טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רוקח שוק: חוויה נעימה מול הגלים

המנות מוצלחות, התפריט מגוון והשירות נעים מאוד. נראה שבמסעדה החדשה של אייל לביא הפיקו את הלקחים מהפתיחה הבינונית של אחותה היפואית

תגובות

מתחם שוק הנמל של תל אביב עבר רענון בתחילת חודש אפריל, כשאת מסעדת טאפאס בשוק של האחים ירזין החליפה במהירות מסעדה נוספת של השף אייל לביא - רוקח שוק. בניגוד למסעדת רוקח 73 בעלת האופי הצרפתי, ובניגוד לרוקח ים שמוגדרת יותר כטאפאס בר ספרדי, רוקח שוק מושפעת בעיקר מהמטבח האיטלקי. יהיה מעניין לראות אם הלקוחות יצליחו לא לבלבל בין רוקח שוק לרוקח ים, היות ששתיהן ממוקמות במתחמי שוק שנמצאים בצמוד לים. כנראה שאפשר היה לחשוב על שמות ייחודיים יותר.

» רוקח שוק - לשעות פעילות ולכל הפרטים» דוד ויוסף Downtown: נוצץ, אבל לא זהב» צפון אברקסס: התמורה (לרוב) מצדיקה את המחיר» רוקח ים: מופע היחיד של אייל לביא

שבוע של שיפוצים, זה כל מה שנדרש בין סגירת טאפאס בשוק לפתיחת רוקח שוק, כך שלא מפתיע שהקו הכללי של העיצוב נשמר. בחלל הפנימי יש בר שיש שמקיף ומשקיף על המטבח הפתוח. בחוץ, מספר שולחנות משקיפים אל הים. יהיה תענוג לשבת בהם באמצע השבוע בשעות הצהריים המאוחרות ולהנות מהנוף והבריזה.הגענו למתחם בשעות הערב, כשהשוק כבר סגור והתאורה עמומה, באווירה קצת שקטה שצריך לעורר אותה מעט. התיישבנו על הבר ומהר מאוד הגיש לנו הברמן את התפריטים. התפריט של רוקח שוק מגוון אך ממוקד ומסודר בצורה נוחה ומזמינה, עם חלוקה ברורה לנושאים: מאכלי ים, קצת מנות בשריות ונציגות יפה של מנות צמחוניות. אף מנה לא מתומחרת ביותר מ-64 שקלים. עיקר התפריט מושפע בעיקר מהמטבח האיטלקי, אך יש בו גם מספר מנות ים תיכוניות נוספות ובהן כמה גרסאות מוקטנות למנות המזוהות ביותר של לביא: ביסק הסרטנים (או "קפוצ'ינו סרטנים", בגרסאתו האיטלקית) והבויאבז המפורסם שלו. את המנות האלו אנחנו כבר יודעים שלביא עושה מצוין. הגענו לבדוק איזה בשורות חדשות מביאה המסעדה החדשה שלו. טרילוגיה. לביא ברוקח שוק (צילום: נמרוד גנישר)לא בזבזנו זמן והזמנו לחם איטלקי (16 שקלים), סלט סלקים צלויים (38 שקלים), מנת פטריות צלויות וקייל שחור על פולנטה פריכה (44 שקלים). עד שאלו הגיעו, הזמנתי גם אפרול שפריץ נהדר מתפריט האלכוהול, שכולל גם מבחר יין מצומצם במחירים נוחים ושלושה סוגי בירה מחבית.

כעבור מספר דקות הגיעו המנות, כשאת העין תפסה מיד חתיכת הלחם הקטנטנה, שהגיעה עם שמן זית וחומץ בלסמי. לחם דמוי בגט, בגודל של לחמניה קטנה, שבנוסף להכל הרגיש לא טרי והיה נטול כל אופי. 16 שקלים בשביל זה? זו מנת לחם שהייתי מתאכזב לקבל אפילו בחינם. מנקודת ההתחלה הזאת אפשר רק לעלות, וכך היה. סלט הסלקים הצלויים הכיל חתיכות גדולות של סלק ששמר על טקסטורה קשיחה והוגש מעל עלי רוקט, לצד פרוסה של גבינת בושה ארומתית בעובי אידיאלי, עם אגוזי לוז ורוטב קרמל אגסים מתקתק, שיצרו סינרגיה של ממש. מנת הפטריות והפולנטה הקריספית שכללה גם קייל וגילופי גבינת פיקורינו, היתה גם היא מאוד מוצלחת, וכללה מגוון טעמים ומרקמים שאשמח להזמין גם בפעם הבאה.

להמשך הזמנו פילה בס על ניוקי (58 שקלים), מנת ריזוטו ביזי (56 שקלים) ומנה של ספגטי ירוק (52 שקלים). מנת פילה הדג והניוקי היתה המעודנת ביותר מביניהן: הדג היה טוב מאוד, והוגש מעל כמות יפה של ניוקי ברוטב חמאת מרווה, יין לבן ועגבניות מיובשות עם עקצוץ פיקנטי עדין. ריזוטו ביזי הכיל אפונה וכמות מכובדת של פירות ים שונים, אך הריזוטו סבל מעודף גבינה שהפכה אותו לכבד מידי וגם פגעה בהנאה שלנו מפירות הים. מנת הספגטי הירוק היתה טעימה, נדיבה ומשביעה עם אפונה טריה, זוקיני וכרישה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות.מרגישים את השינוי. רוקח שוק (צילום: נמרוד גנישר)בשלב זה כבר היינו מלאים ולכן הסתפקנו בקינוח שהכי סיקרן אותנו בתפריט הקינוחים - גלידת וניל עם קוביות ופל פריך, קרמל טופי, גנאש שוקולד ואגוזי לוז (32 שקלים), שהיתה פשוט מצויינת עם מגוון טעמים של מתוק, מריר ומעט מלוח. קינוח לא מתוחכם כביכול, אבל מאוד חכם.

בסך הכל יצאנו מרוצים מהארוחה ברוקח שוק. התפריט מגוון וטוב, המחירים נוחים והשירות שקבלנו היה טוב מאוד, גם ברמה המקצועית וגם ברמה האישית. העובדה שמדובר במקום שרק נפתח כלל לא מורגשת ועושה רושם שברוקח שוק הפיקו את הלקחים מהפתיחה הבינונית של רוקח ים.

חשבון: אפרול שפריץ : 35 שקליםלחם איטלקי : 16 שקליםסלקים צלויים : 38 שקליםפטריות צלויות : 44 שקליםפילה בס על ניוקי:  58 שקליםריזוטו ביזי: 56 שקליםספגטי ירוק: 52 שקליםוופל פריך וגלידה: 32 שקלים

סה"כ: 331 שקלים

» הכותב הינו בעל הבלוג גרגרן

*#