טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רפאל: עסקית כמעט מושלמת של שף פרפקציוניסט

הפרפקציוניזם של השף רפי כהן ידוע וניכר ועדיין, זה לא אומר שהאוכל ברפאל מושלם. על ארוחה שצועדת בכיוון הנכון, עם שירות מצוין ואווירה שוקקת

תגובות

שף טוב הוא כזה שרוצה לגרום לסועדיו להיזכר ולזכור, מה טעמם של חומרי גלם טובים, מה הוא מצליח לעשות איתם, ולמה אנחנו בכלל טורחים ללכת למסעדות מלכתחילה. על רפי כהן אומרים שהוא ניחן בכישרון הזה. שהוא מסוגל בביס אחד לגרום לנו להתמלא בנוסטלגיה ולייצר זיכרונות ופנטזיות חדשים. כהן גם ידוע כפרפקציוניסט, אדם ששואף לשלמות לא רק במטבח אלא בכל חלקי המסעדה שלו. שהוא רואה הכל ומעורב עד להברקתה של כוס היין האחרונה. לכאורה זה נשמע כמו מתכון מנצח למסעדה מצוינת, אבל האם רפאל אכן עומדת בכל הסטנדרטים הגבוהים שנדמה שהיא מציבה לעצמה?בהתחשב בכמות הסועדים שהגיעו למסעדה באמצע השבוע האחרון בשעות הצהריים, נראה שכן. על אף שהזמנתי מקום, נאלצנו לחכות כמה דקות עד שהשולחן שלנו יתפנה שכן המסעדה הייתה מלאה לגמרי ושוקקת חיים. השולחנות הערוכים בקפידה, נוף הים הסוער והתאורה המדויקת, כל אלה עזרו לייצר את האווירה הנעימה והנכונה. ועדיין, הלב הפועם של המקום הם הסועדים עצמם. זה קורה כי יש משהו צנוע ויחד עם זאת מאוד פלואידי בעיצוב המקום והחלל, שמאפשר סוג של אנושיות. ירקות שוק חמימים ממולאים באורז ובבשר טלה על לבנה. רפאל (צילום: דניאל לילה)מה אכלנו: במשך השבוע בשעות הצהריים מוצעת ארוחה עסקית במחיר 88 או 115 שקלים, עבור מנה ראשונה ועיקרית. מבחר המנות גדול ומפתה, ובניגוד למסעדות רבות בהן מוצעת ארוחה עסקית, אין כאן צורך או אפילו ניסיון לגרום למישהו להזמין מנות מחוץ לעסקית. אפשר גם לשלב בין שתי העסקיות הקיימות, ולבחור מנה ראשונה מארוחה אחת ומנה עיקרית מארוחה אחרת או להפך.

התחלנו עם סלט ראשי קלמרי סגולים ועם מנה של ירקות שוק ממולאים. מנת ראשי הקלמארי החלוטים התגלתה כמנה הטובה ביותר של הארוחה. את טעמה העדין אך המסעיר אני עדיין זוכרת בבירור וכנראה עוד אזכור זמן רב: ראשי הקלמארי הבשרניים ומלאי הטעם הוגשו עם יוגורט כבשים, בצל סגול וירוק, צנוניות טריות, מעט פלפל צ'ילי טרי, מיץ לימון ועגבניות שרי אדומות ומתוקות, שזרעיהן התערבבו עם שאר המרכיבים בהרמוניה מאופקת.

ירקות השוק הממולאים היא מנה של משחקי טמפרטורה ומרקמים. הירקות, כרישה, כרוב וקישוא קטן, ממולאים באורז ובבשר טלה ומוגשים חמימים אך לא לגמרי חמים. גבינת הלבנה עיזים, עליה נחים הירקות, מוגשת קרה. הירקות, שבושלו כנראה, עם שמן זית, בדיוק במידה הנכונה, שמרו על רעננות והיו טעימים מאד, אם כי בחלקם בשר הטלה לא בא מספיק לידי ביטוי והם נותרו קצת משעממים.  הלבנה המתובלת בנדיבות, השתלבה באופן נפלא מבלי להכניע את שאר המרכיבים. אבל אי אפשר להתכחש לכך שאת עיקר הנאתנו מהמנה, שאבנו מניגוב הלבנה עם הפוקצ'ה המצוינת שהוגשה בהתחלה.

