בשיפודייה אילתית מצאנו את אחת הארוחות הצמחוניות המשתלמות בארץ

עם פתיחת שולחן מפוארת, "הלב הרחב" מכופפת את חוקי הקולינריה האילתיים ומקיימת את ההבטחה הגלומה בשמה

עומר שוברט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הלב הרחב
ד"ש לבבי מהאייטיז, צלוחית טוגניםצילום: עומר שוברט
עומר שוברט
  • שם המסעדה:
    הלב הרחב
  • כתובת:
    התמרים 477, אילת
  • טלפון:
    08-6371919
  • דירוג: 3.5 כוכביםלחץ כדי לדרג ב-1 כוכביםלחץ כדי לדרג ב-2 כוכביםלחץ כדי לדרג ב-3 כוכביםלחץ כדי לדרג ב-4 כוכביםלחץ כדי לדרג ב-5 כוכבים

מסעדת ״הלב הרחב״, לפחות מילולית, היא אנטיתזה לאילת. לא שהלב האילתי קפוץ מטבעו, אבל כיסיהם של סוחריה נוהגים להצר את ממדיו. יודע כל עולל שיוצא מיוספטל: תיירים לא מתים, רק מתחלפים. ואם התחלופה כבר לא מה שהייתה, אדרבה: נסחוט עד תום את מה שיש. ובשל כך, ״הלב הרחב״, שיפודייה אילתית משודרגת, מביאה נחת כפולה: גם מקיימת את ההבטחה הגלומה בשמה וגם מוציאה אותך עם תחושה שלפחות הפעם חמקת משלל מלכודות התיירים שמסביב.

הדיל: ארוחה הכוללת מבחר סלטים בהזמנת מנה עיקרית (סטייק, דג, שני שיפודים) ב-25 שקל לסועד. מבחר סלטים ללא עיקרית ב-42 שקל. שיפודים החל מ-20 שקל (לבבות עוף).

האוכל: בכניסה התקיים דיאלוג בלתי נשכח: ״אתם רוצים לשבת במסעדה?״. כן. ״לשבת לפתוח?״. לשבת לאכול. ״לאכול שווארמה או לאכול לפתוח?״. לא שווארמה. ״אז לפתוח לפתוח, כן?״. כנראה שכן. ״לפתוח, לפתוח״ התברר כשם הקוד הנדרש כדי לעבור את הסלקציה בדרך למיזוג, לבדל עצמך מאוכלי הפיתות המיוזעים בדוכן האקספרס בחוץ.

ב-1978 הכל היה יותר פשוט. דוכן פלאפל נטול שם שנפתח במרכז ״סולל בונה״ בלב העיר, הציג קונספט חדשני: מקבלים פיתה ריקה, מעמיסים סלטים ותוספות ללא הגבלה, מנסים להשאיר קצת מקום לקציצות. באילת של לפני הבופה, זה היה סוג של פלא, שמיד קיבל מהלקוחות הנאמנים שם הולם: ״הלב הרחב״.

מבחן האבוקדו, שעבר בהצטיינות, הוכיח את עצמו גם הפעם, והעיד על טריותם הלא טריוויאלית של יתר הסלטים שסביבוצילום: עומר שוברט

הלב התרחב והשתכלל. הפלאפל הקטן נהפך למסעדה של ממש, שעברה בשנים האחרונות שיפוץ מאסיבי, שהגשים את פנטזיית העיצוב האילתית האולטימטיבית: להיראות כמו מועדון מפוקפק במזרח אירופה. ספות עור, שנדלירים שטוחים, רצפת פרקט בהירה ואפלוליות הכרחית. בטרם הספקנו לעמוד על הזרמים וההשפעות שהולידו את הסטייל המובחן הזה, הגיע מלצר עם מגש ענק עמוס בסלטים. אלא שבמקום לפרוק את כולם - כלומר, לפתוח לפתוח - ביקש שנבחר בסלטים בהם אנו חפצים. כמה לבחור? כמה שרוצים. ובכל זאת, דילמה: מצד אחד, פתיחת שולחן היא בעיקר עניין כמותי. מצד שני, תחת עיניו הבוחנות של המלצר, אתה לא רוצה לצאת חזיר. הורדנו שמונה (מתוך 12). בהמשך למדנו מהשולחנות הסמוכים שאף אחד לא משחק במשחק הזה, והבחירה השכיחה היא ״תוריד הכל״. בקיצור, יצאנו תיירים.

