${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עושים לאנץ': העסקיות הכי משתלמות בארץ

אוכלים ורוקדים במטבח של פיני, להרגיש כמו בפרובנס בגוז' ודניאל, או ארוחה לכל המשפחה בזאזו. רותם מימון חיפש ומצא את העסקיות הכי טובות ברחבי הארץ. כתבה שנייה בסדרה

תגובות

השף פיני לוי חוזר אל קדמת הבמה במסעדה חדשה בעמק רפאים בירושלים, כשלצידו ניצב בנו איציק, שהיה סו-שף ברפאל. השפים לבית משפחת לוי יוצרים מטבח ביתי, גבוה וחם, שנוגע בכל קשת המטבחים שנמצאים לחוף הים התיכון. טוב שחזרת פיני, התגעגענו.

הדיל: תתכוננו, מדובר בהמון אוכל. כבר עם הישיבה מתחיל מצעד מנות למרכז השולחן שכולל את סלטים של פיני, ואחריהם מפרום, פרנה וסיגר מרוקאי אסלי. עכשיו כשהבטן מרופדת היטב אפשר להזמין את המנה העיקרית: מינוט סטייק או שיפוד נתח קצבים, קבב סורי בטחינה היושב במעטפת בצק ואפילו ניוקי יווני. אבל תשאירו מקום לחריימה או למנת זנב שור ענקית עם גרגרי חומוס וראשי שום. הכי שווה: ביום שישי מוצע תפריט קבלת שבת שכולל טעימות מהמטעמים של פיני ב-80 שקלים.

המחיר: 69-80 שקלים.

מתי: א-'ה', 12:00-17:00. ו',12:00-16:0.

לקינוח: עוגת סולת כמו בספרים, או גלידת וניל עם שערות חלבה. אחר כך תרקדו על השולחנות.המטבח של פיני - עמק רפאים 24, המושבה הגרמנית, ירושליםשבת שלום. המטבח של פיני (צילום: רותם מימון)

פרבנס מקומי: גוז' ודניאל

בכל פעם מחדש קשה לנו להאמין שהמסעדה המרהיבה, שלמרגלות מגדל המים של מושב בני ציון, היתה פעם הקיוסק של בריכת השחייה המקומית. קשה לא לפחות להאמין שמסעדה במושב יכולה להיות הומה כל כך בשעת צהריים, ולפעמים גם רצוי להזמין מקום. גוז' ודניאל זה הכי קרוב לפרובנס שתגיעו בארוחת הצהריים הזאת.

הדיל: ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר העיקרית. כישראלים טובים ישר חיפשנו את הפרצה בתפריט ואכן מצאנו אותה - שניצל ענק לעיקרית עם ערימה נאה של צ'יפס ב-59 שקלים וסלט קלמארי לפתיחה. אכן, יופי של דיל. אבל אם בא לכם ממש להתפנק לכו על סלט גוז' שכולל את כל השורשים הכי טריים בשוק עם רוטב וינגירט הדרים, ועיקרית של ראגו נהדר שמבושל במשך שעות עם ירקות שורש שנוספו אחר כך ונשמרו פריכים בתוך פסטת חונקי כמרים. מנה גדולה, עשירה וטעימה. מי שמעוניין בקלאסיקה – גם ההמבורגר הקלאסי מומלץ.

המחיר: 55-92 שקלים, כולל מנה ראשונה ושתייה.

מתי: א'-ה', 12:30-16:30.

לקינוח: הפבלובה של גילי והנוף הירוק של השרון. מי צריך יותר מזה?גוז' ודניאל - אנשי בראשית, בני ציוןפרובנס בגוש דן. גוז' ודניאל (צילום: דודו בכר)

הפתעה במרכז המסחרי: בלזק

אל תיבהלו מהשכונה המנומנמת ומהמרכז המסחרי החצי נטוש, בלזק שמסתתרת כאן היא אחת ההפתעות הקולינריות החביבות עלינו ועל חובבי אוכל צרפתי אנין, ובמחיר שלא יגרום לכם לפשוט את הרגל. השף נתי שפריר בנה תפריט צרפתי קלאסי בנגיעות ים תיכוניות וחומרי גלם מהסביבה כמו גבינות גרוזיניות, שמשתלבות נהדר במנות צרפתיות.

