אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

התאילנדית בסמטת סיני: חריפה וקשה להשגה

בכל מה שנוגע למסעדות תאילנדיות חדשות בתל אביב, קשה להמנע מהשוואות ל"בית תאילנדי". למרות שהמקום החדש לא נושא בשורה מחדשת, נרי ליבנה תשמח לבלות בו עוד ערב

תגובות

פיקנטיות שלא מתאימה לפולנים. מרק בתאילנדית בסמטת סיני (צילום: בועז לביא)

לתאילנדית החדשה יש קטע כזה שאי אפשר להזמין בה שולחן מראש. כך כמובן יוצרים תחושה של ביקוש ופופולריות, אך גם מוציאים את המיץ לאנשים שאמורים להמתין בסבלנות. עוד לא נמצא המקום שבשבילו אני מוכנה לעמוד בתור, וכך הגענו לשם, אני והבחור עם הקשרים בתחום המסעדנות, ממש חמש דקות לפני פתיחת המטבח. התיישבנו לגמרי לבדנו, אלא שלא חלפה אפילו שעה וכבר התחיל להסתמן תור ליד המסעדה הגדולה למדי עם כמות השולחנות הרבה.

» מזללת ההמבורגרים החדשה בעיר» אורי שביט פותחת מסעדה» ביסקוויט הקרמבו חוזר למדפים

מצד אחד, קצת קשה לפתוח מסעדה תאילנדית בעיר שבה נמצאת מסעדת בית תאילנדי - חביבת השפים ומבקרי המסעדות באשר הינם (ובצדק). מצד שני, פתיחת מסעדה תאילנדית נוספת בתל אביב היא עניין מתבקש. לא כל אחד בנוי להמתנה של שבועיים לשולחן בערב שישי, למחירים יקרים למדי ולמורכבות התפריט. המסעדה החדשה "התאילנדית בסימטת הר סיני" נפתחה, ראו איזה פלא, בסמטת הר סיני. זהו רחוב שהולך ומגבש לעצמו אופי של מרכז אוכל ובילויים, לכאורה במקום הכי בלתי סביר בתל אביב, מאחורי בית הכנסת הגדול. מגרש החנייה במתחם מטשטש במעט את הכיעור המוחלט של המבנה, שבעיני הוא אחד הדוחים בתל אביב, אך בניגוד לו, בשורת המסעדות נמצאים מקומות מלבבים ובלתי כשרים בעליל. מסנטה קתרינה, דרך שישקו (שהוא מקום אהוב עלי במיוחד) ועד פורט סעיד - אם יש מתחם שמוכיח את נצחונה של רוח האדם על פני הכפייה הדתית בעיר, זהו בדיוק המתחם הזה.

יש אווירה נחמדה מאוד בתאילנדית בסמטת סיני: עציצים גדולים, רהיטי שולחן המזכירים בית ספר או חדר אוכל קיבוצי, תיבות אלומיניום מרובעות שהסכו"ם נתון בתוכן ומאווררים גדולים, שיוצרים תחושה של נינוחות וביתיות. גם השירות היה נחמד ובלתי מעיק. הזמנתי טומי'ז מרגריטה - קוקטייל של טקילה, אגבה וטריפל סק, שהיה לא מתוק מדי והרגשתי סבבה. התפריט בתאילנדית אינו גדול, בוודאי לא ביחס למתחרה הפופולרית שהתפריט בה הוא בעצם ספר. אבל למה להשוות? בעוד אחד מאיתנו אוכל פלפלונים חריפים על תקן פיצוחים, השנייה כבר למדה על בשרה שמה שנקרא "פיקנטי" פירושו בפולנית "שורף אש". בתאילנדית, כדי להקל על הסועדים, מסומנות דרגות החריפות של המנות - מהפיקנטיות המסומנות בגרש ועד המאוד חריפות בשלשה גרשיים. כדי להדגים את התקדמותי בכל מה שנוגע לאכילת מזונות חריפים, אכלנו רק מנות חריפות. איך אני בשבילכם? הזמנו חמש מנות, כשההפרדה בין מנות עיקריות לראשונות לא באמת קיימת במטבח התאילנדי. קיבלנו 'קוי פלא', שהוא סלט המורכב מדג מבושל ברוטב דגים, צ'ילי, חלב קוקוס, ליים, נענע, כוסברה, בצל ירוק ובצל סגול, למון גראס וכפיר ליים. זו היתה מנה טעימה - חריפה במידה נסבלת, מתקתקה, חמוצה ומלוחה - בקיצור, שילוב מוצלח של כמעט כל הטעמים. את ה'סאטה גאי', שהם שיפודים תאילנדים הזמנתי מכיוון שהם פחות חריפים. בשר הפרגית שככל הנראה הושרה בחלב קוקוס לפני הצלייה, היה פריך ומתובל היטב בשום וכורכום מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. רוטב הבוטנים וחלב הקוקוס שהוגש איתו היה טעים מאוד, אבל זו לא חכמה כי אני אוהבת כל דבר שיש בו בוטנים.

