טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בקישריה: טעים אבל לא משביע

הקישים הוכנו במקום והיו טריים, מעניינים וטעימים, אבל בהחלט השאירו מקום בבטן לחצי מנה פלאפל. אוהבי קיש אמיתיים ישמחו בסניף של הקישריה בתל אביב

תגובות

אחת מחברותיי נוהגת לומר שהעולם נחלק לשניים: לאלה שאוהבים קישים ולאלה שלא מבזבזים עליהם אנרגיה. ודווקא עם החברה הזו, ששייכת לקבוצה השנייה, בחרתי ללכת לקישריה - מסעדת קישים חדשה שנפתחה לפני שלושה חודשים בלב הסיטי של תל אביב, בפינת הרחובות הרצל ולילינבלום.

קישריה לא נראית כמו מקום שמגיעים אליו במיוחד, אלא כמסעדה חביבה המיועדת לעובדי הסביבה או לעוברי אורח שמעדיפים אותה על פני הפיצרייה הצמודה. היא מעוצבת בצניעות, ומזכירה יותר בית קפה מאשר מסעדה. בשעות הצהריים המוקדמות המקום היה ריק יחסית, והסבירו לנו שראשון אינו חזק במיוחד - מה גם שהגענו בעיצומו של חג פורים ורבים ממשרדי הסביבה לא היו מאוכלסים. לעומת זאת, בטלפון התקבלו לא מעט הזמנות לטייק אוויי.

בכניסה לקישריה המתין לנו ניסים, שהקים יחד עם אשתו את הסניף התל-אביבי ואת הסניף הוותיק יותר בגבעתיים, כשהוא עוטה סינר שעליו כתוב "אני מרקיש מצוין". הוא הגיש לנו תפריט שכלל 55 אופציות לקישים, ובעוד אנו בוהות בו אובדות עצות, הגביר את הבילבול כשהסביר שאפשר גם לשלב שתי אופציות בקיש. המגוון כלל קיש בצלים, תאנים, קשקבל ושקדים; עגבניות, חצילים, גבינה מחלב עזים, קונפי שום וסומאק; חצילים, קשקבל ופסטו; פטריות, בצל ומוצרלה; ואפילו קיששקשוקה.

תפריט עם 55 סוגי קישים. קיש בצל של הקישריה (צילום: יח"צ)המזמינים עסקית ב-39 שקל מקבלים מלבד קיש גם סלט ירוק או סלט קצוץ ומיץ טבעי הנסחט במקום (תפוזים, לימונדה, גזר או תפוגזר). תמורת תוספת של 3 שקלים אפשר לקבל שתייה מוגזת ותמורת 15 שקל נוספים אפשר לפתוח את הארוחה במרק.

זו שעדיין מתקשה להבין את ההבדל בין קיש לפשטידה (התשובה: בבסיסו של הקיש תמיד יהיה בצק) החליטה לבחור בארוחת הבוקר - הבוקרא פיל קיש, קיש ממולא בשתי ביצי עין, בפטריות, בתרד ובגבינות, שגם היא נכללת בעסקית. אני הלכתי על קיש חצילים עם ריבת שרי וגבינת עזים.

הקישים נאפו לנגד עינינו ממוצרים טריים, ולכן המתנו להם קרוב לרבע שעה. היה טעים - גם לזו שניסתה למשוך בהתחלה למסעדת ההמבורגרים שממול. האם זה היה משביע? אנחנו הרגשנו שיש לנו מקום לחצי מנת פלאפל.

קינחנו בגרסה המתוקה של הקיש - הטארט. ההיצע כלל 11 טעמים, ומתוכו בחרנו טארט גבינה חמה ושוקולד חלב. הטארט היה קטן מדי והספיק בקושי לאדם אחד, כך שבפעם הבאה נלך על הגרסה הגדולה - טארט שקוטרו 11 ס"מ (29 שקל). לצד הטארט שתינו קפה הפוך. החשבון הסתכם ב-109 שקל. יש גם קישים מתוקים לקינוח. סניף הקישריה בתל אביב (צילום: דודו בכר)

מי שנקלע למקום ולא מוצא עניין רב בקישים, יכול למצוא בתפריט סנדוויצ'ים וסלטים, אך הוא יפספס לחלוטין את מהות המקום. אם נתקפתם בחשק אדיר לקיש בשעות היום (כמו שקורה לעתים לאוהבי קיש אמיתיים), זה המקום שבו תבואו על סיפוקכם. אם נתקפתם רעב ואין לכם כוח להגיע לדרום העיר, תוכלו להזמין משלוח של מארזי קישים קטנים (ארבעה ב-33 שקל, תשעה ב-69 שקל ו-16 ב-119 שקל), קיש בינוני (המתאים לשני אנשים ועולה 62 שקל) או קיש גדול (המתאים לארבעה-שמונה אנשים, ב-98 שקל).

ההצעה: קיש, סלט ושתייה ב-39 שקל, תוספת של 3 שקלים לשתייה מוגזת, תוספת של 15 שקל למרק טוב לביזנס: קטן ואינטימי, אך השולחנות קרובים זה לזהבשולחנות הסמוכים: עוברי אורח ועובדי המשרדים בסביבה יתרון יחסי: איפה עוד תמצאו מקום שמתמחה בקיש?מישהו מטפל בך: שירות מסביר פנים

קישריה הרצל 12 תל אביב. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 12:00-17:00 

*#