הדיל: אל תתבלבלו עם תפריט הטעימות של בלזק שמוצע כל הזמן, העסקית המיוחדת נמצאת רק יום אחד בשבוע. ובמה מדובר? לחם ומטבלים יחד עם כמות לא מבוטלת של מנות ראשונות ומשתנות שמוגשות למרכז השולחן במחיר המנה העיקרית. בין העיקריות: ניוקי ברוטב פטריות, סלמון, שמנת וגבינת עזים, סטייק שייטל ברוטב שמנת ופסטו עגבניות מיובשות, קונפי שוק אווז במשמשים מיובשים וגי’ן, פקיילע טלה - תבשיל נתחי טלה במנגולד מושחר ושעועית לבנה ומנות נהדרות נוספות.

המחיר: 69-109 שקלים.

מתי: ו', 12:00-15:30

לקינוח: מוס לבנה ופיסטוק עם ערמונים מסוכרים. חבל שאי אפשר להתחיל איתו את הארוחה.בלזק - האשל 11, אשדודאל תופתעו. בלזק (צילום: דניאל צ'צ'יק)

ארוחה קיסרית: הלנה בנמל

תשכחו את כל מה שידעתם על מסעדות באתרי תיירות ותגיעו להלנה בנמל, פרי יצירתו של השף עמוס שיאון. מעבר לנוף עוצר הנשימה של חוף קיסריה והעתיקות שמסביב, שווה לעצור כאן בגלל העסקית שמאפשרת להתענג על יצירותיו של שיאון מבלי להינזק כלכלית.

הדיל: שתי אופציות נמצאות בתפריט הצהריים ושתיהן מפנקות ביותר. בשתיהן תקבלו פוקצ'ה רותחת מהטאבון לצד איולי לימונים כבושים. לראשונה אפשר לבחור בין סלט עגבניות או סלט תאנים, שיפודי פילה או סשימי ואז לדלג לעיקריות: קונכיות פסטה ממולאות בדלעת או פסטה שחורה עם פירות ים, אספרגוס ועגבניות מיובשות ברוטב שמפנייה, פילה בורי או נתח סטייק יקבעו את המחיר הסופי של הארוחה. בין לבין יוגש לכם מרענן חך בדמות סורבה מלפפון וערק.

המחיר: 89 או 139 שקלים.

מתי: א'-ה', 12:00-16:00.

לקינוח: קראמבל הפירות הכי טוב בארץ. תקוו שתתחיל כבר עונת המנדרינות.הלנה בנמל -  נמל קיסריהמול הגלים. קראמבל של הלנה בנמל (צילום: בועז לביא)

אחת המסעדות החיפאיות הטובות והרומנטיות ביותר, היא הנמל 24 בראשות השף רן ראש. המלצה שלנו: בקשו לסעוד בחלל הזוגי הקטן (צריך לבקש במיוחד בטלפון). כמו לאכול ארוחה אינטימית בסלון הצרפתי של סבתא רק עם שירות לא מהעולם הזה.

הדיל: נכון, העסקית של הנמל השתנתה לא מזמן והתייקרה מעט, אך עדיין מדובר במסלול ששווה את המאמץ. שלוש אופציות מתחילות מסע מלטף לבלוטות הטעם: זה מתחיל עם מרק וסלט תפוחים, קולרבי וסלק, אליהם כדאי להוסיף שישה שקלים ולקבל את גרסיני הבית הממכר. ועכשיו מתחיל זמנן של המנות הראשונות: מטורטליני אוכף טלה, לפטה כבדים על האש עם נגיעות שוקולד וטופי (כן, כן) ואפילו ניוקי בטטה. אם חשבתם שנגמר האוכל, חכו. עכשיו מגיעות המנות העיקריות: מפסטות ובייבי קלמרי ועד לפילה לברק. הכל יצירתי, מדויק ומדוקדק.

המחיר: 99-133 שקלים.

מתי: ב'- ו', 12:00-17:00.

לקינוח: אחד הקינוחים המפורסמים של הנמל 24 הוא מוס שוקולד עם גרנד מרנייה - ליקר תפוזי בוער במחיר של 36 שקלים.הנמל 24 - הנמל 24, חיפהרומנטיקה טעימה. הנמל 24 (צילום: יח"צ)

זאת לא בעיה גדולה לתפוס עסקית חמודה באחת מהמזללות ברחבי ראשון לציון, אבל למה לעשות את זה אם אפשר לשבת במסעדה ולהתפנק על עסקית שמתאימה לכל כיס ולכל רעב? הכירו את זאזו, מסעדה שנפתחה בתחילת הקיץ מבית קבוצת המסעדות לופט, כשעל התפריט השפים יהונתן ברבי ויותם רביבו. זאזו עושה סיבוב באגן הים התיכון מצפון אפריקה לאיטליה, דרך יוון והבלקן ועד המטבח הישראלי המקומי.

הדיל: העסקית של זאזו מתחלקת לארבע מדרגות, שרובן מתומחרות מתחת ל-50 שקלים. בניגוד לסטנדרט שמציע מנות ראשונות כחלק מהדיל, כאן הורידו אותן מהעסקית, החליפו אותן בפוקצ'ה נהדרת והוזילו את המחיר (אל דאגה, הראשונות מוצעות במחיר מצחיק של 16 שקלים). כך אפשר ללכת על שניצל עם פירה בזיל הזול, או קונוס קלאמרי עם סלט בצד. אפשר גם ללכת על בולונז, חריימה, צ'יקן בורגר, או פסטה סלמון ועדיין לקבל עודף מ-50 שקלים. למשקיעים ולמורעבים מוצע נתח אנטריקוט של 300 גרם ב-69 שקלים.

המחיר: 39-69 שקלים.

מתי: א'-ה', 12:00-18:00, ו', 12:00-17:00.

לקינוח: קוביות עוגת גבינה עם קרם מנגו ופטל או עוגת שוקולד חמה עם רוטב טופי וקרמבל פקאנים ב- 19 שקלים בלבד.זאזו - משה בקר 12, ראשון לציוןמתאים לכולם. זאזו (צילום: נועם סומך)

אילת פינת אמריקה: המחבוא של אדי

אחת המסעדות הוותיקות והמיתולוגיות של אילת והזדמנות טובה להתחכך עם תיירים אמיתיים, כאלה שהם לא בני נוער מראשון לציון. אדי חץ, יליד ניו יורק, הקים את המחבוא שלו בספק בקתה ספק צריף גדול עם קירות לבנים וקורות עץ חומות בלב שכונה א' של אילת, ויצר בה תפריט שמתהלך על הקו הצרפתי הקלאסי. העסקית שמוצעת בסופי השבוע היא הזדמנות טובה להיכנס למחבוא.

הדיל: מנה ראשונה, עיקרית ושתייה נשמע על פניו שגרתי ביותר, אך כשמגלים שמחיר המנות הראשונות נע בשוטף סביב 50 שקלים ועיקריות סביב 100 שקלים, מבינים שמדובר בהזדמנות פז. בראשונות יציעו לכם מולים מכל העולם, שרימפס מוקרמים, פטה כבד עוף או חציל בגריל והרשימה עוד ארוכה. בעיקריות תוכלו לבחור בפילה הדיז'ון המפורסם, או דגים שלמים אפויים או בגריל, שניצלים בסגנון קורדון בלו ועוד.

המחיר: 110 שקלים לראשונה, עיקרית ושתייה.

מתי: שימו לב לשעות העסקית המיוחדות - ו', 16:00- 17:30, שבת, 14:00-17:00.

לקינוח: אדי אמנם כבר לא במטבח, אבל את הקינוחים עדיין עושה יחד עם אשתו. תשאירו מקום לעוגת הגבינה הניו יורקית (28 שקלים) או לפנקייק הממולא בגלידת וניל (25 שקלים).המחבוא של אדי - האלמוגים 68, אילתקלאסיקה. המחבוא של אדי (צילום: רותם מימון)אריגטו באר שבע: קמפאי

מצד אחד קמפאי הוא סושי בר יפני לכל דבר ועניין, מצד שני הוא מציע מטבח אסייתי שמביא את מיטב הלהיטים מתאילנד וסין לבאר שבע. מצד שלישי זה גם אחד המקומות הטובים בעיר לצאת אליו לדרינק, ומצד רביעי – יש פה יופי של ארוחות צהריים.

