אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית במסעדת וינונה: לאכול באווירה אקדמית

מחירים סבירים למנות עיקריות מספקות. ארוחת הלילה בוינונה, ביסטרו-בר יין מול מכון ויצמן ברחובות, התנהלה באווירה תרבותית-אקדמית עם ערב שפות זרות מסביב

תגובות

עשר דקות הפחד שהעברנו את המלצרית של וינונה היו לא הוגנות בעליל. השעה היתה אחרי חצות כשהחלטנו לקום מהשולחן ולשלם את החשבון, והתברר לנו שאי אפשר לתת לה טיפ בכרטיס אשראי. המלצרית אמנם היתה מקסימה, אבל לנו לא היו אפילו עשר אגורות עלובות בארנק כדי לצ'פר אותה, ולכן הבטחנו שניסע לחפש כספומט.

ברוב טובה (או פולניותה) היא אמרה "לא נורא, לא חשוב, בפעם הבאה", אבל אנחנו - שביקשנו דווקא להאזין למוסיקה ולא למלים (זה תמיד מומלץ אצל פולנים) - התעקשנו. והיתה לנו גם סיבה טובה: ארוחת הלילה שלנו בווינונה היתה כיפית ואפילו יותר מזה. האוכל הפתיע לטובה, המחירים אפילו יותר, האווירה היתה אירופית וחמימה, ועל השירות שהיה קשוב, נעים, ענייני, לא מציק אך ערני - כמעט לא היו לנו טענות (גם אנחנו קצת פולנים, אי אפשר בלי טענות בכלל).

וינונה היא מעין ביסטרו-מסעדה-קפה-בר יין, השוכן מול מכון ויצמן ברחובות. כנראה שזה מקור האווירה החו"לית-אקדמית והשפות הזרות שנשמעו מהשולחנות השכנים. נכנסנו לשם כי נסענו לחפש מסעדה לארוחת ערב של אמצע השבוע, וראינו מהחלון את השולחנות הקטנים, את הבר הארוך ואת האור הנעים.

עניין הארוחה נסגר רק שעה קודם לכן בטלפון בדרך חזרה מהעבודה, כך שהסיכוי שתהיה נפילה קטנה עמד באוויר. ובאמת, ההתחלה היתה קצת פחות מוצלחת. לאחר שהתיישבנו מתחת לתנור הגז הלוהט, גילינו שהתפריט כולל בעיקר יין ומעט מנות קלות, בסגנון אנטיפסטי-כריכים-פוקצ'ות-סלטים. זה נחמד, אבל לא בדיוק מה שחיפשנו באותו לילה חורפי קר. קמנו, התנצלנו ואמרנו שאנחנו הולכים לחמם את הבטן באוכל אמיתי במקום אחר. מזל שהמלצרית היתה חכמה מספיק ועצרה אותנו בדלת, שכן בווינונה מציעים לא מעט מנות מהסוג שחיפשנו - רק שהן עדיין לא נכנסו לתפריט המודפס.

פתחנו בשתי כוסות יין (מתוך 100 אפשרויות בערך) של פלם-קלסיקו, 30 שקל לאחת. פלם הוא היקב שהקימה משפחת פלם החביבה בפתחו של נחל כסלון, ליד צומת שמשון ומול הרי ירושלים - ואנחנו שמחנו להיזכר בטיול שערכנו לא מזמן בין היקבים של הרי יהודה, חבל הארץ העמוס ביותר ביקבי בוטיק.

ועכשיו לאוכל: מנה עיקרית אחת היתה קדרת בשר עם ירקות שורש, עשירה בטעמים ומתאימה במיוחד למזג האוויר בחוץ ולמצב הרוח בפנים. המנה השנייה היתה כבד עוף עם פירה. הכבד נצלה במידה, לא היה יבש מדי והפירה לצדו היה שילוב מוצלח. המנות היו טעימות והוגשו בנדיבות, ומה שעוד הדליק אותנו היה המחיר - 46 ו-42 שקל בהתאמה, מחירים נמוכים למנות עיקריות יפות למדי.

לקינוח הזמנו משהו שנראה כמו קיפוד משוקולד, שהיה הדבר הכי פחות מוצלח באותו ערב, אם כי גם הוא היה סביר (28 שקל). סיכמנו שגם בהחלטה ספונטנית אפשר למצוא מקום מנצח, שילמנו 176 שקל וטסנו לבנק הקרוב כדי לחזור עם 30 שקל. היא חייכה. הבייביסיטר חייכה קצת פחות, אבל זה כבר סיפור אחר.

ההצעה: כריכים, פוקצ'ות וסלטים: עד 44 שקל, מנות עיקריות: 40-50 שקל. טוב לביזנס: למי שלא חושש מאדי אלכוהול עם סגירת העסקה.בשולחנות הסמוכים: סטודנטים אוהבי יין ומנהלי היי-טק מפארק המדע.יתרון יחסי: אווירה אירופית ברחובות.מישהו מטפל בך: שירות נעים ולא פלצני.

» וינונה הרצל 219, רחובות, מול מכון ויצמן. טל': 9475447- 08.

*#