אבוקדו הוא ברומטר טוב לטיבן של פתיחות שולחן משום שהוא מסגיר מיד כל רגע של המתנה מיותרת. מבחן האבוקדו, שעבר בהצטיינות, הוכיח את עצמו גם הפעם, והעיד על טריותם הלא טריוויאלית של יתר הסלטים שסביבו. כולל שני סלטי החצילים הרעננים (אחד קלוי ושני עם מיונז), הסלט הטורקי העשיר ואפילו הכרוב עם (מעט) המיונז והסלק ההכרחי. שני סלטונים הצליחו לפרוץ את גבולות הטריות: סלט הפלפלים הקלויים עם טעמי גריל הנוכחים וסלט הוולדורף - כן, כן - שהיה אייטיזי בקטע טוב עם מתיקות מדודה.

ואז התברר מה באמת עומד מאחורי ה״לפתוח לפתוח״. כי אחרי ה״לפתוח״ הראשון, של הסלטים, הגיע ״לפתוח״ נוסף, כשהפעם לא נדרשנו לבחירות מיותרות. לשולחן הצטרפו, בתזמון מושלם - בדיוק אחרי סבב טעימות הסלטים הראשון - מטבוחה חמה נפלאה, תבשיל פול עדין-עדין, צלוחית מטוגנים חביבה (כרובית, חציל, פלאפל), חמוצים, סחוג ירוק וסחוג אדום ולימון כבוש. זו כבר הייתה פתיחת שולחן די מפוארת, שיחד עם הלאפות החמות לא השאירה יותר מדי מקום להמשך.

הלב הרחב. הפעם חמקת משלל מלכודות התיירים שמסביבצילום: עומר שוברט

אבל היו גם שיפודים, הכרחיים חלקית. מתהדרים כאן בגריל פתוח (לשיפודים) ובגריל סגור (סטייקים, דגים) ובשימוש בפחמי הדרים איכותיים. מספיק משכנע כדי לאתגר את הגרילר עם שיפוד שקדי עגל. באתגר הזה לא עמדו. וכששקדי עגל לא צולחים, הם נוקמים מיד עם צמיגיות טורדת שיניים. שיפוד הטלה, לעומת זאת, היה כל כך מוצלח עד שהפקשוש עם השקדים כמעט ונשכח. שיפוד שנעשה במיומנות: מספיק זמן על הגריל כדי לשחרר את טעמי כבש הדומיננטיים, לא יותר מדי זמן על הגריל כדי לשמור על עדינות הטלה. שיפוד שמשאיר בפה עקצוץ נעים של בשר נהדר, שאין שום סיבה להחליף בסוכרי הקינוח. כאילו למישהו היה מקום.

שירות ומהירות: הלב רחב, אבל הגרון ניחר. למרות הנדיבות, הנחמדות והיעילות, על שולחן של מסעדה צריך להיות קנקן מים. בטח באילת, בטח באוגוסט. ולא שלא ביקשנו.

תמורה לכסף: ב-42 שקל, מחיר סלטים ללא עיקרית, זו אחת הארוחות הצמחוניות המשתלמות והטובות באילת ומחוצה לה. עם מנת בשר תפגשו בממוצע המחירים האילתי הלא נמוך.

בקיצור: לפתוח לפתוח.

חשבון:

מבחר סלטים עם עיקרית - 25 שקל

מבחר סלטים ללא עיקרית - 42 שקל

שיפוד טלה - 48 שקל

שיפוד עגל - 48 שקל

טיפ - 24 שקל

סה״כ - 187 שקל

הלב הרחב, התמרים 477 אילת, 08-6371919, ראשון עד חמישי בין 10:00 ל-23:00, שישי בין 11:00 ל-16:00, כשר

כתבות מומלצות

נאסים שומאן בביתו, השבוע. הוא וחברו לא נטלו חלק פעיל בהפגנה, רק הלכו על הכביש

שני סטודנטים הלכו להם, ולפתע חיילים המטירו עליהם אש כבדה

לימודים הומניסטיים לנוער באוניברסיטת בן-גוריון. תוכנית הלימודים לכיתות ו'־ט' מתמקדת ב"הסברה"

מי האנשים שחיו כאן לפני הצלבנים? לתלמידי ישראל אסור לדעת

תומכי טראמפ
בפריצה לקפיטול,
ינואר 2021 . אוהדיו
מוצגים כנבלים

בספר שמקדיש כל כך הרבה לשקרים, ראוי היה להיזהר בעובדות

שלגון "קראנץ" בטעם שוקולד לבן ופיסטוק, והאריזה שלו לידו

הארטיק שנולד כהטרלה הפך ללהיט היסטרי, אבל האם הוא טעים?

בן גביר באולפן של אופירה וברקו. התעלה בעיני עצמו לדרגת קדוש

אופירה וברקו הצליחו להצית פאניקה אצל הפירומן בן גביר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?