בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדה שנותנת את מה שחסר פה: סושי יעיל וטוב

יש סושיות מהוקצעות יותר, עם חומרי גלם מרשימים יותר ופירוטכניקה מרהיבה, אבל ב״זה סושי״ מציעים בדיוק את מה שצריך: סושי טעים לארוחת צהריים במחיר אטרקטיבי למדי

17תגובות
זה סושי
עומר שוברט

״זה סושי״ הוא כנראה השם הכי יומרני שניתן אי פעם למסעדה בישראל. גם הניסיון להסוות את היומרה באמצעות שימוש באותיות אנגליות (Ze Sushi), לא מצליח למנוע את התהייה האוטומטית: אתם תגידו לנו מה זה סושי, סושייה שכונתית בבאזל עם דגה ארצישראלית מצויה? אלא שאחרי עשר שנות פעילות, שלוו בשיפור מתמיד, ובניגוד גמור לרוב היומרות הקולינריות שלנו, אפשר לומר, וזו חתיכת אמירה, שב״זה סושי״ כמעט ומצדיקים את שמם.

יש סושיות מהוקצעות יותר, עם חומרי גלם מרשימים יותר, שמגיעות עם תג מחיר גבוה בהרבה (יאקימונו, דיינינגס). יש ניסיונות, מוצלחים יותר או פחות, לחפות על התנאים האובייקטיביים עם פירוטכניקה והמון טוביקו (מון, TYO), ויש הרבה יותר מדי אצות שבתוכן מגולגלים מפחי נפש (לא חשוב שמות). ב״זה סושי״ מציעים בדיוק את מה שכל כך חסר פה: סושי יעיל, פשוט וטוב, שבעסקיות הצהריים אפילו ארוז במחיר אטרקטיבי למדי. 

הדיל: עסקית הכוללת מנה ראשונה (מיסו או סלט) במחיר קומבינציית סושי (מחירי הקומבינציות נעים בין 56 שקל לקומבינציה צמחונית ליחיד ועד 164 שקל לקומבינציית דגים זוגית). בנוסף, 10 אחוז הנחה על התפריט הרגיל ומחירים מיוחדים לכל הראשונות.

האוכל: תפריט העסקיות של ״זה סושי״ מעט סבוך שלא צורך, כמעט בהתרסה לרוח המקום ובעיקר לאופי הסושי המוגש כאן. יש דיל הכולל סלט ״קוקטייל״ ועשרה אחוז הנחה על התפריט הרגיל (למעט קומבינציות), יש מנות פתיחה במחירים מיוחדים ויש עסקיות מובנות (מנה ראשונה וקומביציה). ולא רק אנחנו התבלבלנו. כי כשהזמנו פעמיים ״באן דג״ למנה ראשונה (במחיר עסקי קצת מופרז של 21 שקל ליחידה), המלצרית הציעה לבדוק אם לא משתלם יותר להזמין את המנה הזו דווקא מהתפריט הרגיל (כאמור, 10 אחוז הנחה), ואפילו ביצעה את הבדיקה בעצמה. היא מצאה שמנת באן דג זוגית מתומחרת שם ב-48 שקל, הורידה עשרה אחוז, וגילתה שזה נותר יקר יותר מהמחיר העסקי. בשקל.

זה סושי
עומר שוברט

בכל מקרה, בואו נשאיר את סאגת הבאן מאחורינו: אמנם דג איכותי (לוקוס), אמנם ציפוי טפורה מוצלח, אמנם לחמניה מאודה. אבל כשאתה מוצא עצמך מבקש תוספת מיונז, גם אם מדובר במיונז יפני חביב, משום שכל העסק מעט יבשושי, אתה מבין שאפשר היה לוותר על העניין. חוץ מזה, מדובר במנה ראשונה שמייקרת את הארוחה באופן משמעותי וניתן בהחלט להסתפק בראשונות הכלולות בעסקיות הקומבינציה. כי למרות שסלטי פתיחה בסושיות ארצישראליות מצויות זה שם קוד לכמה ירקות מרוטים שיצאו זה עתה מהמקרר והוטבעו ברוטב על בסיס מיונז, ב״זה סושי״ מגישים סלטים של ממש. צלחות יפות ונדיבות עם ירקות רעננים, בטמפרטורה נורמלית, ותיבול שלא אמור להסוות שום דבר. סלט ״קינוקו״ למשל: בסך הכל אצות וואקמה, מלפפונים, פטריות שיטאקה וקצת שומשום. כמה פשוט, ככה מפתיע. או סלט ״קוקטייל״, פשוט אפילו יותר: כרוב, גזר וכמה קרעים של עלי ביייבי, שרוטב הג׳ינג׳ר שום מצליח להפוך למשהו שרק נראה סתמי.

