טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית במסעדת "החוף" באשדוד: מנות קטנות ויקרות

מסעדת החוף שפתח המסעדן הוותיק מאשדוד אמורה לאפשר לכל אחד לטעום את אידי במחיר סביר. אבל המנות הן לא בדיוק כמו במסעדה האם, והמחיר בסך הכל לא מאוד נמוך

תגובות

אל מסעדת החוף במרינה באשדוד הגענו במקרה. הכוונה המקורית היתה לאכול במסעדת אידי במרינה, אבל כשהגענו אליה בשבת גילינו שהיא סגורה. וכך, בעודנו מעלות השערות שונות בנוגע למצבו הפיננסי של הבעלים אידי ישראלוביץ' ולסיבות האפשריות לסגירת המסעדה, התחלנו לצעוד דרומה, לאורך החוף. לאחר כמה מטרים ראינו אותו: מבנה ענק שממוקם סמוך מאוד לקו המים, ועליו שלט "החוף". החלטנו להיכנס פנימה.הצצה של שתי דקות בתפריט לא הותירה מקום לספק. טביעות האצבע של אידי נמצאות במקום. במיוחד "סלט דודו" שמורכב מעגבניות, בצל ושום, וייחודי למסעדות שלו במרינה ובאזור התעשייה באשדוד, ומנה שנקראת "הטונה של אידי". מצד שני, לא היה אזכור לאידי בשלט שעל המסעדה ובתוכה לא ראינו כל זכר לאביזרים הקשורים בים שמקשטים את המסעדות האחרות שלו. הסמיכות של המסעדה הזו לאידי על המרינה נראתה לא הגיונית. גם התפריט נראה דל ולא מושך מספיק לעומת המסעדות האחרות שלו.הזמנו שני טאפאסים ‏(טאפאסיקו‏) למנה ראשונה - טאפאס איקרה ‏(22 שקל‏) וטאפאס קלאמרי עם רוטב סירי סירי ‏(27 שקל‏); ולעיקריות לקחנו סלט בורוגיבה שכולל טונה, ביצה קשה, תפוחי אדמה וירקות ‏(39 שקל‏); ורביולי ברוטב רוזה ‏(עגבניות ושמנת‏) ‏(49 שקל‏). בנוסף, הזמנו את לחם הבית שמגיע בתוספת תשלום ‏(12 שקל‏).הטאפאסים היו טובים. טעמה של האיקרה היה טעם דגים עדין ולא דומיננטי ‏(עם בצל בצד למי שאוהב‏); הקלמארי היו טריים ופריכים בלי יותר מדי שמן ועם רוטב מצוין; והרביולי, יחד עם רוטב הרוזה, היה עשוי במידה והיה בו איזון הרמוני של טעמים. סלט הטונה לעומתם היה מאכזב מאוד - קטן, דל ‏(90% חסה‏), לא מושך ולדעת ש', שבדרך כלל אינה ביקורתית באוכל, גם לא טעים. המנות הוגשו בפשטות בלי הקפדה יתרה על המראה.המקום מרווח, עם שולחנות מעץ, בר גדול וכורסאות אדומות מעור ‏(או דמוי עור‏). היופי שבו הוא חלונות גדולים מאוד שמשקיפים לים. מלבד זה אין בו שום דבר שמשדר השקעה מיוחדת. בזמן שאכלנו הבחנו באידי עצמו מנהל את העניינים - מפקח על המנות שיוצאות ועל עבודת המלצרים, שהיו חביבים וסבלניים מאוד. סיימנו לאכול וניגשנו אליו.מתרחבים?"כן. החלטתי לנסות ולהגיע גם לקהלים שלא מגיעים בדרך כלל למסעדות שלי".ולמה מסעדת אידי במרינה סגורה?"אחרי שפתחתי את החוף חששתי מקניבליזציה בין שתי המסעדות ולכן הפכתי את אידי במרינה למסעדה כשרה".אין פה שום אזכור לשם שלך."העדפתי שאנשים לא יזהו את המסעדה עם אידי וככה לא יתאכזבו".זה לא אותו אוכל?"כן, אבל המנות קטנות וזולות יותר ומתאימות לכל כיס".אולי, חשבנו לעצמנו. אבל אנחנו יצאנו עם חשבון של 200 שקל ולא כל כך שבעות.החוף - המרינה באשדוד. טל': 9107661–08. פתוח בימים א'־ש' בין השעות 9:00–1:00

השורה התחתונה ההצעה: מחירי הדגים נעים סביב 80-60 שקל טוב לביזנס: המקום מרווח והמוסיקה נעימה בשולחנות הסמוכים: אנשי עסקים ותיירים מצרפת יתרון יחסי: מיקום, מיקום, מיקוםמישהו מטפל בך: שירות חביב

*#