${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת אדורה: אוכל טעים במשקל כבד

תפריט הקיץ של אדורה יכול היה להיות הצלחה מסחררת אם היה מוגש בעונה קרירה יותר

תגובות

בכריסמס האחרון נסענו בן זוגי ואני לוואלס, עיירת סקי שוויצרית, שמתפארת במלון־ספא יפהפה. שני שיאים היו למסע הזה: הראשון, שחייה במים מינרליים בטמפרטורה של 36 מעלות, בעוד האוויר בחוץ עומד על מינוס שש מעלות ויורד שלג כבד; השני היה ארוחת שבע מנות במסעדת השף של המלון. הסיבה שאני נזכר דווקא עכשיו בחופשה החורפית ההיא, שבמהלכה שקענו בשלג כשתי עזי הרים צולעות, לא קשורה רק בהזיות שיש לי עקב שכשוך במרק התל אביבי המהביל. תפריט הקיץ של אדורה יכול היה ברובו להשתלב נהדר במסעדה המצוינת ההיא, שמחממת את בטנם של גולשים אריסטוקרטים כשהם חוזרים עייפים, רטובים ומורעבים מן ההרים המושלגים.» אדורה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מסעדת אקיקו: שגרירות יפן ברמת אביב» לולה וקובה: משהו טוב קורה בהוד השרון» קפה אירופה: המרענן הרשמי של הקיץכל קשר בינו ובין הקיץ הישראלי מקרי בהחלט, מלבד אולי עניין הזיעה, שהרי גם בחליפת הסקי מזיעים המון. ציפינו לתפריט קיצי, קליל ומרענן באדורה. אז היה טעים סך הכל, והשף אבי ביטון בהחלט מוכשר, אבל אלו בשום אופן לא מנות של קיץ ים תיכוני - לא בישראל, לא במרוקו ולא בצרפת, המקומות שמהם שואב השף השראה. למעשה, אחרי ארוחת שבע המנות בוואלס הרגשנו קלילים הרבה יותר. קיץ זה לא. מסעדת אדורה (צילום: דניאל צ'צ'יק)ההתחלה היתה מבטיחה, עם קוקטיילים קרים ומרעננים, אבל אז הגיע האוכל, והטמפרטורות עלו שלא לצורך. קלמרי סגול (44 שקל) הונח על מסבחה של חצילים שרופים וטחינה לבנה. הקלמרי הטרי נצרב על הפלנצ'ה והיה טעים להפליא, אלא שזו כבר הפכה למנה גנרית בעיר, ואילו מביטון אנחנו מצפים שיפתיע. פסטרומה טורקית (45 שקל) הוא נקניק שעשוי לרוב מפילה או מסינטה, מונח על מצע של מלח ונכבש תחת לחץ עד שמפריש את מיציו. לאחר מכן נתלה הבשר לייבוש כשהוא עטוף בתערובת תבלינים, ואז נפרס לפרוסות דקיקות דמויות קרפצ'ו. ביטון השתמש בשייטל, בחירה מוזרה קצת, שכן זהו נתח מאתגר יותר ללעיסה. שירה חשבה שהבשר היה טוב אבל מלוח מדי, ואילו עמיר חווה קשיים עם הבשר, שדרש ממנו מאמץ יתר. מאמץ יתר. פסטרומה של אדורה (צילום: קרן ביטון כהן)טרוקטה שרימפס (46 שקל) היא מנה של שרימפס קצוץ ואפוי עם גבינת עזים, שאלוט וקרמבל בריוש, לצד קישוט של סלט עגבניות ופיסטוקים. ערן, בן זוגי, חשב שזו מנה מעולה וחדשנית, וגם שירה ואני חשבנו שהיא מקורית ויצירתית, למעט טעם השרימפס, שקהה מעט בתוך הגבינה ומתקתקות הבצלצלים. זו היתה יכולה להיות מנה עשירה, מושלמת ומחממת בטן, אילו הוגשה בכפר באלפים. אפילו סלט העגבניות, שהיה אמור לרענן, נחסם על ידי פיסטוקים מכבידים. על סיגרים מרוקאיים (43 שקל) - שממולאים בבשר עגל עם תבלינים ומוגשים על שילוב קצת נדוש של טחינה לבנונית ורסק עגבניות - עמיר אמר שהמילוי היה מצוין ורק הבצק עבה קצת, כך שהיחס ביניהם לא מדויק. עוד מנה טובה, שרחוקה מלהיות קיצית. "בעיה" דומה היתה גם עם הריזוטו תרד ערבי ופטריות כמהין (77 שקל) בציר ירקות ויין לבן, עם פרמזן וקרם פרש. גם זו מנה חורפית, ויכול להיות שהטרנד הטבעוני החיובי שפושט על העיר היה מאפשר לה טוויסט קליל וקיצי יותר. לכשעצמו, היה הריזוטו עשיר בטעמים נהדרים, אבל כבד. זו לא מנה ל־31 מעלות ו־60 אחוזי לחות. אוסובוקו בראס אל חנות (86 שקל) היא עוד מנה שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליה זה שהיא מתאימה לקיץ. מדובר באוסובוקו חזיר, בשר די שמן, עשוי בתנור עם יין אדום ותבלינים מרוקאיים. עמיר ושירה חשבו שלמרות שהבשר עשוי מעולה, מתפורר ונימוח, והרוטב עשיר בטעמים נהדרים, הוא עדיין היה מעט תפל. אם רק היה קצת יותר קריר. סיגרים של אדורה  (צילום: קרן ביטון כהן)מנת שרימפס ישראלי (88 שקל) היתה קלילה וקיצית - שרימפס בשמן זית עם עגבניות טריות וכרובית צלויה שמוגשים עם לחם קלוי. סוף סוף יכולנו לדמיין ים תיכון ובריזה נעימה. המוצלחת בארוחה היתה מנת ספיישל של קבב מוסר ים (128 שקל), חומר גלם יקר, על פירה נהדר עם ירקות שורש. מנה קיצית באמת, לא מכבידה, ושיחה מעניינת שנוצרה בין הדג ועשבי התיבול. מנה מושלמת, שטעמה השכיח את המחיר הגבוה. התכבדנו בשני קינוחים: ורדים, שוקולד, קראנץ' אגוזים (36 שקל), קינוח קליל, כיפי, טעים וחכם של קציפה עדינה בניחוח ורדים, מעליה קראנץ' אגוזים מסוכרים, בליווי בייבי טראפל של שוקולד מריר - מצוינת, מקורית וייחודית; נמסיס שוקולד וקצפת טונקה (39 שקל) הוא קינוח שוקולדי דחוס ועשיר מאוד, עם דובדבני אמרנה מתוקים להפליא, שהחזיר אותנו שוב לחורף באלפים, שם היינו מתיידדים איתו יותר. אם לא היינו יודעים מי השף באדורה, היינו מדמיינים צרפתי שמנמן ולבנבן מכפר אירופי מושלג. אלא שהשף הוא אבי ביטון, שכבר כמעט עשור דבק במטבח צרפתי־ים תיכוני מתובל מאוד, עם טעמים מודגשים, עמוקים ועזים, לעתים מדי. העונה האחרונה שמזוהה איתם ואיתו היא קיץ. מבטיחים לחזור בחורף. החשבון היה 760 שקל.

אדורה -  בן יהודה 226, תל אביב

*#