טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בבר גיורא: כדאי להסתפק בקפה

ביקור בבר גיורא בתל אביב הוכיח שאוכל סתמי יכול להרוס גם שירות מוצלח ואווירה נעימה

תגובות

יש מקומות שהם בבחינת ללכת על בטוח, ואנחנו נוהגים לחזור אליהם שוב ושוב. הבר גיורא, לדוגמה: בר-קפה-מסעדה חמוד בפינת רחובות דיזנגוף ובר גיורא בתל אביב, מול הדיזנגוף סנטר. ישבנו שם כמה פעמים בעבר, ולא זכרנו תלונות מיוחדות. להפך: זה מקום שנעים לשבת בו, בעיקר בזכות החצר החמודה מלאת העצים והירק, שנותנת תחושה של אתנחתא מהמרוץ של הכרך הגדול.

אבל הפעם, כשהגענו לעסקית, נחלנו אכזבה. ההתחלה דווקא היתה מבטיחה: ביום חורף בהיר התיישבנו בחוץ ופונקנו בכרבוליות מחממות, המלה האחרונה בסצינת בתי הקפה בתל אביב. עיון בתפריט גילה כמה אפשרויות לעסקית, במחירים הנעים בין 45 ל-67 שקל. ההצעה כוללת מנה ראשונה ועיקרית, במגוון אפשרויות: כריכים, פסטות והמבורגרים.

החלטנו ללכת על מרק היום ועל פטה כבד עוף כמנה ראשונה, ועל המבורגר במשקל 220 גרם (67 שקל) ורביולי גבינות צאן כמנה עיקרית (57 שקל). מהר מאוד הבנו שהפעם נפלנו לא טוב. מרק היום, ירקות, התגלה כשמנוני, והזכיר את המרק מהקפיטריה באוניברסיטה.

פטה כבד העוף, שהוגש עם קונפיטורה ביתית וטוסטונים, התגלה כחסר טעם וללא העידון המוכר של הפטה. המנה עוררה תהיות לגבי הקשר האמיתי בינה לבין לבין שמה המופיע בתפריט.

כשהגיעו המנות העיקריות, שמחנו על כך שההמבורגר טעים. רק בדיעבד הבנו עד כמה - בזכותו לא יצאנו מהמקום בתחושת רעב. המנה השנייה - רביולי גבינות צאן ברוטב חמאה, עלי מרווה, ירקות כתומים ואגוזי מלך, היתה ההפך המוחלט, והצלחת נשארה מלאה כמעט לגמרי: הרוטב היה שמנוני והבטטה ששחתה בתוכו היתה קשה מדי. הרביולי נראה תעשייתי, וטעמו היה בהתאם.

המלצר החביב לא התעלם מהמצב, ובשיחה שהתפתחה הוא הודה שהרביולי אכן לא מיוצר במקום, דבר הנהוג לדבריו גם במסעדות ובבתי קפה אחרים. הוא הביע צער והציע קינוח כפיצוי.

הזמנו פאי אגסים בקרם שקדים עם גלידת פיסטוק, וביקשנו גם קפה הפוך. הפאי היה בסדר, אך לא כזה שנבחר בפעם הבאה על חשבוננו. הפיצוי הוביל לעוגמת נפש חדשה, כשקיבלנו את החשבון והתברר שהפאי נכלל בו. כשהגיע החשבון המתוקן גילינו שגיאה נוספת: על אף שהשתייה החמה של העסקית מוצעת בהנחה (הפוך קטן ב-8 שקלים), הדבר לא בא לידי ביטוי בחשבון. רק בפעם השלישית חויבנו בסכום הנכון: 140 שקל, עבור שתי הארוחות העסקיות וכוסות הקפה.

הסאגה הזאת האריכה את הישיבה ברבע שעה קריטית שהכניסה אותנו לפקקים ביציאה מתל אביב. כשדיסקסנו את החוויה במכונית, הגענו למסקנה שהבר גיורא הוא בסך הכל מקום שנחמד להיפגש בו לקפה, אבל אם מתעקשים לאכול - עדיף להזמין כריך או המבורגר, ובכל מקרה לא להזמין אוכל מתוחכם מדי, עד כמה שרביולי יכול להיחשב ככזה.

השורה התחתונה ההצעה: מנה ראשונה ועיקרית ב-45-67 שקל.טוב לביזנס: שפע פינות מבודדות שבהן אפשר לסגור עסקה. בשולחנות הסמוכים: מבקרי דיזנגוף סנטר ואחרים שבאו להסתובב בעיר. יתרון יחסי: אווירה נעימה בזכות הירק. מישהו מטפל בך: שירות טוב בבסיסו, אך לקוי בשל תקלות מאחורי הקלעים.

בר גיורא, בר גיורא 4, תל אביב. טל': 6204880-03. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 12:00-17:00

*#