${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בנאמוס: קלישאה שעובדת נהדר

את המנות בתפריט בוודאי כבר פגשתם במסעדה כזו או אחרת, אבל הביצוע הנהדר (ברובו), האווירה הנעימה והשירות האדיב הופכים את הארוחה למהנה ביותר

תגובות

למסעדת נאמוס שבמרינה הרצליה אי אפשר לבוא בטרנינג וחולצה דהויה. אפשר, אבל יש סיכוי טוב שתרגישו עניים מרודים בהשוואה לשאר הסועדים. הקרבה לים, היאכטות, ומיקומה על דק שנמצא ממש, אבל ממש מעל המים, הופכים אותה ליופי של מקום לקחת אליו אורחים חשובים, משפחה מחו"ל או את עצמכם ביום שבו בא לכם להימלט ממקום העבודה הישר לתחושת החופש הגדול והים. זה לפחות מה שאנחנו עשינו, וכך, במשך כמעט שעתיים שייטנו בין נוף מרשים, מוזיקה נעימה, חומר אנושי יפה ומטופח ואוכל לא רע בכלל.» נאמוס - לשעות פעילות ולכל הפרטים» שולחן: חביבה ומשתלמת אבל לא מדויקת

מתי: הארוחה העיסקית מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 12:30-17:00.

לא תרצו לקום. הנוף (צילום: גל גרוס)מה וכמה: העיסקית כוללת שתי מנות טאפאס לבחירה, מנה עיקרית ומשקה אחד לבחירה מבין יין הבית, בירה או משקה קל. בתוספת 25 שקלים תקבלו קינוח במסגרת העיסקית. הארוחה מוצעת בשני מסלולים: 98 שקלים למנות עיקריות כמו פילה סלמון, פילה דניס או פסטה עם נתחוני פילה, ו- 118 שקלים לסטייק טונה אדומה, פירות ים ותבשיל ביף בורגיניון. מנת פילה בקר תייקר את הארוחה בעוד 20 שקלים. אפשר להזמין מנות מהתפריט הרגיל, ב- 15% הנחה.

מה אכלנו: התחלנו עם ארבעה טאפאסים: סלמון טרידיטו - מנה יפהפיה של שלוש פרוסות סשימי סלמון שמן ואיכותי על איולי צ'יפוטלה ושלולית ליים שהקיפה אותו בעדינות, ולא כבשה או פגעה במרקמו העדין. מעל הונחה כוסברה פריכה, עלי סלרי קצוצים וגפרורי תפוחים פריכים, וכל הטעמים הזכירו סלט וולדורף, רק בלי המיונז המעיק. התוצאה הסופית היתה מנה מרעננת ומקורית בטעמיה ובמרקמים הרבים. סביצ'ה דג ים עם מחית עשבי תיבול, צ'ילי אדום ובצל סגול, על יוגורט מעודן, היה מוצלח פחות. המחית הלימונית שהקיפה את נתחי הדג, כבשה אותו לחלוטין והפכה אותו לפיסת דג מבושל ברוטב ירקרק. הטאפאס השלישי היה יצירתי ונהדר - קלמרי טרי צרוב קלות עם עגבניות שרי, זיתים שחורים ובצל סגול. כל אלו הונחו על רוטב שמנתי ומתקתק של עגבניות ופלפלים. הניגוד בין חמצמצות, הטעם החרוך של הקלמרי, והשמנת ברוטב, היה פשוט נהדר. מוזר ונהדר. קרוקטים (צילום: גל גרוס)הטאפאס האחרון נשמע הזוי למדי בהשוואה לסגנון הקולינרי של התפריט, וזו הסיבה שהזמנו אותו. "קרוקטים של טונה ותפוחי אדמה" היו שלישיה חמודה ופריכה, ומעליהם עלי מיקרו סגלגלים. השכבה החיצונית היתה פריכה ומענגת, ומבפנים הם מולאו במחית עדינה של תפוחי אדמה וטונה קצוצה. בצד הוגש איולי בסגנון רוטב טרטר עם חריפות עדינה שהשלים את הטעמים באופן מוצלח. יין הבית המוצע הוא של יקב תבור. בחרנו בשרדונה מאוזן וחביב ועברנו לעיקריות.

