אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קיטשן מרקט: כשהיופי משתלט על האופי

המנות יפהפיות וחומרי הגלם מושקעים, מה שמעלה את התהיה האם תפריט עסקיות מתאים לקונספט של מסעדה מהסוג הזה

תגובות

מסעדות שממוקמות קרוב מדי לקו המים נוטות לעורר את חשדנו, לפחות בכל הקשור לחווית האכילה. לא פעם נתקלים בכאלו שמבססות את החוויה כולה על הנוף, הגלים והאווירה, ועל הדרך מזניחות את מה שיוצא מהמטבח. כשהגענו לקיטשן מרקט, הממוקמת בקומה השניה של שוק הנמל בתל אביב, קווינו שלא זה המצב, במיוחד בהתחשב ברזומה הקולינרי של השף יוסי שיטרית (מסעדת הגורמה ויולט באודים). השעה היתה 13:00, ואחרי סיבוב קצר ומישוש הסחורה שבקומת השוק, עלינו והגענו למסעדה שהיתה גדושה עד אפס מקום, מינוס שני מקומות שנותרו על הבר. לקחנו את המציאה.קיטשן מרקט - לשעות פעילות ולכל הפרטים» נאמוס: קלישאה שעובדת נהדר» שולחן: חביב אבל לא מדויקזה המקום להבהיר שבשונה ממסעדות ובתי אוכל הממוקמים בלב העיר ובסמוך לאזורי משרדים - קיטשן מרקט היא לא מקום "לתפוס" בו ארוחה מהירה על הדרך. ניכר, גם לפי העיצוב, גם ממבט מהיר בתפריט וגם על פי צלחות הצפחה מכל עבר, שמדובר במסעדת שף לכל דבר.

מתי: עסקיות מוגשות בימים א'-ה', בין השעות 15:45-12:00.לא מסתמכים על הגלים. קיטשן מרקט (צילום: דן פרץ)

מה וכמה: במקום חמישה מסלולי עסקיות (78-128 שקלים) שכוללים מנה ראשונה לבחירה ועיקרית. במסגרת העיסקית הזולה ביותר, 78 שקלים, תוכלו להזמין חזה עוף צרוב בגריל או פולנטה רכה עם פטריית מלך היער וירקות, עסקית של 88 שקלים כוללת מנות דג ופירות ים, והעיסקיות היקרות יותר כוללות מנות בשריות כמו לחי עגל, סינטה, חזה אווז ופילה עגל. משקאות קלים, קוקטיילים וקינוחים (38 שקלים), לא נכללים בעסקה. חוץ מאלו, מנת הדגל של המקום, הביצה, מוגשת גם בצהרים, אבל אינה נכללת בעסקית ועולה 29 שקלים.מה אכלנו: התפריט מציע שמונה מנות לבחירה, ושלוש מתוכן מתאימות לצמחונים. בחרנו בסלט אייסברג עם תאנים, ויניגרט פטל וקמבוזולה. צורת ההגשה היעילה והיפה השכילה להשתמש בחסה המסולסלת כמעין צלחת שמולאה בחצאי תאנים סגולות, עירית קצוצה, חמוציות, ופרוסה של קמבוזולה נהדרת בעלת טעם מעושן קלות. את כל אלו הקיפו חצאי שקדים קלויים ופריכים, וויניגרט מתקתק. הוויניגרט אמנם לא הסגיר טעמים ברורים של פטל, אך התאים באופן נפלא למנה הרעננה. לס איז מור. עסקית קיטשן מרקט (צילום: יעל רייף)לצידה הגיעה מנה בשם קלמרי בומביי סטייל שפירושה, על פי בלוטות הטעם שלנו, הוא "קלמרי שנצרב דקה אחת יותר מדי ולכן היה מעט יבש וקשה", ולצידו בוקצ'וי חלוט ומוקפץ קלות, גרגירי חומוס, יוגורט, זילופי רוטב שהזכיר בטעמו גספצ'ו חלק, ומעל הכל קציפת קארי נהדרת בניחוחותיה, אך לא כזו שמוסיפה טעם או אופי למנה. נראה שבמקרה הנ"ל הצילחות המושקע והמרשים עלה על הביצוע והטעם.לפני שעברנו לעיקריות, אחז גם בנו הבאזז סביב מנת הביצה המפורסמת, והרגשנו מחויבים להזמין גם אותה. מה נאמר לכם, המהללים צודקים. צורת ההגשה המרשימה כוללת שכבות של מרכיבים בתוך צנצנת שקופה, והמנה יוצרת משחק מרקמים שכולו קסם. בתחתית קרם פטריות עשיר, מעליו פטריות בשרניות צרובות, ואז ביצה שבושלה בחום נמוך בטכניקה מולקולרית ששמרה על החלבון והחלמון במרקם זהה, רך ונוזלי, אבל לא דליל או נשפך. בהחלט משהו שגם אלו שחוששים מחלמון חי מידי בשקשוקה שלהם יוכלו להנות ממנו בשמחה. בין לבין מפוזרת אפונה מתקתקה וקרוטונים שנתנו פייט נהדר לכל הרוך שמסביב, והוסיפו הרבה אופי למנה. את הכל חתמו קציפת פרמזן נעימה ושמן כמהין מיותר, טרנד שהמאיס את עצמו כשהפך מגורמה לחלטוריסט שמככב כמעט בכל מנה, ולא תמיד קשור או מאדיר טעמים.הכוכבת האמיתית של הארוחה. ביצה (צילום: יעל רייף)ואז הגיעו העיקריות. לצמחוני שאיתי היו שתי אופציות בלבד: פולנטה רכה עם פטריות, או ניוקי עם פורצ'יני, שימאג'י, פרמזן ושמן פטריות כמהין לבנות. הוא בחר בראשונה, שהגיעה גם היא יפה ומלכותית. הפולנטה היתה רכה, נעימה ועשירה בטעמים מתוקים של תירס. מעליה הונחו כרובית וברוקלי שנצרבו קלות ונותרו פריכים, נתח קטנטן של ארטישוק וגם פטריית מלך היער שהיתה מעט צמיגית, ומעל הכל הונחו גילוחי פרמזן. על אף שמדובר במנה כבדה באופיה ועשירה בחמאה ופרמזן, הפולנטה הרגישה אוורירית ולא מכבידה, אבל בעיה אחרת הצליחה לפגוע בטעמה: שמן הזית שהוזלף על כולה ומסביב גובה בכמות גדולה מידי של גרידת ומיץ לימון, השתלט בטעמו על המנה והצליח להאפיל על עדינותה הטבעית. לטעמנו, הפחתת העוצמה הלימונית תיצור יופי של מנה.חובבת הבשר מבינינו הלכה, בהמלצת הברמן, על לחי עגל שבושלה שש שעות, קונפי בטטות, חבושים וציר עגל. במקרה הזה לא מדובר היה באהבה ממבט ראשון. לחי העגל נראתה אמנם מזמינה ועסיסית, אבל ההגשה שכללה מעין מגדלי ירקות שהונדסו בקפידה לכדי עיגול מושלם, גרמו לה להראות כמו משחק ילדים ולא כמנה מאוד מעוררת תיאבון. מזל שהטעם היה לפחות ברובו מוצלח. לחי העגל היתה נהדרת: הבשר שבושל במשך שעות וכוסה בציר עגל מתוק וסמיך היה רך ונכנע בקלות גם למגע העדין ביותר של המזלג. מבצרי הירקות שהקיפו אותו - לפת ובטטה - נותרו קשים לאכילה, ולא הזכירו בצורה או בטעם את קונפי הבטטות שצוין בתפריט. קוביות החבוש חוזקו בטעמי קינמון ולא באמת תרמו למנה. אנחנו היינו מעדיפים שנתח שומני ורך כמו לחי יוגש לצד תוספת רכה כמו פירה שיספוג את טעמיו ומיציו.איזי און דה שמן זית. הפולנטה (צילום: יעל רייף)את הארוחה קינחנו בקיטשן סאנדיי (38 שקלים), קינוח פוטוגני במיוחד שיעביר צמרמורת בקרב כל חובב שוקולד: בתחתית קערה עמוקה מונח בראוני, מעליו כף אדירה של מוס שוקולד מריר ואוורירי, שבבי קרמל, גלידת וניל נהדרת וקראנצ' נוגט. את כל החוויה המתוקה הזו ניתן לסכם במילה עונג.

