טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מגזינו: איטלקיה עם פוטנציאל

למזללה האיטלקית של האחים ירזין וטל שטרן יש את כל הנתונים להפוך להצלחה מסחררת. אלא שבתקופה הקרובה עושה רושם שכדאי להיצמד לתפריט הפיצות

תגובות

מגזינו החדשה של האחים ירזין בשותפות עם טל שטרן מטוני וספה, ממוקמת בחלל דמוי לופט, מעוצב להפליא כשילוב של ממורטט עם מלוטש, ישן וחדש. המקום מואר בתאורה צהובה מוקפדת - אפלולי דיו כדי להחמיא לסועדים ולא אפלולי מכדי שאפשר יהיה לקרוא את התפריט. זהו חלל פתוח המשקיף על בר גדול שחור, על המטבח הפתוח ובו תנור לבנים גדול ועל גינה שמאחוריה מגדל רובינשטיין - מחווה למעשנים, שמי כמוני תעריך. זהו מקום שנעים להיכנס אליו, נעים לשבת בו, הוא איננו מתאמץ ומאולץ מדי ומצד שני, מוקפד בכל פרט - יפה לכל הדעות.

עיצוב לא מתאמץ. מסעדת מגזינו (צילום: מוטי מילרוד)

התפריט הוא כבר סיפור שונה במקצת. שם המסעדה מייצר את הרושם שמדובר במסעדה איטלקית, אלא שבולטות בתפריט מנות דוגמת צזיקי ושרימפס בורגר, שזיקתן למטבח האיטלקי בלתי קיימת. לעומת זאת, חלק גדול מהתפריט מהוות הפיצות, המעידות על השפעתו של שטרן על המקום. בשונה מהפיצות בטוני וספה, אלה עגולות ולכבודן הוקם תנור הלבנים הגיגנטי.

לא התחשק לנו לאכול פיצות ואולי זו הייתה הטעות שלנו. כפי שהתברר לנו בסופו של דבר, לא במסעדה מדובר אלא יותר במזללה מעוצבת ומשודרגת, מהסוג שהאחים ירזין התמחו בו בהצלחה כלכלית יתרה. מעין מקום שאפשר לומר עליו שהוא נותן תמורה מספקת לאגרה, וכזה שעומד בדרישת הציבור לאוכל פשוט, עשוי כהלכה ומתומחר בשפיות יחסית לעיר היקרה ביותר במזרח התיכון.

ראוי לכל שבח. שרימפבורגר במגזינו (צילום: יעל רייף)

נתחיל בחדשות הטובות - שתי מנות מאלה שהזמנו ראויות לכל שבח. אהבתי עד מאוד את השרימפס בורגר - לחמניית המבורגר בגודל ביס ועליה ערימה נאה של שרימפס גדולים, ברוטב איולי צ'ילי ומייפל חריף ומתקתק במידה. הצלפים מוסיפים חמצמצות נעימה, החסה מספקת פריכות והשילוב של הכל יוצר את המנה המושלמת, שמשרה חדווה גדולה בפה. חיבבתי מעומק ליבי גם את סלט השומר החמוץ והפריך, עם שומר טרי, צנוניות רעננות, ארוגולה, פלחי תפוזים ופרוסות שקדים. הרעננות המופלאה של הסלט הזה הייתה נחוצה מאוד לאור שמנוניותה של מנת ה"כבדים אליו" - כבדים מטוגנים בשפע של שום ופלפל. חתיכות הכבד היו טעימות וחריפות, אלא שהן שחו בכמות בלתי מתקבלת על הדעת של שמן, שהיווה לפחות שליש מנפח המנה. מנת ה"קוד א-לה רומנה", כלומר, בקלה בסגנון רומאי הייתה פשוט מיותרת. מדובר בפילה בקלה מטוגן בבלילת בירה ומנוקד בסלסה ורדה חמצמצה. בסופו של דבר אפשר לסכם אותה כ"פיש אנד צ'יפס" מינוס הצ'יפס. גם ה"צלע לבן מילנז" הייתה מאכזבת. מאחורי השם המבטיח הסתתרו שני שניצלים מבשר לבן ותו לא. מנת הפנה קרבונרה הייתה יכולה להיות מוצלחת יותר, אלמלא הייתה מלוחה מדי. שמנת מתוקה וביצה חיה נספגו באיטריות והתוצאה הייתה תלולית נאה של איטריות עם תלולית מרשימה של בייקון מטוגן. אפשר היה לבשל את הפנה עוד דקה, וכדאי היה לדאוג איכשהו להעלים את שלולית השמן שנותרה בצלחת, אבל זאת מנה בהחלט מתקבלת על הדעת.

מקום יפה לכל הדעות. מגזינו (צילום: מוטי מילרוד)

פאי לימון הוא פטיש ידוע שלי. איטלקיותו של הקינוח הזה במגזינו (למעשה פאי לימון הוא מאכל אמריקאי מובהק) התבטאה בכך שתועפות המרנג, שכיסו את שכבת המילוי הדקיקה מדי, נעשו בשיטה האיטלקית. כלומר, החלבונים הוקצפו תוך כדי חימום שהמס את הסוכר, והעניק להם טקסטורה דביקה יותר משהיא אוורירית. זהו, בעצם, פאי בלתי אפוי. הפודינג הלימוני בושל מראש, בצק האגוזים נאפה קצרות והמרנג נצרב מלמעלה על ידי מבער. ראויים לציון במיוחד הפיסטוקים שעיטרו את המנה והמליחות העדינה של הבצק הפריך, שכמעט הצליחו לאזן את המתיקות הלגמרי מוגזמת של המרנג. שלא תהיה טעות, ליקקתי את הצלחת, אבל ברגעי משבר אני גם מסוגלת לאכול חלב מרוכז ממותק ישר מהשפופרת. מצד שני, לא הייתי ממליצה עליו למי שמחפש דווקא את המלית הלימונית החמוצה בפאי מהסוג הזה.

מתיקות מוגזמת. פאי לימון במגזינו (צילום: יעל רייף)

יצאנו משם בתחושה שביקורנו במקום היה מוקדם מדי. אולי לא נכון לבקר מסעדה כשטרם מלאו מאה ימי החסד שהיא ראוייה להם לאחר פתיחתה.  מגזינו, למרות כל מה שנכתב, עשויה בהחלט להפוך לסיפור הצלחה אם רק יתנו לטבחים מספיק זמן להשתפשף ואם יוכנסו כמה שינויים בתפריט. המיקום, בין מתחם יד חרוצים לשדרות רוטשילד, שעות הפתיחה הארוכות והמוניטין של שטרן וירזין מאותתים שכדאי יהיה לשוב ולפקוד את המקום בעוד כחודש ואולי, לשם שינוי, גם ללכת על המובן מאליו ולהזמין שם פיצה.

» קוד א-לה רומנה: 40 שקלים» כבדים אליו: 36 שקלים» שרימפס בורגר: 48 שקלים» צלע לבן מילנז: 52 שקלים» פנה קרבונרה: 48 שקלים» סלט שומר: 38 שקלים» כוס יין רוזה: 24 שקלים» אספרסו כפול: 10 שקלים» פאי לימון: 40 שקלים» טיפ: 44 שקליםסה"כ: 380 שקלים

מגזינו - מנחם בגין 21, תל אביב

*#