${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניטן תאי: פנטזיה מתעתעת לעשירים בלבד

מצד אחד הטקסיות הביכה אותה, מצד שני חלק מהמנות התעלו לדרגת מצוינות, מצד שלישי היא נשארה רעבה. נרי ליבנה ביקרה במסעדה עם רשימת ההמתנה הארוכה בארץ וחזרה אופטימית בעיקר בזכות נקודת אור לא תאילנדית בעליל

תגובות

דייג אוהב זהב? פלה פלה בניטן תאי (צילום: בועז לביא)זה מתחיל בהודעה הקולית. קול נשי דק מודיע בדיבור איטי מאוד במבטא שאמור כנראה להישמע תאילנדי, משהו על כך שהגעת למסעדה שמטרתה לגרום לכל אחד מהסועדים בה להרגיש כמו מלך או מלכה. בקושי הסתיימה תקופת ההרצה של מסעדת ניטאן תאי וכבר קשה מאוד להשיג בה מקום. מתברר שתל אביב מלאה אנשים ונשים שרוצים להרגיש מלכים ומלכות ומוכנים להמתין מעל חודשיים להכתרה. אני, אישית, קצת נרתעת ממלכותיות בסגנון ישראלי מאז הסיפור עם אולמי ורסאי.

» הרגע שבו נרי התאהבה במיס קפלן הטבעונית» הבראנצ'ים המפתיעים בשרון» איפה נמצא החומוס הכי טוב בצפון?ניטן תאי היא הגשמת חלומה של  נעמי הורביץ, תאילנדית מבטן שנישאה לאחד מעשירי הארץ. הורביץ חלמה להקים בארץ מסעדה תאילנדית שתגיש אוכל מלכותי תאילנדי, כזה שמכינים לעשירים ולבני מלוכה, בשונה מהאוכל העממי המוגש לבני העם התאילנדי וגם במרבית המסעדות התאילנדיות בעולם. מיליונים הושקעו בעיצובה המרהיב של המסעדה, הכולל תקרות מצויירות, מנורות זהב, ריהוט עץ כהה כבד ויפהפה, פסלים בגודל אדם, יערות של סחלבים בשירותים, כלים נאים וגם שורת צעירות תאילנדיות יפהפיות, העוטות שמלות כתומות ועומדות כפסלים חיים בפתח המסעדה. במהלך הערב הן תתבררנה כבעלות תפקיד משולש. א. להיות מאוד יפות. ב. לקוד קידה בכל פעם שמישהו חולף על פניהן בדרכו לשירותים או בחזרה מהם. ג. ליטול את ידי הסועדים.

סאני דרעי בתפקיד פסגת הארוחה. פלאן תה (צילום: בועז לביא)טקס נטילת הידיים מתקיים כדלקמן: שתי נערות מתקרבות אל מקום מושבך. אחת אוחזת בידיה סיר זהב מעוטר בפיתוחים, האחרת נושאת עימה מפיות בד עבות ומין משפך חרסינה קטן. בעזרת תנועות ידיים הננטלים מתבקשים להניח את הידיים מעל הסיר. בעלת המשפך יוצקת מים על הידיים ואז מגישה מפית לקינוח. מבחינה היגיינית לא השגנו כלום כי אין סבון. באשר לחיזוק תחושת המלכותיות - שויין. יש אולי אנשים שאוהבים את זה, יש אפילו כאלה שנוסעים במיוחד בשביל זה לתאילנד, אבל אנחנו הרגשנו מבוכה. "זה לא נעים לי", אמר בן זוגי לסעודה, "אני מרגיש כמו אימפריאליסט שבא לנצל את הילידים". הנוטלות חזרו למקומן ואנחנו התפנינו להזמין.