התפריט, חשוב לציין, לא מזהיר במקוריות ויצירתיות. כל אחת מהמנות אפשר היה למצוא במסעדה זו או אחרת במהלך השנים האחרונות. דוגמה לכך הוא טאפאס של חציל קלוי עם טחינה ועגבניות או "טאפאס" של סלט גינה - בחירת שם שהחזירה אותנו לעשור הקודם. אחרי שהתלבטנו וביררנו עם המלצר אם יש מנות ספיישל (ואין), בחרנו בזאת שנראתה לנו מקורית יותר - פילה דניס בקרם תרד על שעועית לבנה. למנה שניה בחרנו פילה בקר עם רוטב ציר בקר ויין.פילה הדניס הגיע מנקר עיניים ומעורר תאבון. קרם התרד שכיסה את הנתח היה מבריק וצבעוני, ומעליו הונח תבשיל כרוב סגול נהדר ומתקתק. למרות היד הטובה שטיפלה במנה היפה הזו, היינו מעדיפים אם הדג היה נצלה רגע פחות וכך נשאר עסיסי ונאמן יותר למרקמו המקורי. את הראגו שליווה את המנה אהבנו פחות. הוא הורכב משעועית לבנה, שרוב קליפתה הופרדה הישר לתוך המנה, ומקוביות עגבניות עם קליפה מציקה. שום דבר במרקם הרטוב שלו לא החמיא לדג, וברגע שבו נגעו השניים הפך הדג לרטוב, ספוג ורך. פילה הבקר ברוטב ציר בקר ויין אדום, היה מצוין. הנתח טופל במקצועיות רבה והגיע לשולחן בדרגת מדיום מדויקת: מבחוץ היה צרוב כהלכה ומבפנים היה ורוד- אדמדם ורך. רוטב ציר הבקר והיין האדום היה המתקתק ומיותר, והפירה היה עשיר בחמאה, ומצוין. המנה הוכרזה כמוצלחת לכל הדעות (מינוס הרוטב). ביצוע מעולה, הרוטב מיותר. פילה בקר בציר בקר ויין אדום (צילום: גל גרוס)

לקינוח לקחנו פאדג' שוקולד (כחלק מקינוחי העיסקית). השכבה התחתונה הורכבה מעוגת ספוג עדינה ואוורירית בה שולבו פולי קקאו טחונים והיתה מוצלחת. בסך הכל מדובר בעוגה מרוכזת וטובה, אך כזו שיכול בקלות להכניע את הגוף אחרי שלושה ביסים קטנים.

שירות: מצוין. כל אחד מהמלצרים היה עירני וקשוב, האוכל הגיע בזמן סביר ותחושת היעילות הורגשה באוויר.

דרוש שיפור: קריאה ראשונה ושנייה של התפריט יוצרת תחושה חזקה של חזרה בזמן. ריענון התפריט לכזה שיצדיק את התואר "מסעדת שף" בהווה, יעשה לתפריט רק טוב וימשוך למסעדה קהל צעיר ו"מודרני" יותר. חוץ מזה, חשוב לדייק שסביצ'ה מוגש כדג נא או כבוש קלות ולא כמו זה שהוגש כאן. רצוי לעדכן את התפריט או לשנות משהו בביורקרטית המנה כדי שזו תוכל לתפריט.במשקל כבד. פאדג' שוקולד (צילום: גל גרוס)

הברקות: טאפאס הסלמון טירדיטו שהצטיין ביצירתיות וטעם נפלא.

שורה תחתונה: על אף התפריט השחוק מעט, בנאמוס יודעים את העבודה. אם מתייחסים בסלחנות לחוסר הדיוקים שאותרו פה ושם, מדובר בארוחה מהנה וחוויתית מאוד לא רק מהפן הקולינרי, אלא בזכות התמהיל הנכון של אווירה נעימה, מוזיקה מחמיאה, לוקיישן מנצח ושירות מהוקצע. 98 שקלים לארוחה שבבסיסה דג ים טרי הוא מחיר מקובל והגיוני. אם הולכים על מסלול עיסקית יקר יותר עם פילה בקר, אזי מדובר בארוחה שנושקת ל- 150 שקלים, לא כולל קינוח. כך או כך, מדובר במקום של שמותיר רושם חיובי. נאמוס זוכה לציון 7 בסולם המבקרים.

*#