שירות: מכיוון שישבנו ליד הבר, את רוב האינטרקציה ניהלנו עם רועי, הברמן החייכן, הקומוניקטיבי והחביב. הוא הרבה לספר על מנות, להמליץ ולכוון, ואף רקח עבורנו קוקטייל מוצלח - רוזאן (38 שקלים) על טהרת אוזו, נענע, רוזטה וליצ'י .

דרוש שיפור: כפי שחווינו במנת הקלמרי ובמגדלי הירקות שליוו את לחי העגל, פרזנטציית המנות יכלה להיות מוגזמת, ולעיתים באה על חשבון המנה.הברקות: ללא ספק, מנת הביצה שלא בכדי תפסה מקום של כבוד בשיח הקולינרי, וגם גרפה תעודות הוקרה פרסים. אנחנו באמת מפרגנים לה.

אכילה מחושבת. לחי עגל (צילום: יעל רייף)שורה תחתונה: המיקום, העיצוב, צורת ההגשה והמנות הפומפוזיות, יוצרים מקום שהוא יותר בעל אופי של מקום בילוי מאשר מקום אוכל פר אקסלנס. קיטשן מרקט היא מסעדה לבלות בה כמה שעות עם דייט רומנטי או אורח שחשוב להרשים, ופחות מתאימה למי שמחפש ארוחת צהריים מהירה וממצה - וזה בסדר. ביחס למחיר מול התמורה, אנחנו עדיין מתלבטים. מצד אחד מדובר במסעדת שף שמגישה מנות מרשימות וחומרי גלם איכותיים ויקרים. מצד שני, אף אחד מאיתנו לא שבע אחרי שתי מנות ראשונות, שתי מנות עיקריות, מנת ביניים של ביצה וקינוח אחד. יכול להיות שתוספת לחם על חשבון הברון, עם איולי או סלסה לטבילה, היתה עושה את העבודה. בהתאם לכך מקבלת קיטשן מרקט את הציון 7.5.

*#