סוד הקסם של "המנזר" מתגלה בשעות הצהריים

בעיר שכל הזמן רוצה להשתנות, המנזר הוא אי של יציבות שלא עושה עניין מעצמו, כמו גם מעסקית נדיבה שמתומחרת ב-48 שקל

עומר שוברט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כבד קצוץ של המנזר
אין הרבה מנות כאלה בתל אביב, כבד קצוץ של המנזרצילום: עומר שוברט
עומר שוברט

במנזר עדיין מקפידים להיעלב כשמכנים אותם בר ולא פאב. בר זה בלבולי מוח, פאב זה בית. גם מהסיפור עם יום כיפור ניכר שמאסו, אולי כי הפולקלור האפיל על מה שהיה באמת: כמה חבר׳ה שהתכנסו במרתף הקטן, לא בדיוק מסיבה המונית. ובעיקר כי המנזר הוא הרבה יותר ממקום שפועל ביום כיפור. וגם יותר מעוד פאב שמציע אלכוהול זול באווירה נינוחה. אפילו יותר מהמטבח האקספרימנטלי הקטנטן שלעתים מצליח להנפיק מנות בלתי נשכחות. המנזר הוא כנראה הדבר הכי יציב בעיר שכל הזמן רוצה להשתנות. את הסוד האמיתי של המקום לא תמצאו ביום כיפור, אלא דווקא בשעת צהריים של יום חולין. וכמו כל דבר במנזר, לא דחוף להם שכולם ידעו (אולי כי על ארוחת צהריים נדיבה ב-48 שקל לא מרוויחים יותר מדי).

אוהבים מסעדות ויש לכם מה להגיד? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

הדיל: ארוחה הכוללת מנה ראשונה (איקרה, סלט קיסר, סלט פטוש, כבד קצוץ, מטיאס ועוד) במחיר העיקרית. מחירי העיקריות נעים בין 45 שקל (המבורגר פורטובלו צמחוני) ועד 68 שקל (לינגוויני פירות ים).

האוכל: המנזר, וזה חלק חשוב מהעניין, הוא מקום נטול טקס. למי יש כוח לטקס. תשבו, תזמינו, בלי בלבולי מוח. המלצרית תעביר הוראות למטבח אגב הפסקת סיגריה ותקפיד לתקן טעויות פוטנציאליות בהזמנה. או לפחות לציין שכל הראשונות יוצאות עם ירקות, כך שלא בטוח שסלט היא הבחירה האידאלית. התחלנו עם כבד קצוץ, קלאסיקה מקומית, ומנה שמסמנת את העיקרון המוביל כאן: נהנתנות. ליותר מדי מנות כבד קצוץ היום יש נטייה לאנינות ולמינימליסטיות. לא במנזר, ובצדק. אם אתם בקטע בריאותי, תזמינו סלט. כבד קצוץ צריך לצאת ככה: שמנוני, חזירי, עתיר חמאה וכולסטרול. ולא פחות חשוב: בטמפרטורה אידאלית: לא חם מדי (ויש עכשיו גם קטע כזה, מי רוצה כבד קצוץ חם?), לא קר מדי (את זה אתם מכירים).

מנת הדג המלוח היתה נהנתית לא פחות. בסך הכל מטיאס כבוש, עוד מטיאס כבוש. אבל יש מטיאס בכבישה תעשייתית ויש את המטיאס הזה, שכמו נכבש במיוחד עבורך. שילוב של מרקם וקטיפתי וטעמים עזים. המסביב מוקפד לא פחות: ירקות יפים וטריים, לבנה נהדרת שהחליפה את השמנת הצפויה (וזה שדרוג של ממש) ולחם ביתי מקמח מלא. מנה שמייצרת דילמה לא פשוטה: האם לערום את הכל על הלחם הנהדר או להתענג על הדג הגולמי כמו שהוא, ללא תוספות? גם וגם וגם.

דג מלוח במנזר
נהנתנית וחריגה בנוף, מנת דג מלוח במנזרצילום: עומר שוברט

הפתיחה הנדיבה והמושחתת משהו כמעט והשכיחה את העיקריות שבדרך. כנראה שמודעים לעניין, כי העיקריות לוקחות את הזמן שלהן, וטוב שכך. כריך Pulled Pork עושים בסבלנות או לא עושים בכלל. התוצאה היא מעין סלופי ג׳ו מעודן: בשר שרוכך במשרה עם מתיקות מתונה ויחד עם כמות מדודה של קולסלאו (מורגש אך לא משתלט) נכנס לתוך לחמניית המבורגר טרייה ורכה שכמו מתמזגת עם תוכה. כריך שנעלם בתוך שניות, מותיר אתכם עם התפודים הנהדים שהוגשו לצדו (שמנוניים, מה חשבתם, בטח שמנוניים).

כריך פולד פורק במנזר
כריך Pulled Pork עושים בסבלנות או לא עושים בכללצילום: עומר שוברט

העיקרית הנוספת: ״תמנונים, צ׳וריסו וסלקים על צזיקי״, היתה מנה מפוספסת. בעיקר כי היה לה את מלוא הפוטנציאל להפוך לעוד מנת מנזר אדירה. התמנון היה נהדר. צרוב כהלכה ומלא טעם, מעדן של ממש. גם נקניקיית הצ׳וריסו היתה ראויה ואפילו הסלקים שיצאו מהפלנצ׳ה התעלו על הז׳אנר. אלא שאת כל הטוב הזה בחרו להניח על מצע של צזיקי שהתערבב עם רוטב מתקתק מיותר במיוחד (לך תזהה בתוך העיסה שנוצרה), שהעיב על העניין וטשטש את הטעמים והמרקמים (וגם: עלעלים לקישוט? במנזר? השתגעתם?).

תמנונים, צ׳וריסו וסלקים על צזיקי
כשעלעלים הגיעו למנזר מקבלים מנה מפוספסתצילום: עומר שוברט

אין קינוחים. בכל זאת, פאב. אבל יש את המלבייה שפועלת בסמוך. המלצרית תציע לגשת, ולחזור עם מלבי בכלי חד פעמי. כי את כלי הזכוכית לא החזירו, אז הגיעו להסדר מפלסטיק (והמוכרים במלבייה אוהבים לציין שהחד״פ מכיל כמות גדולה יותר). עשרה שקלים עבור הקינוח הטוב בתל אביב ביחס למחירו. נסו גם את הגרסה הטבעונית.

שירות ומהירות: שירות טוב הוא כשלא עושים מהשירות עניין, ובמנזר לא עושים עניין מכלום. ותהיו בטוחים שהמלצרית תדע להניח את הסיגרייה ולגשת למטבח בדיוק כשהמנות מוכנות. 

תמורה לכסף: מהמשתלמות, המושחתות, המוצדקות והמהנות שבעסקיות תל אביב.

בקיצור: שוברים צום.

חשבון:

מטיאס (במחיר העיקרית)

כבד קצוץ (במחיר העיקרית)

פולד פורק - 48 שקל

תמנונים - 65 שקל

טיפ - 17 שקל

סה״כ -130 שקל + מלבי (מהמלבייה) - 10 שקל

המנזר, אלנבי 60, תל אביב 03-5173015, תפריט העסקיות מוגש בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-16:00

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