הדיל: חמישה מסלולי עסקיות אפשר לאכול בשעת צהריים, כשבכולן אפשר לבחור מנה ראשונה של ספרינג רולז, מרקים אסייתיים, סלטים או סושי. משם בוחרים את המסלול המועדף בהתאם למידת ההשקעה ומידת הרעב, אבל קחו בחשבון – התפריט ענק: עסקיות נודלס (הזולות יותר) והגדולות לעומת קומבינציות סושי (היקרות יותר) ואפילו אנטריקוט.

המחיר: בין 59 שקלים ועד 99 שקלים.

מתי: א'-ה', 12:00-18:00.

לקינוח: בשעת העסקית גם הקינוחים של שעות הערב יורדים למחיר 25 שקלים.קמפאי - מרכז ביג, באר שבעמשהו טוב קורה בדרום. מסעדת קמפאי (צילום: מישל אמזלג) 

כמו בבית: טרומפלדור 10

אחרי שסגר את מסעדתו הוותיקה כרמלה בנחלה ושבר לנו את הלב, חיפש זך לוקיישן חדש ברחבי העיר, ומשלא מצא אחד כזה פזל החוצה וגילה את החלל היפה ברמת השרון. הרעיון להפעיל את כרמלה מחדש השתנה לטובת ביסטרו פשוט במובן הבלתי מתחכם, כיפי, נעים והרבה יותר זול ממסעדת האם, מה שמוכיח את עצמו כאחד הלהיטים הגדולים של זך.

הדיל: ראשונה ועיקרית במחיר מיוחד. בראשונות אפשר לבחור בין פטה כבדי עוף, לבנה ועגבניות חריף, סלמון נא בסויה ודבש ועוד. בעיקריות אופציות נאות לבחירה, שכולן על טהרת הדברים שהכי כיף לאכול בשעת הצהריים: לזניה בשרית או צמחונית עם תרד, שניצל עוף ענקי עם פירה, חריימה חריף שמוגש עם חלה, פסטות מחיטה מלאה, קבבים, ועוד.

המחיר: 68 שקלים.

מתי: א'-ה', 12:00-17:30. ו', 12:30-17:00.

לקינוח: התלבטות קשה בין פאי לימון פריך עם מרנג מענג או שמא ללכת על נמסיס שוקולד עם קצפת ליד.טרומפלדור 10 - טרומפלדור 10, רמת השרוןגוש של מתיקות. נמסיס של טרומפלדור 10 (צילום: בועז לביא)

בשנים האחרונות הפכה פוקצ'ה בר לאחת מתחנות החובה בדרך אל הטיול בצפון ובחזרה ממנו. טוב, ככה זה כשהמסעדה יושבת באחת הנקודות היפות בארץ. ובלי שום קשר לנוף – בפוקצ'ה עושים כבר עשור אוכל שנע בין איטליה לכאן, עם חיבור משמעותי לטאבון ולתנור האבן. פלא שרוב הזמן עמוס פה כל כך?

הדיל: שתי אפשרויות עומדות פה לרשותכם - מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, או תפריט פיקס, שכולל רשימה של מנות ראשונות משתנות ופיצה או פסטה ב- 65 שקלים. אנחנו ממליצים להתמקד בפיצות המשובחות שהמקום נודע בה, כמו פיצה סינטה או ראגו. אם הולכים על האפשרות הראשונה, שווה להתמקד ביום קר בתבשיל החורף שכולל בשר בבישול ארוך עם פפריקה מעושנת ומנגולד, כשבצד מוגשים שפצל'ה מנחמים.

המחיר: 65 שקלים או לפי המנה העיקרית.

מתי: א'-ו', 12:00-18:00.

לקינוח: קוקוס בננות - קינוח שמשלב בין קרם קוקוס אפוי, לבננות ועוגיית קוקוס ושוקולד. לשם האיזון, מוגש בצד רוטב תפוזים ופסיפלורה ב-35 שקלים.פוקצ'ה בר גן הצפון - מתחם גן הצפון, בין קיבוץ הגושרים למעיין ברוך

*#