טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית באבו נאסר חינאווי: יחס ואוכל מזלזלים

מסעדת אבו נאסר-חינאווי ביפו, מיזוג בין איש הבשרים - חינאווי ואיש הדגים אבו נאסר, היתה אמורה לספק מנות לא מושלמות במחירים משתלמים ושירות נחמד. היא כשלה כמעט בכל הפרמטרים

תגובות

הדיל עם מסעדות ערביות/ מזרחיות/ ישראליות/ שיפודיות הוא כזה: הם מפזרים לנו על השולחן סלטים בטונות (ולא שוכחים למלא מחדש), מוסיפים פיתות חמות (יש המהדרין עם שמן זית וזעתר) וקנקן לימונדה צוננת. אחרי כמה דקות הם מגיעים עם שיפודי פרגיות/ הודו/ כבד/ לבבות בתוספת צ'יפס ומג'דרה, ולסיום מפנקים בקפה שחור (או תה עם נענע) ובאיזו חתיכת בקלוואה.כלומר, אנחנו מקבלים חבילה קולינרית נחמדה, משלמים מחיר סביר ומוסיפים סליחה קטנה. מה יש לסלוח? על שולחנות כתר מתנדנדים, על מפות ישנות ורצפה משחירה, על סלטים תעשייתים וצ'יפס שמנוני, על פרגיות חרוכות ועל בוואריה עם טעם לוואי. ובקיצור, המקום לא ממש מושקע, המנות לא לגמרי מושלמות, אבל הנדיבות והמחיר עושים את העבודה.גם למסעדת אבו נאסר-חינאווי ביפו היה את כל הסיכוי שבעולם לסגור איתנו דיל כזה. נתוני הפתיחה הספציפיים איפשרו לה אפילו יותר מזה: הים הכחול מהחלון, הרעב של אמצע היום וחבר הילדות שישב ממול. ועוד לא דיברנו על ההמלצות שקיבלנו מחברים טובים (שקיבלו למחרת נזיפה), ועל המלים החמות באתרים: "בסוף שכונת עג'מי ביפו שוכן מוסד קולינרי ידוע עם אווירה מיוחדת ורומנטית. זוהי מסעדה ייחודית, מזרח-תיכונית, יפואית, המתמחה בדגים על הגריל המגיעים טריים מהים. הייחוד נוצר גם בגלל המיזוג בין שני נפילים בענף המסעדות - אבו נאסר, שהוא שם דבר בענף הדגים, וחינאווי, שהוא ענק בענף הבשרים".. הביאו בטעות צלחת פיתות נגוסות משולחן אחר. אבו נאסר חינאווי (צילום: דודו בכר)חבל ששום דבר מזה כמעט לא עבד. ראשית, הסלטים. אמנם קיבלנו לשולחן חבורה די מכובדת של טחינה-חומוס-חצילים-קישואים-תירס-מטבוחה-ועוד, אבל לאף אחד מאלה לא היתה בשורה. הם היו פשוטים עד סתמיים. ואם כבר נגמרה צלחת כלשהי לא היה בנמצא אף מלצר שימלא או שלפחות ישאל "רוצים עוד?"בשלב המנות העיקריות חווינו אכזבה דומה: שני הדגים שהזמנו, פרידה ולוקוס, הם הכי יקרים במסעדה - 90 שקל כל אחד. כשאתה בא למסעדת דגים, שידועה ב"טריות ואיכות הדגים שלה", ואתה מזמין את הדגים שעליהם המליץ המלצר - ועוד הכי נחשבים בתפריט - אתה מצפה למשהו שיהיה מוצלח במיוחד. אבל מה שאנחנו קיבלנו היה דרדלה - שני דגים חסרי ייחוד, אישיות ועניין, כאילו לקחו איזה דג מהמקפיא וזרקו למחבת. ועוד השאירו אותם שם יותר מדי זמן. והכי מצחיק, הם היו דומים עד זהים במראה ובטעם העלוב שלהם.גם בנושא השירות, תחום שבו מסעדות בסגנון הזה, כלומר פשוטות ולא יקרות, עושות פלאים, אבו נאסר פישלה. המלצרים ששירתו אותנו היו קצת עצלים ולעתים הרגשנו שהם עושים לנו טובה. וזה לא שהמסעדה היתה מלאה או שהיו לנו דרישות מיוחדות. אף לא פעם אחת נשאלנו אם הכל בסדר, אם הדגים טעימים ואם אנחנו צריכים/רוצים עוד משהו. זרקו את המנות והפליגו לפינתם.כשהעזנו לבקש גם קפה וגם תה לסיום, המלצר הגיב כאילו השתגענו. אחר כך, כשהוא הניח בטעות על השולחן שלנו צלחת עם פיתות נגוסות משולחן אחר שהוא בדיוק פינה, הבנו שהוא לא בעניין והחלטנו שזה זמן טוב לבקש חשבון.» אבו נאסר חינאווי. קדם 130, יפו

השורה התחתונה ההצעה: 60, 70, 80 או 90 שקל לעיקרית, סלטים, לימונדה וקפה טוב לביזנס: עסקים באווירה אותנטית בשולחנות הסמוכים: תיירים ועוברי אורחיתרון יחסי: הים בחלון מישהו מטפל בך: שירות לא טוב

*#