באן דג בזה סושי
עומר שוברט

בחרנו קומבינציה זוגית בשם Colored (מה הקטע של סושיות ישראליות עם שמות של קומבינציות באנגלית? איזה אלמנט אותנטי זה מספק? של סושי אמריקאי?). זו קומבינציה גדולה ועשירה, הכוללת 44 יחידות ושמונה סוגים שונים. ולמרות החשש (נו, מה לעשות, סושי ישראלי מגיע עם המון חשש), שלקומבינה יסתננו לא מעט רולים מהסוג החסכוני (מלפפון), בכל אחת מהיחידות תמצאו לפחות אלמנט ימי אחד (טונה, סלמון, שרימפס, דניס). ובעיקר, זה סושי נהדר. לא מתחכם, לא מתפלסף, לא מסתבך. ומהבחינה הזאת, הוא לבטח הכי קרוב למקור היפני (במיוחד אם תבקשו, כמונו, לוותר על הטוביקו). הרול המוצלח בקומבינציה התברר כמאקי עם הדניס. סושי על בסיס דג לבן זה עניין יפני מקובל. אצלנו פחות. וכשכבר מנסים לעשות את זה, התוצאה לרוב מייבשת. לכן כשנתקלים בדניס עסיסי (שצופה במעט טמפורה), עטוף באורז הבאמת מוצלח של המקום (אוורירי, דביק במידה, מעט חמים), אפקט ההפתעה שוב עושה את שלו. גם שאר הרולים לא אכזבו: דגים נאים יפים (במיוחד הסלמון עז הצבע) ונדיבות שניכרת כמעט בכל יחידה. באופן כזה שאתה מוצא עצמך מעלה תהייה מוזרה: הייתכן שבמעטפת האבוקדו העבה של האינסייד אאוט עם הסלמון יש יותר מדי אבוקדו? ואז אתה נזכר שאין כזה דבר יותר מדי אבוקדו, בטח לא ברמת הבשלות המדויקת הזאת. בדיוק כמו שאין כזה דבר יותר מדי סושי. כי למרות שאחרי הראשונות הכפולות, לכמה רגעים היה נדמה שלא נשתלט על כל 44 היחידות הצבעוניות, ולקחנו צעד אחורה, ועל המגש נותרו שתי יחידות אחרונות של רול סלמון עם מעט שמנת (באמת מעט, אז החלקנו), והמלצרית הרגישה מספיק בטוחה כדי לשאול אם אפשר לפנות, נשלחה יד אינסטינקטיבית שסיימה את העבודה. סושי טוב זה סושי שלא נשאר.

זה סושי
עומר שוברט

על בעיית קינוחי המקררים בסושיות לא התגברו גם פה. האמת, אין צורך: עד שיש סושי שפוי, מה דחוף לכם לצאת עם טעם של מוס שוקולד בין השיניים?

שירות ומהירות: מערך המשלוחים המתוקתק של ״זה סושי״ מיתרגם לנעשה במסעדה. יעיל, מהיר ומקצועי. כמעט שכחנו שזה אפשרי. 

תמורה לכסף: 82 שקל, לפני טיפ, עבור ארוחת סושי עשירה ומשביעה, זה הוגן למדי. קומבינציות עם פחות דגה יעשו עבודה דומה אפילו בפחות.

בקיצור: אשכרה סושי.

חשבון:

באן דג X2 -  42 שקל

סלט קינוקו (במחיר העיקרית)

סלט קוקטייל (במחיר העיקרית)

קומבינציית Colored - 164 שקל

מוס שוקולד - 24 שקל

טיפ - 34 שקל

סה״כ 264 שקל

זה סושי, אשתורי הפרחי 14תל אביב, 1-700-70-89-89, תפריט העסקיות מוגש בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-16:00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו