${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית במסעדת אלומה: לאן נעלמו הטעמים הגליליים?

המנות וגם המחירים במסעדת אלומה במעלות תרשיחא מאוד ניסו ואפילו הצליחו לחקות מסעדות תל-אביביות. למה בעצם לא לחדד את האופי המקומי של האוכל והאווירה?

תגובות

בלילה גשום במיוחד הידפק זוג מהעיר הגדולה על דלתות הפונדק ביישוב צפוני אחד. הם ביקשו להשביע את רעבונם, שהיה גדול במיוחד לנוכח העובדה שכבר שבועיים היו שרויים בדיאטה קטלנית. מלצר מסביר פנים פתח להם את הדלת והזמין אותם להסב לשולחן פינתי נעים מחופה מפה לבנה. המראה הפנימי של המסעדה היה נעים וסולידי: שולחנות קטנים, תאורה רכה ומדפי עץ שעליהם נחו חפצים נוסטלגיים. מלבדם סעדו את לבם במקום עוד כמה זוגות וקבוצות קטנות, חלקם דוברי שפות זרות שהגיעו ככל הנראה מארצות הים.

כדי לחמם מיד את קיבתם הזמינו בני הזוג שתי כוסות יין אדום, מתוצרת האזור (30 שקל לכוס). המשקה ערב להם והם התפנו לעיין בתפריט. התפריט הבטיח שלל מנות מתוחכמות שהזכירו מנות ממסעדות העיר שבה התגוררו ואותן הכירו היטב. לשווא ניסו למצוא בו רמזים למסורת הבישול ולחומרי הגלם הייחודיים המצויים בשפע באזור. לשולחן הוגשה עד מהרה כיכר לחם טרייה ומיני מטבלים (12 שקל) שעמם היו יכולים השניים לשבור מעט את הצום הכבד שגזרו על עצמם. הלחם היה מוצלח מאוד והמטבלים ערבו לחכם, אך כדי לא לפגום בתיאבון הער ביקשו מהמלצר עד מהרה לסלק את מגש הלחם חזרה אל המטבח.

למנה ראשונה בחר אחד מבני הזוג בסלט שהכיל שרימפס, עגבניות, ארטישוק כבוש ויוגורט (48 שקל). הוא טען כי המרכיבים השונים אמנם טעימים כל אחד בנפרד, אולם הם אינם נמזגים היטב זה בזה, ומתקשים ליצור טעם נהיר. האשה בחרה בגבעולי אספרגוס וארטישוקים כבושים שהוגשו בצירוף כוסית רוטב גבינת סנט מור, כמעין פונדו קטן. היא חיבבה את הרעיון, אך מחירה הגבוה להחריד של המנה הפשוטה (42 שקל) העיב על ההנאה.

בסיום המנה הראשונה יצאו שוב בני הזוג אל הקור חודר העצמות לשאוף מעט עשן סיגריה, ואל המרפסת הקטנה והחשוכה הביא להם המלצר כוסיות ובהן סורבה אשכוליות אדומות, לרענון החך. המחווה נשאה חן בעיניהם. גם החשבון היה מפואר. מסעדת אלומה במעלות תרשיחא (צילום: חגי נדיב)

המנה העיקרית הוגשה בנדיבות והיתה עשירה במרכיבים: האיש השקיע מרצו בנתחי בשר מנתח קצבים, שנחו על מצע תבשיל עדשים שחורות וירקות שורש (110 שקל). הוא מצא את הבשר מעט סיבי ואת הירקות קשים ולא מבושלים דים. האישה הזמינה מנה שהיתה מוכרת לה היטב ממסעדות רבות מני ספור: ניוקי ברוטב חמאה, רסיסי פטריות כמהין וערמונים (98 שקל). המנה דמתה בדיוק רב לאחיותיה במסעדות אחרות, הניוקי היו עשויים בקפידה וטעמם מוצלח, אך המנה לא נשאה טביעת חותם ייחודית של הבשלן המוכשר שהכין אותה.

בתום הארוחה הוגש חשבון מפואר אף הוא (370 שקל), שחיקה בהצלחה רבה את חשבונות העיר הגדולה. כשיצאו שוב אל הסופה סיכמו בני הזוג ביניהם כי אמנם הכנסת האורחים הגלילית נעמה להם, אבל לא היה מזיק קצת אופי מקומי ופחות ניסיונות להיות כמו מקומות רבים אחרים.

ההצעה: תפריט עסקי ב-79 שקל טוב לביזנס: להזמין אורחים מחו"ל לארוחה רגועהבשולחנות הסמוכים: זוגות בערב רומנטי יתרון יחסי: אווירה נעימה ומיעוט מתחריםמישהו מטפל בך: שירות אדיב ונעים

אלומה כביש תרשיחא-כפר ורדים, מעלות תרשיחא. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 16:00-12:30, ובשישי עד 14:30 

*#