזנס: לא לפגישות גורליות, כן לפגישות קלילות ולהרשמת אורחים מחו"ל בשולחנות הסמוכים: אקלקטיות תל־אביבית  יתרון יחסי: אווירה טובה ואוכל נפלא במחיר משתלם מישהו מטפל בך: שירות מיומן ממלצרים עם סטיילמזללה - נחלת בנימין 57,תל אביב, טלפון: 03-5665505

*#