ישבנו על הבר. על פלייסמטים מעור הונחו תפריטים שנראים כמו ספרים מהודרים. ביקשנו מיואב המאוד אדיב שיבחר עבורנו שתי מנות ראשונות ושתי מנות עיקריות. לראשונות קיבלנו "פלה פלה" (66 שקלים) שפירושו בתאית "דג דג' ו"יאם ווו סו" (72 שקלים), שפירושו לא נודע עד עצם היום הזה. ה"פלה פלה" הוא בעצם קרפצ'ו אינטיאס, כשאת מקום הלימון מחליף הליים והוא מתובל גם  בסוכר דקלים וקוביות קטנות של מנגו לא מתוק. מנה נחמדה, באמת נחמדה, כולל המרקם החלקלק העדין שנשבר על ידי קוביות המנגו הנעימות. ה"יאם וו" התגלה כסלט איטריות זכוכית עם פירות ים מצויינים, בפרט השרימפס שאודו בנפרד והיו רכים ועסיסיים מאוד. שוב בלטו בתיבול הליים וסוכר הדקלים וגם קוביות זעירות של פלפל ירוק חריף. 

הסקאלופס (82 שקלים), מנה עיקרית שנבחרה עבורנו, הייתה טעימה מאוד. הצדפות העדינות  צופו בתערובת עשבים ותבלינים ירוקים, ולצידן הוגשו פטריות מלך היער בשרניות, שספגו היטב את הרוטב הלימוני של הסקאלופס. מה תאילנדי במנה הזאת? אולי תערובת התבלינים. המנה העיקרית השנייה שעלתה בגורל, "פה צ'ה טלאי" (104 שקלים), התגלתה כהברקה. זאת הייתה צלחת עם סרטן רך שיריון מטוגן בעדינות על מצע של ירקות מבושלים ופירות ים, הכל, כמובן, ברוטב חמצמץ-מלוח. כדי לספוג אותו קיבלנו ספלון סטיקי-רייס (28 שקלים) שלא היה מבושל דיו.

כמעט השביעו את הרעב. מדליוני פילה (צילום: בועז לביא)חלפה שעה מתוך השעתיים שהוקצו לנו על הבר ועדיין נותרנו רעבים. שאלנו אם יש גם בשר, וקיבלנו "ג'ים ג'או" (128 שקלים), ובמעשית - מדליוני פילה מצופים בעלי תבלין קצוצים ולצידם רוטב בוטנים. למרות המפרט המבטיח זאת הייתה מנה מאכזבת משום שהמדליונים היו עשויים בדרגת וול דאן.פסגת הארוחה הגיעה יחד עם המנות האחרונות, עליהן אמונה הקונדיטורית סאני דרעי, שבעברה מסעדת טוטו ועוד כמה מוקפדות. כדורי האורז החלקלקים ברוטב ג'ינג'ר ומולסה ( 48 שקלים) היו נהדרים, אבל פלאן התה הירוק (54 שקלים) הוא אחד הקינוחים הטובים והמורכבים ביותר שטעמתי אי פעם. הפלאן, בעל הטקסטורה המושלמת, מגיע עם גנאש של בזיליקום תאילנדי, קראמבל פקאן לתוספת פריכות, פרחי לבנדר ומקופלת ביתית מפוארת וזקורה שעשויה מתה ירוק ושוקולד לבן. הקינוח הזה ממש - ולא השירותים המפוארים עד גיחוך, פסלי הזהב והתאילנדיות הקדות - הוא מה שהפך בסופו של דבר את הארוחה למלכותית. הוא וגם המחיר השערורייתי. 665 שקלים לפני טיפ עלתה לנו ארוחה זוגית, שבמקום לגרום לנו להרגיש מלכים, הרגשנו אחריה די עניים.

>> פלה פלה: 66 שקלים>> יאם וון סו: 72 שקלים>> כוס ריזלינג: 48 שקלים>> סקאלופס: 82 שקלים>> פה צ'ה טלאי: 104 שקלים>> סטיקי רייס: 28 שקלים>> ג'ים ג'או: 128 שקלים>> כדורי בצק אורז: 48 שקלים>> פלאן תה ירוק: 54 שקלים>> שירותי חנייה: 35 שקלים>> טיפ: 80 שקליםסה"כ: 745 שקלים

*#