בלי להזמין מקום. התאילנדית בסמטת סיני (צילום: בועז לביא)

די היה בקריאת המרכיבים של ה'פלא פאד פריק גאנג', כדי שאבין שכדאי לשכוח מהמנה הכוללת דג לבן בטמפורה בתוך "קארי אדום שלנו", שהתגלה כקארי חריף ביותר עם במיה וג'ינג'ר. זה שמולי, המהם בשביעות רצון, ואפילו אני, תוך כדי ניסיון להתעלם מהפלפלונים האדומים שהפכו את המנה לצבעונית כל כך, נאלצתי להודות שמדובר במנה ששווה להמשיך ולהתאמן עבורה באכילת מזון חריף. כל זאת לא לפני שהתאוששתי מטעימה של פיסת דג מנוקה היטב מרוטב, באמצעות חופן סטיקי רייס וקנקן מים. התנחמתי ב'קאו סוי' - תבשיל בעל מראה ביתי וחרפרף בסטנדרטים שלי, של פרגית רכה ועסיסית, איטריות אורז מבושלות ומטוגנות עד כדי פריכות, קארי צהוב (חריף פחות לאין שיעור מהאדום), שום, בצל וג'ינג'ר. ה'פאד קאפאו' התגלה כמעין גרסה תאילנדית חריפה להמבורגר עם ביצה. מדובר בקציצה של בשר שייטל קצוץ עם שום, צ'ילי, רוטב צדפות, רוטב סויה ומעל ביצת עין. כל זה מעל לערימת אורז מאודה. חביב, אבל גם לא יותר מזה.

שילוב טעמים מוצלח. קוי פלא בתאילנדית בסמטת סיני (צילום: בועז לביא)

החשבון לפני ההנחה הגיע ל-288 שקלים. לא המון בשביל חמש מנות, קוקטייל ושתייה קלה כשמדובר במחירי האוכל התאילנדי בישראל, שבה הוא יקר כל כך, בעוד שברוב העולם הוא דווקא זול. אך אל תתנו למספר המנות להטעות אתכם היות שהן ממש לא גדולות. האוכל הטעים והנחמד לא נושא בשורה חדשה, אבל  בשילוב עם המיקום המוצלח, השירות הנעים והאווירה, התאילנדית בסמטת סיני היא מקום שכדאי לבלות בו ערב.

» טומי'ז מרגריטה: 35 שקלים» 2 סודה: 12x2 שקלים» קוי פלא: 38 שקלים» סאטה גאי: 34 שקלים» פלא פאד קארי אדום: 56 שקלים» קאן סוי עוף: 52 שקלים» פאד קאפאו שייטל: 49 שקליםסה"כ אחרי הנחה של 10%: 259 שקלים

התאילנדית בסמטת סיני - הר סיני 1, תל אביב

*#