טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בשיפודייה אילתית מצאנו את אחת הארוחות הצמחוניות המשתלמות בארץ

עם פתיחת שולחן מפוארת, "הלב הרחב" מכופפת את חוקי הקולינריה האילתיים ומקיימת את ההבטחה הגלומה בשמה

הלב הרחב
עומר שוברט
16תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

מסעדת ״הלב הרחב״, לפחות מילולית, היא אנטיתזה לאילת. לא שהלב האילתי קפוץ מטבעו, אבל כיסיהם של סוחריה נוהגים להצר את ממדיו. יודע כל עולל שיוצא מיוספטל: תיירים לא מתים, רק מתחלפים. ואם התחלופה כבר לא מה שהייתה, אדרבה: נסחוט עד תום את מה שיש. ובשל כך, ״הלב הרחב״, שיפודייה אילתית משודרגת, מביאה נחת כפולה: גם מקיימת את ההבטחה הגלומה בשמה וגם מוציאה אותך עם תחושה שלפחות הפעם חמקת משלל מלכודות התיירים שמסביב.

הדיל: ארוחה הכוללת מבחר סלטים בהזמנת מנה עיקרית (סטייק, דג, שני שיפודים) ב-25 שקל לסועד. מבחר סלטים ללא עיקרית ב-42 שקל. שיפודים החל מ-20 שקל (לבבות עוף).

האוכל: בכניסה התקיים דיאלוג בלתי נשכח: ״אתם רוצים לשבת במסעדה?״. כן. ״לשבת לפתוח?״. לשבת לאכול. ״לאכול שווארמה או לאכול לפתוח?״. לא שווארמה. ״אז לפתוח לפתוח, כן?״. כנראה שכן. ״לפתוח, לפתוח״ התברר כשם הקוד הנדרש כדי לעבור את הסלקציה בדרך למיזוג, לבדל עצמך מאוכלי הפיתות המיוזעים בדוכן האקספרס בחוץ.

ב-1978 הכל היה יותר פשוט. דוכן פלאפל נטול שם שנפתח במרכז ״סולל בונה״ בלב העיר, הציג קונספט חדשני: מקבלים פיתה ריקה, מעמיסים סלטים ותוספות ללא הגבלה, מנסים להשאיר קצת מקום לקציצות. באילת של לפני הבופה, זה היה סוג של פלא, שמיד קיבל מהלקוחות הנאמנים שם הולם: ״הלב הרחב״.

מבחר סלטים
עומר שוברט

הלב התרחב והשתכלל. הפלאפל הקטן נהפך למסעדה של ממש, שעברה בשנים האחרונות שיפוץ מאסיבי, שהגשים את פנטזיית העיצוב האילתית האולטימטיבית: להיראות כמו מועדון מפוקפק במזרח אירופה. ספות עור, שנדלירים שטוחים, רצפת פרקט בהירה ואפלוליות הכרחית. בטרם הספקנו לעמוד על הזרמים וההשפעות שהולידו את הסטייל המובחן הזה, הגיע מלצר עם מגש ענק עמוס בסלטים. אלא שבמקום לפרוק את כולם - כלומר, לפתוח לפתוח - ביקש שנבחר בסלטים בהם אנו חפצים. כמה לבחור? כמה שרוצים. ובכל זאת, דילמה: מצד אחד, פתיחת שולחן היא בעיקר עניין כמותי. מצד שני, תחת עיניו הבוחנות של המלצר, אתה לא רוצה לצאת חזיר. הורדנו שמונה (מתוך 12). בהמשך למדנו מהשולחנות הסמוכים שאף אחד לא משחק במשחק הזה, והבחירה השכיחה היא ״תוריד הכל״. בקיצור, יצאנו תיירים.

אבוקדו הוא ברומטר טוב לטיבן של פתיחות שולחן משום שהוא מסגיר מיד כל רגע של המתנה מיותרת. מבחן האבוקדו, שעבר בהצטיינות, הוכיח את עצמו גם הפעם, והעיד על טריותם הלא טריוויאלית של יתר הסלטים שסביבו. כולל שני סלטי החצילים הרעננים (אחד קלוי ושני עם מיונז), הסלט הטורקי העשיר ואפילו הכרוב עם (מעט) המיונז והסלק ההכרחי. שני סלטונים הצליחו לפרוץ את גבולות הטריות: סלט הפלפלים הקלויים עם טעמי גריל הנוכחים וסלט הוולדורף - כן, כן - שהיה אייטיזי בקטע טוב עם מתיקות מדודה.

ואז התברר מה באמת עומד מאחורי ה״לפתוח לפתוח״. כי אחרי ה״לפתוח״ הראשון, של הסלטים, הגיע ״לפתוח״ נוסף, כשהפעם לא נדרשנו לבחירות מיותרות. לשולחן הצטרפו, בתזמון מושלם - בדיוק אחרי סבב טעימות הסלטים הראשון - מטבוחה חמה נפלאה, תבשיל פול עדין-עדין, צלוחית מטוגנים חביבה (כרובית, חציל, פלאפל), חמוצים, סחוג ירוק וסחוג אדום ולימון כבוש. זו כבר הייתה פתיחת שולחן די מפוארת, שיחד עם הלאפות החמות לא השאירה יותר מדי מקום להמשך.

הלב הרחב
עומר שוברט

אבל היו גם שיפודים, הכרחיים חלקית. מתהדרים כאן בגריל פתוח (לשיפודים) ובגריל סגור (סטייקים, דגים) ובשימוש בפחמי הדרים איכותיים. מספיק משכנע כדי לאתגר את הגרילר עם שיפוד שקדי עגל. באתגר הזה לא עמדו. וכששקדי עגל לא צולחים, הם נוקמים מיד עם צמיגיות טורדת שיניים. שיפוד הטלה, לעומת זאת, היה כל כך מוצלח עד שהפקשוש עם השקדים כמעט ונשכח. שיפוד שנעשה במיומנות: מספיק זמן על הגריל כדי לשחרר את טעמי כבש הדומיננטיים, לא יותר מדי זמן על הגריל כדי לשמור על עדינות הטלה. שיפוד שמשאיר בפה עקצוץ נעים של בשר נהדר, שאין שום סיבה להחליף בסוכרי הקינוח. כאילו למישהו היה מקום.

שירות ומהירות: הלב רחב, אבל הגרון ניחר. למרות הנדיבות, הנחמדות והיעילות, על שולחן של מסעדה צריך להיות קנקן מים. בטח באילת, בטח באוגוסט. ולא שלא ביקשנו.

תמורה לכסף: ב-42 שקל, מחיר סלטים ללא עיקרית, זו אחת הארוחות הצמחוניות המשתלמות והטובות באילת ומחוצה לה. עם מנת בשר תפגשו בממוצע המחירים האילתי הלא נמוך.

בקיצור: לפתוח לפתוח.  

חשבון:

מבחר סלטים עם עיקרית - 25 שקל

מבחר סלטים ללא עיקרית - 42 שקל

שיפוד טלה - 48 שקל

שיפוד עגל - 48 שקל

טיפ - 24 שקל

סה״כ - 187 שקל

הלב הרחב, התמרים 477 אילת, 08-6371919, ראשון עד חמישי בין 10:00 ל-23:00, שישי בין 11:00 ל-16:00, כשר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות