טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בצ'ארלי: מזרח אסיה לבעלי טעם רע

מזרח, מערב וגרמניה המזרחית? הצירוף אולי נשמע מוזר, אבל המנות שיצאו מהמטבח האסיאתי של צ'ארלי, אכזבו גם בביקור השני

תגובות

שילוב טעמים מרענן בין מזרח למערב שלוקח השראה ממעבר הגבול צ'ק פוינט צ'ארלי בברלין. זאת, בקצרה, ההבטחה המרכזית של מסעדת צ'ארלי ביהוד. עם מגוון רחב של מנות וטעמים, חשבנו, כל אחד יוכל למצוא פה מנה הגונה ומשביעה. נכנסנו פנימה, בשעות הצהריים של יום חול, רעבות ומלאות ציפייה. המקום, מרווח ועם תקרות גבוהות, היה מלא במשפחות בחופשת קיץ ובעובדי היי־טק מאזור התעשייה של אור יהודה והסביבה. צ'ארלי - כל הפרטים

הארוחות העסקיות הכי משתלמות בתל אביב

התפריטים שהונחו על השולחן כללו תפריט עסקיות במחירים של 52, 62 ו–82 שקלים ובהן מנות ראשונות, מנות עיקריות ושתייה ‏(לא מוגזת‏). השירות היה מהיר ואדיב והמנות החלו לזרום, אך מרגע לרגע התחלפה הציפייה באכזבה מרה.למנות הראשונות בחרנו בכרובית בשומשום ובפנקו, שהוקפצה בצ'ילי חמוץ מתוק; ובחציל בלאדי קלוי בטחינה ירוקה. שתי המנות היו טעימות, אם כי הכרובית, "המוקפצת" על פי התפריט, היתה למעשה מטוגנת ושמנונית. בדיעבד הבנו שהמנות הראשונות, הסבירות בלבד, היו שיאה הקולינרי של הארוחה.

לאחר המתנה קלה ‏(כנראה בגלל העומס‏), הונחו על השולחן העיקריות. אורז לבן בקארי ירוק עם טופו, ברוקולי, כרובית ובזיליקום ‏(מהעסקית של ה–52 שקל‏) ושרימפס בחמאה, שום ויין לבן ‏(מהעסקית של ה–82 שקל‏). הקארי היה  דליל, ללא תבלינים אסיאתיים מודגשים, ודי סתמי. דבר במנה הזאת לא שידר אסיאתיות - לא הטעמים ולא צורת ההגשה עם האורז. מנת השרימפס היתה קטנה ולוותה בג'בטת מכולת חסרת ייחוד. הרוטב היה דליל והיין והחמאה שבו נבלעו בבלילת טעמים לא ברורה.לפחות השירות משתדל. מסעדת צ'ארלי (צילום: דודו בכר)

בסיום הארוחה הגיע הקינוח, ששבר אותנו סופית. התיאור היה דווקא מבטיח: "פרופיטרול, זוג פחזניות במילוי גלידת וניל צרפתית ורוטב שוקולד עשיר". גם הוא הגיע באיחור קל ואתו הפיאסקו. על צלחת רחבה הונחו ערימות של גלידת וניל סתמית שכוסתה ברוטב שוקולד עם טעם מודגש של סירופ. לקח זמן למצוא את הפחזניות. הן היו קטנות ויבשות ונעלמו בים הגלידה. זה היה קינוח נחות ומביש שלא מצדיק את הסכום המופרז שדרשו עבורו: 34 שקלים. בתוספת קפה ‏ודיאט ספרייט, הסתכם החשבון ב-212 שקלים. מחיר מוגזם לארוחה סתמית ולא מאוד טעימה.

למרות הארוחה המאכזבת החלטנו לחזור לסיבוב נוסף. הפעם הזמנו מנות ללא עסקיות. ראמן צמחוני עם טופו ‏(46 שקל‏), פתאי שרימפס ‏(50 שקל‏) ומנה מערבית שכללה חזה עוף בציפוי שבבי פנקו וצ'יפס ‏(50 שקל‏). הראמן היה עשיר בירקות ועם אטריות ביצים טעימות, אבל גם עם יותר מדי מלח; מנת הפאד-תאי היתה שמנונית מדי והותירה טעם קל של בחילה; הצ'יפס לעומת זאת היה פריך ומצוין, וכך גם חזה העוף שהיה עשוי מנתח עוף טרי עם ציפוי טעים. סיכמנו שטיב המנות נע בין סביר לגרוע. נראה שהניסיון לתפוס גם מזרח וגם מערב מפספס את שניהם.

חשבון, בבקשה ההצעה: מנה ראשונה, עיקרית ושתייה ב–52, 62 ו-82 שקל טוב לביזנס: עיצוב נעים, לעתים רועש בשולחנות הסמוכים: משפחות בחופש, עובדי הסביבה יתרון יחסי: כל אחד יכול למצוא משהו בתפריט מישהו מטפל בך: שירות משתדל ביום עמוס

צ'ארלי - דרך החורש 4, יהוד. טל': 5368844–03 | העסקית מוגשת בימים א'־ה' בשעות 12:00–18:00 (ביום ו' עד 17:00)

*#