טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ריבר במשלוח: נהר של חמאת בוטנים

רשת ריבר מציעה פיתרון הולם לארוחות צהריים מרובות משתתפים, עם משלוח מהיר ואריזות נוחות. אבל למה כל המנות קיבלו חיזוק לא הכרחי בניחוח בוטנים?

תגובות

בשלב הזה החורף היה אמור להגיע. למרות שבינתיים יש כאן יותר מדי ימים שמשיים, זו התקופה בשנה שבה אנחנו מתמלאים בחשק לקערה מהבילה של מרק פו. היות שהמזווה האסיאתי שהתחלנו לטפח מבעוד מועד כבר קיבל חיים משלו, הבנו שהגיע הרגע למשלוח. מספר המסעדות האסיאתיות ברחבי הארץ רק הולך וגדל, והראמן מסתמן ככוכב העונה, אבל כשאכלנים בררנים מהלכים בינינו, כדאי להצטייד גם בנודלס, אורז ורול או שניים של סושי. רשת ריבר נבחרה הפעם כפיתרון שאמור לספק את כולם.    

ביס ראשון: הרשת מציעה מנות שונות מסין ומרחבי אסיה, כשהתפריט מחולק למנות ראשונות, מרקים, 'מנות מהווק' שהן בעצם אטריות מוקפצות, 'גריל' שהוא שם קוד למנות בשר עם אורז בצד וסושי. יש גם מתוקים וסקציה קטנה שמוקדשת לילדים. בחרנו מנה מכל קטגוריה, ושמחנו לגלות שאת התשלום אפשר לפצל בין כמות לא מוגבלת של אנשים, בין שבוחרים לשלם במזומן ובין שמשלמים באשראי.

פתחנו שעון: בדיוק שעה לקח למשלוח עמוס להגיע. מדובר בזמן שיא בהתחשב בעובדה שלא אחת משלוח של בייגל וסלט התעכב קרוב לשעתיים. האוכל נארז בקפידה בשתי שקיות בד, והקופסאות נערמו באופן מזמין ונוח לפריקה. האריזות מעוצבות, לא נצפו נזילות וקיבלנו כמות נדיבה של סכו"ם עם מגבונים לחים ומפיות.

ארוז בקפידה. משלוח מריבר (צילום: יוליה ניקנקין)

אוכלים את הראש: אחרי התעסקות קצרה עם האריזות, חשדנו שהאורז נשאר מאחור ואת הרוטב של מנת עוף בקשיו נצטרך לספוג עם שאריות פיתה מהפריזר. גילינו שהתקבלה החלטה לא שגרתית לארוז אותו ביחד עם הבשר. כולם הודו שהיה נחמד יותר לקבל אותו בנפרד. העוף בקשיו (57 שקלים) היה תבשיל עצוב למראה עם חתיכות בשר די יבשות, שניצל בזכות כמות נאה של ירקות ופטריות בעיקר. גם היאמי רול (44 שקלים) עם טונה, סלמון, מלפפון ועירית עטוף בשבבי טמפורה היה מאכזב. כל כך הסתנוורנו מהמילה 'טמפורה', שהתבאסנו מפירורי הלחם שציפו את הרול הלא מטוגן, שנוסף על הכל לא היה מספיק דחוס והתפרק בקלות.

מכאן הדברים רק הלכו והשתפרו: מנת הגיוזה עוף (38 שקלים) כללה ארבע גיוזות די גדולות עם מילוי עוף, כוסברה ובוטנים שהגיעו עם עיטור רצועות דקיקות של מלפפון. אחרי ביס ראשון שהזכיר את הקרפלעך של סבתא, הבוטנים די השתלטו על כל הסיפור. הסלט התאינלדי (35 שקלים) לעומת זאת, גרף שבחים מכולם. מלפפונים טריים חתוכים בצורה אסתטית שודכו לבצל פריך, כוסברה ונתחי עוף מאוד עסיסיים. בקופסה נפרדת נמזג רוטב ויניגרט צ'ילי וליים, שהריח יותר כמו חמאת בוטנים מאשר ליים וצ'ילי, אבל זה לא מנע ממנו להרים את הירקות לרמת הצטיינות.

לא בטייק אווי. סושי בריבר (צילום: יח"צ)

'שבעת הפלאים' (54 שקלים) היא מנת נודלס עם נתחי בקר, ברווז פריך, נתחי עוף וחלב קוקוס. את הברווז לא הצלחנו לאתר, אבל הבקר היה עשוי היטב והנודלס לא מבושלים מדי - המון פוטנציאל להפוך להצלחה, אלא שאז שוב חטפנו מנה בוטנימית הגונה. 'עשן אדום' (56 שקלים) הייתה טובה משמעותית, בעלת צבע ורוד-אדום מהפנט ולשם שינוי לא הפיצה של בוטנים. שתי המנות הגיעו חמות, שמרו על מרקם נגיס והצליחו לא להפוך לעיסה באריזות הטייק אווי.

הטום יאם (42 שקלים) עם חלב קוקוס, ציר עוף, למון גראס, פטריות, עגבניות שרי ובצל ירוק היה גולת הכותרת. המרק הגיע רותח, מלוח במידה הנכונה חמצמץ-פיקנטי ועם זאת מרענן. בתוכו שחו חתיכות עוף, צ'אנקים של פטריות גדולות וכמה עגבניות - ככה אנחנו אוהבים את המרקים שלנו, ואין ספק שהוא יקפוץ לביקור נוסף במהלך העונה הלא מאוד קרה.

שורה תחתונה: אסיאתי אותנטי זה לא, אבל לפעמים גם נודלס שמנמנים ומלאי רוטב, שעברו אמריקניזציה ואז גיור, הם התשובה ההולמת לארוחת צהריים מהירה, שלא כוללת הסתבכויות מיותרות. המנות גדולות מאוד והמחירים נוחים. האוכל הגיע חם, הבשר היה טעים ואם רק תרחיקו מהמקום את מי שסובל מרגישות לבוטנים, תקבלו משלוח שנותן תמורה לא רעה לכסף.

ריבר - לכל הסניפים טלפון למשלוחים - 6969*

*#