אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בפורטרהאוס: בשר איכותי אבל יקר

הפילה, הסינטה והאנטרקוט, היו ברמה סבירה עד טובה מאוד, אבל התמחור גורם לחשוב פעמיים, לפני שמבקשים תוספת של ירקות ירוקים

תגובות

נראה שגם מבקרי מסעדות חובבים ‏(כמוני‏) נידונים להתקפות יח"צניות ולהצעות לפינוקים בחינם. זה כנראה עובד פה ושם ‏(בתנאי שהשם מאוית נכון, כדברי הקלישאה‏), אלא שהאתיקה העיתונאית מחייבת אותנו ‏(וודאי גם אחרים‏) להתעלם. התשובה הקבועה שלנו היא "אנחנו באים בלי לתאם וגם משלמים בסוף". על היחצ"נים של פורטרהאוס זה לא עשה רושם: "איך אנחנו יכולים לשתף פעולה?", שאלו. "נשמח לתאם לך ארוחה עסקית/ ארוחת ערב/ ארוחה עם יינן".» אירועי יום העצמאות» מתכוני על האש» איפה כדאי לעשות מנגל"הפורטהאוס הוא סטייק האוס ניו־יורקי מודרני. אנחנו שמים דגש על מטבח עונתי, אווירה, עיצוב, אוכל ושירות. המנות מתאפיינות בחוסר כבדות ובהרמוניה טבעית. האם תרצה שאתאם לך ביקור ואשלח שובר?", כתבו במייל אחר.התכתבות כזאת מקטינה בדרך כלל את הסיכוי שהמסעדה ואני ניפגש לערב קסום. אבל הפעם החלטתי לבדוק את ההבטחות הנ"ל ("הרמוניה טבעית"?), גם אם היחצ"נים קצת נודניקים. המקום הוזמן, תחת שם בדוי כמובן, ואחרי בלבול קטן בדרך חנינו בשישי בערב באזור התעשייה הקטן והשומם שמול הכניסה לתל מונד. במבט ראשון נראה המקום כמו מסעדת ראנץ' טיפוסית - לא כבד מדי או פלצני, אם כי גם לא ממש שמח, אבל אולי מפני שהוא היה חצי ריק. קהל של מושבניקים ביום הולדת לסבתא וחיילים בחופשה. פורטרהאוס (צילום: דניאל  צ'צ'יק)קודם כל קיבלנו את לחם הבית - קטן אך מצוין - עם שלוש צלוחיות מאזטים נחמדים, והזמנו בירות ‏(קצת יקר - חצי ליטר ב–27 שקל‏) לפני הסטייקים, הקדמה קצרה ‏(שרלוונטית גם ל"על האש" של יום העצמאות‏): בתחום הבשר יש חשיבות קריטית לאיכות חומרי הגלם. שום יכולת וירטואזית של שף לא תתקן סטייק מבשר גרוע ‏(או אפילו בינוני‏). מצד שני, גם סתם גרילמן יתקשה להרוס בשר טוב. לכן אם אתה במקרה מסעדת בשר ויש לך בעלים שיודע איך ואיפה לקנות בשר ובעיקר מוכן לשלם - אתה בסדר.זה כנראה המקרה של פורטרהאוס, שבתחום התמחותה, הבשר, מצליחה לספק את הסחורה. שלושת "אבות המזון" של הסטייקים - פילה, סינטה ואנטרקוט - היו ברמה סבירה עד טובה מאוד. התחלנו עם הפילה, הנתח הרך והיקר בפרה. המנה שנקראית טליאטה היא סוג של הברקה עסקית, כי את הקצוות של הפילה שאי אפשר למכור כמנה עיקרית מצליחים בפורטרהאוס למכור כמנה הראשונה הכי יקרה ומומלצת בתפריט ‏(58 שקל‏) - מוגש על מחבת לוהטת עם פרמז'ן ועלי ארוגולה.האם זו גם הברקה קולינרית? ככה ככה. הפילה, שהוא בדרך כלל הסטייק המשעמם מבין השלושה ואין בו שומן או עצם, לא הצליח גם כאן להתעלות - למרות התיבול המוצלח. על האנטרקוט ‏(112 שקל‏) ועל סטייק ניו יורק ‏(סינטה עם עצם‏) ב–102 שקל אין הרבה לספר - שני סטייקים מצוינים שניצלו לדרגה המבוקשת ונאכלו בשמחה. הערה קטנה: ברמה הזו היינו מצפים לסטייק קצת יותר עבה ובעל משקל. התוספות היו בסדר, אם כי גם כאן הכמות איכזבה. חבל גם שעל תוספת אחרת שביקשנו, ירקות ירוקים מבושלים בנייר פרגמנט, שילמנו קנס קטן של 10 שקלים.המלצר היה אמנם נחמד ולא עצלן שזה יפה, אך לא מספיק מקצועי. הוא לא הבין באוכל ‏(או בשירות‏) והיה קצת בוסרי, כמו בשר לא מיושן מספיק. ובכל זאת יצאנו מרוצים ומפויסים מפורטרהאוס וסיכמנו שאפשר לחזור לכאן שוב, אבל עם מחירים כאלה לא כדאי להגזים, ובטח לא להביא את הילדים.חשבון, בבקשה

*#