${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אדום: המחיר גורמה, הטעם בינוני

השילוב של מחיר גבוה וגינוני גורמה עם אוכל לא מעודן מספיק הופך את האכילה ב"אדום" בירושלים ללא משתלמת

תגובות

הירושלמים נהגו ללחוש שבחצר פיינגולד מתרחשים דברים שהשתיקה יפה להם. כאן שכן הראינוע הראשון בעיר והסתובבו נשים חופשיות מדי, וגם היה חשד שפיינגולד המיר את דתו ועוסק במיסיונריות. הרבה שנים אחר כך, עם המסעדות "אלדד וזהו" ו"פיני בחצר", המשיכה החצר לספק לעיר הקדושה תענוגות דיסקרטיים ולא ממש כשרים, עם אנטרקוטים ברוטב שמנת וסטייקים לבנים, רחמנא ליצלן.כיום מאכלסת החצר, שנמצאת ליד מדרחוב נחלת שבעה, את אדום, בר יין ומסעדה. היינו שלושה, שנקלעו לעיר בשישי בערב לרגל פסטיבל הקולנוע. צריך לחפש בנרות מסעדה פתוחה בירושלים בערבי שבת, ולכו תנסו למצוא מקום באחת מהן בהתראה של שעתיים. שמחנו שמצאנו מקום ב"אדום", והתיישבנו בחצר היפה. המלצרית שניגשה אלינו היתה מלאת מוטיווציה, אולי קצת יותר מדי. לדוגמה, השאלה “הכל בסדר?”, הנתקעת בפרצופך באמצע שיחה בפעם הרביעית, הופכת את העניינים לפחות בסדר.החלטנו לחלוק שתי מנות ראשונות: קרפצ’יו דגים ‏(54 שקל‏) וחציל ביוגורט ובטחינה ‏(44 שקל‏), מנה שקשה למצוא מסעדה בישראל שאינה מגישה אותה. לשולחן הוגש לחם הבית עם ממרח איולי. הלחם היה סתמי ומעט יבשושי, ולא סיפק את הציפייה למצע איכותי לספיגת הרטבים של המנות. מנת הדגים הורכבה מפיסות דקיקות, יש שטענו דקיקות מדי, של סלמון ומוסר. המוסר כוסה בגבינת רוקפור שהשתלטה לחלוטין על טעמו העדין של הדג, והסלמון דווקא תובל באופן הולם - בכוסברה, בצנונית, במלח גס ובשמן זית. החציל בטחינה וביוגורט סבל מעודף חמיצות.בעיקריות התמקדנו בבשר. אחד מאתנו אכל אוסובוקו טלה על מצע פירה ‏(96 שקל‏) שהוצף ברוטב מתקתק שהעלים את כל הטעמים האחרים. אחרת הזמינה פילה בקר ‏(122 שקל‏), שבתפריט נכתב שהוא מגיע על מוח עצם. הסועדת ביקשה את הבשר לצד מוח העצם, ולא עליו, והבקשה קוממה את המלצרית, שטענה שהדבר פשוט בלתי אפשרי. לאחר שתהינו מה הופך את הנחת העצם בצד ולא מתחת לסטייק למשימה כה בלתי אפשרית, היא הסכימה לבדוק אם השף יאשר זאת, וחזרה עם הבשורה המשמחת שהשינוי הדרמטי אושר. קיבלנו מדליוני פילה טעימים על פירה טעים, שלצערנו כמעט טבעו ברוטב של שמנת ופלפל, ולצדם סלט עלים ירוקים מתובל בחוסר חן. העצם היתה עצומה וספוגה בחמאה, עד שנזנחה.המנה העיקרית השלישית, פרוסות של חזה מולארד ‏(98 שקל‏), הוגשה גם היא על פירה. הסועדת שהזמינה אותה, חובבת בשר של בעלי כנף, התאכזבה מהמנה שלא טופלה כהלכה: דווקא כאן, כשנדרש רוטב כלשהו כדי להפוך את הבשר למעניין יותר, החליט השף לצלות את חזה המולארד ולהגישו בצורתו הטבעית. נראה שכל נושא הרטבים טעון שיפור ב"אדום". היין שהזמנו ‏(175 שקל‏), בלנד איטלקי ממחוז ונטו, היה מצוין. הטירמיסו ‏(36 שקל‏) היה לא רע. שילמנו הרבה: 634 שקל לשלושה סועדים, לא כולל שירות. מילא אם האוכל היה קצת פחות סתמי, ומילא אם היה במחיר סביר, אבל השילוב של מחירי גורמה וגינוני גורמה עם אוכל שאינו גורמה הופך את "אדום" לאופציה בינונית ויקרה.אדום - רחוב יפו 31 , חצר פיינגולד, ירושלים. טל': 6246242 – 02 | פתוח בכל יום מ 18:30- עד 02:00 , בשבת מ-13:00השורה התחתונה ההצעה: מנות ראשונות ב-40–60 שקל, עיקריות בסביבות 100 שקל טוב לביזנס: אם החברה משלמת את החשבון בשולחנות הסמוכים: משפחות וזוגות שבאו לבילוי יתרון יחסי: פתוח בשישי בערב, בירושלים מישהו מטפל בך: שירות לוחץ מדי

*#