${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גוצ'ה דה דיינר: לאכול כדי לשבוע

אין בשורה קולינרית גדולה ב־The Diner, גרסת הביסטרו של גוצ'ה, אבל תמורה הוגנת לכסף בהחלט יש

תגובות

גוצ'ה עשתה לה שם לא רע כמסעדה זריזה, המשתבחת בתוצרת טרייה ובמחירים שווים לכל נפש. הסניף הראשון שלה, בדיזנגוף, היה, נדמה לי, הראשון בתל אביב שחילק את מגוון המנות בתפריט שלו לפי קטגוריות של מחיר: התפלאת לגלות שם כי מנה חביבה של קלמרי מטוגנים לא צריכה לקרוע לך את הכיס, וכי מנה של פירות ים יכולה לעלות לך לא יותר מארוחה עסקית סטנדרטית; ובכלל, התערובת הנונשלנטית של בשר־ים־פסטה שהשתקפה בתפריט שם היתה בין הגורמים שהפכו את השרצים למאכל מקובל שגם המעמד הבינוני, זה שישן עכשיו בשדרות רוטשילד, יכול להרשות לעצמו.גוצ'ה דה דיינר - כל הפרטיםסניף נוסף, שנפתח שנים מספר אחר כך ברמת החייל, הביא את הבשורה גם לאזור התעשייה ההייטקיסטי. מתבקש היה, כנראה, לאור ההצלחה היציבה, ליצור גם מקום מהודר יותר שיוציא את גוצ'ה מגזרת העממיקו. הנה לכם, אפוא, The Diner, הגרסה הביסטוראית לסניף המשופץ של גוצ'ה באבן גבירול, מכוורת הביסטרויאדה העירונית.The Diner מזכיר בעיצובו את הבראסרי ודומיו הכה דומים. אולם מרווח, ריהוט עץ שחור מבהיק, רצפה מהודרת, אקוסטיקה על הפנים. בעצם, לשם כך אתה בא לשם – לא כדי לשמוע את זולתך, אלא את ההמולה. מוזיקה לא רעה מתנגנת ברקע, אבל אם אתה רוצה להאזין לה מוטב שתפנה לשירותים; שם שקט ויש רמקולים טובים. המטבח פתוח, עובדיו נראים בזריזות ידיהם ובלהטוטי המחבת.התפריט לא זול כמו בג'וצה המקורית, גם לא יקר מדי, גם לא מובחן מדי. יש בו מעט מהכל, ואפשר לבחור ממנו הכל לאורך כל היום. מגוון נאה של ארוחות מבוססות ביצים (אגז בנדיקט, קרוק מאדאם, אגז ותרד מוקרם ועוד, סביבות ה־45 שקל), מנות בשריות (שניצל עם פירה, פרגיות במרינדה, נקניקיות אלן (50 שקל פלוס) וגם אי אלו מנות פסטה, מעט מנות ים, ומעט מנות יוקרתיות יותר (פילה רוסיני, למשל, עם נתח של כבד אווז מעל - 117 שקל, קילו מולים ביין לבן - 73 שקל, וגם המבורגרים וכריכים). בקיצר – דיינר ספורט אלגנט.לשמוע את ההמולה. גו'צה דה דיינר (צילום: קרן מנור)מכל המבחר הלא מרתק הזה בחרנו במנה של אגז אנד סטייק (59 שקלים), ובמנה של פסטה עם ראגו בקר (53 שקלים). כיוון שהמנות מגיעות ללא תוספות, חלקנו מנה של פירה תפוחי אדמה (17 שקלים). המנות מגיעות מהר, זריזות וחמות. נתח הסטייק וביצי העין שהתלוו אליו דמו לארוחת בוקר משודרגת לעת ערב, ללא הכובד האופייני הנלווה למנת בקר. זו היתה ארוחה משביעה, שהותירה אותי קל תנועה. את אותה מחמאה אפשר לחלוק גם למנת הפסטה – אף שהיתה עשירה, לא הכבידה. הפירה היה סתמי למדי, אולי משום שלא היה חם דיו. עדיין חסר לנו איזה טעם בפה, אז הזמנו מנה של קרפצ'ו בקר (37 שקלים) שהיה עשוי כהלכה, אבל מבחינתנו מיותר. המקום נחמד, יעיל, לא בשורה קולינרית גדולה, אבל תמורה הוגנת לכסף.

גוצ'ה דה דיינר - אבן גבירול 14, טל' 03-6911603, פתוח: כל השבוע 3:00-12:00.בקטנה תפאורה: ביסטרו של אבן גבירול. אולם, בר, קומה מעל סביב השולחן: מי שיושבים בביסטרואים של אבן גבירול שירות:  יעיל וקשוב, לא אישי שירותים: נחמדים מאוד, בקומה השנייה. המקום היחיד שאפשר ליהנות בו מהמוזיקה שמנוגנת במקום נגישות: למסעדה נוחה, לשירותים לא. הם נמצאים בקומה השנייה, וגרם המדרגות לא מאפשר מעבר לאנשים עם מוגבלות חניה: בתשלום, בחניונים בסביבה שורה תחתונה: יותר ביסטרו מאשר גוצ'ה.

*#