טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת K2 באילת: לפחות המיזוג עובד

ארוחת צהריים ב– K2 האילתית הצילה אותנו מהחום, אבל איכזבה מכל בחינה אחרת

תגובות

בשעת צהריים אילתית, כשהשמש החמה רתחה מעל ראשנו, פסענו לאטנו - שני תיירים מתל אביב - בטיילת השוממת. כנראה שכל שאר הנופשים היו שפויים מספיק כדי להישאר היכן שנעים וקריר, אבל אנחנו היינו נחושים לצלוח את משימתנו: למצוא מקום סביר וממוזג, שהאוכל בו יערב לחכנו. מיד בתחילת החיפושים התגלה המכשול העיקרי: רוב המסעדות היו סגורות בצהרי היום. אבל לא ויתרנו והגענו לקצה הטיילת, עד מלון הרודס. מולו מצאנו את נווה המדבר. K2 האסיאתית, שמתיימרת להגיש מנות מכל רחבי אסיה, מאוכל יפני ועד הודי, היתה ריקה כשנכנסנו. בחרנו לנו תא והמלצר מיהר להניח תפריטים על שולחננו. על הקיר, בצד השולחן, ניצב מסך שהציג תמונות מתחלפות של מנות המסעדה תחת הסיסמה “חוויה של טעם בחיים” - סימן לא מבשר טובות, על אף שתצלומי המאכלים היו דווקא מוצלחים ומעוררי תיאבון. K2 - כל הפרטיםהזמין למנה ראשונה ספרינג רול עוף (36 שקל): גפרורי ירקות ועלים ארומטיים עטופים בדף אורז, ללא טיגון. אני בחרתי סלט סצ’ואן (42 שקל) שהכיל ירקות שורש, כרוב סיני, פקאן מסוכר וליצ’י, ברוטב ויניגרט בלסמי, שמן שומשום וטריאקי. העוף שבספרינג רול ידע ימים יפים יותר ולא היה ראוי להגשה, והעלים הארומטיים, שכללו גם נענע, היו דומיננטיים מדי. הנחמה היחידה במנה הזו היה הרוטב החריף והמרענן שהוגש לצדה ועזר למנוע מטעמם העז של העלים להשתלט. סלט הסצ’ואן לא הציע בשורה מלבבת יותר: המרירות השתלטה על כל המנה ופגעה בטעם הירקות הטריים. הליצ'י סייע להגברת תחושת המתיקות, אך הוא היה במיעוט. לעיקרית הזמנתי את המנה ההודית (73 שקל) - פרגיות במשרה של גראם מסאלה, על מצע צ’פאטי, בצלים מקורמלים ויוגורט, עם אורז מאודה בצד. על אף שתערובת התיבול לא הזכירה אף מאכל שאכלתי בהודו, נתחי הפרגיות היו עסיסיים והשתלבו היטב עם הבצלים המקורמלים. היוגורט הוסיף רעננות מבורכת, אך האורז היה סתמי ונותר מיותם בצד.הבחור לקח למנה עיקרית תבשיל עוף אינדונזי ( 62 שקל) - קציצות עוף מתובלות בג’ינג’ר ובבצל ירוק ברוטב קארי פטריות ותפוחי אדמה, על מצע אורז מאודה. הקציצות היו תפלות למדי: טעמי הג’ינג’ר והקארי כמעט לא הורגשו,והמנה דמתה יותר למרק עוף פולני.לסיום, החלטנו להתרענן עם חליטת תה לזוג (17 שקל) ואצבעות שוקולד (38 שקל) - שכבות של קראנץ’ שוקולד לבן, מריר, נוגט, פיסטוקים ובוטנים. הסכמנו שזו המנה המנצחת של הארוחה. הקרירות ושכבות המתיקות שהתנפצו בפה עם כל ביס שבו אותנו לחלוטין. יחד עם לימונדה (12 שקל לכוס), הסתכם חשבוננו ב– 292 שקל, סכום גבוה עבור ארוחה סבירה ותו לא. יצאנו אל התופת והבנו למה אנשים לא אוכלים באילת בצהריים: הכבדות של אחרי הארוחה הורגת. בפעם הבאה נעדיף לוותר על האוכל וללכת להתרענן בים. לפחות זה בחינם.K2 - שופרון 1, אילת. 7337222 – 08. פתוחה בימים א'־שבת בשעות 12:30 – 24:00חשבון, בבקשה ההצעה: מנות ראשונות ב-36-69 שקל, עיקריות ב– 62 – 155 שקל טוב לביזנס: תים שקטים ומבודדים בשולחנות סמוכים: בשעות הצהריים ריק לגמרייתרון יחסי: מזגן שפועל בעוזמישהו מטפל בך: שירות אדיב וקשובK2 - כל הפרטים

*#