בינתיים המסעדה מעט התרוקנה, אפילו המלצר החביב שלנו עזב, לא לפני שהציג בפנינו את המלצרית שתחליף אותו. שוב אני אומרת ומרגישה קצת כמו תקליט שבור - כל כך פשוט לדאוג לפרטים הקטנים אך החשובים. זה באמת נותן תחושה שמישהו מטפל בך.פילה אנטיאס בשרני ועסיסי. רפאל (צילום: מיכל רביבו)

היינו במצב רוח לדגים והזמינו למנות העיקריות פילה אנטיאס וקציצות דגים. פילה האנטיאס הוכן במחבת עם ארטישוק טרי וברוטב חמאה ולימון. הדג הוכן כהלכה והיה בשרני ועסיסי, אך כל הקומפוזיציה הרגישה מעט כבדה ונטולת ברק. הרוטב היה מלוח ועשיר מדי ועל אף שמדובר במנה אלגנטית וטובה בסך הכל, לא מצאנו בה את המעוף והייחודיות המיוחלים. באותה מידה היינו יכולות לקבל את אותה מנה במסעדה טובה אחרת.

קציצות טונה ואנטיאס ברוטב מרוקאי על מצע קוסקוס - כבר ניחנו באופי מובחן ולאו דווקא כובש. מדובר היה במנה מהמיוחדים של אותו היום  ועל אף שברור היה שהקציצות נעשו מדגים טריים ואיכותיים, הן היו יבשות ודחוסות מדי, וטעמם העדין של הדגים הלך מעט לאיבוד.

הרוטב, כפי שהוסבר לנו, אכן היה גדוש בתבלינים מרוקאים – כמה סוגים של פלפלים, פפריקה, כורכום, שום, כוסברה ולדעתי גם לימון כבוש. אי אפשר להגיד שהוא לא נעשה ביד מיומנת, אבל גם הוא, על אף תכונותיו המוחצנות, לא הצליח לרגש. בסך הכל גם כאן, כמו במסעדות רבות אחרות, נוכחנו שהרבה יותר קל להיות יצירתיים ולהפתיע עם מנות ראשונות. מרק תותים ומליסה עם שמנת חמוצה. רפאל (צילום: מיכל רביבו)

התלבטנו אם להזמין קינוח, שכן היינו מלאות למדי, אבל מרק תותים ומליסה עם סורבה שמנת חמוצה, סקרן אותנו מדי ולא יכולנו להניח לו. מרק תותים בעל מרקם ומתיקות של סירופ, הוגש עם חתיכות של תותים טריים (לכאורה), אך כאלה שישבו זמן רב מדי במקרר וספגו את טעמיו. בסירופ עצמו המליסה כמעט ולא הורגשה, אך מה שהציל את המנה ואיזן את המתיקות היה סורבה השמנת החמוצה, שמרקמו וטעמו החמצמץ סיפקו סיום מרענן לארוחה.

שירות: השירות לאורך כל הארוחה היה מצויין: אדיב, מקצועי מאוד אבל בגובה העיניים. הרבה מלצרים עבדו במשמרת אך נוכחותם לא הורגשה שלא לצורך. מהנסיון שלי, מעטות המסעדות בישראל שבהן מקבלים שירות כזה, שבהן מבינים שזה חלק בלתי נפרד מחווית האכילה אך מצליחים לעשות זאת בחן ובלי שזה ירגיש מאולץ.

כוכב הארוחה: סלט ראשי קלמרי - מנה טרייה ומסעירה. אוירה אנושית, נעימה, נכונה ושוקקת חיים. מסעדת רפאל (צילום: דניאל צ'צ'יק)

למי זה מתאים: בצהריים – לכל אחד שרוצה לאכול במסעדה מצויינת במחיר סביר, במסגרת פגישה עסקית או חברית ואינטימית. היות שהמחירים גבוהים יותר, הקהל ברובו מבוגר ומבוסס למדי. ועדיין המסעדה לא מאופיינת בקהל מצומצם ומתאימה לכל מי שאוהב לאכול טוב ונהנה מהחוויה שבהליכה למסעדה מיוחדת. מתאים למי שמעריך מקומות שלוקחים את עצמם ואת לקוחותיהם ברצינות.

בשורה התחתונה: על אף הפרפקציוניזם הידוע לשמצה, האוכל לא מושלם, אבל הוא בהחלט בכיוון הנכון. הארוחה העסקית משתלמת ומספקת למדי. רפי כהן המוכשר, מבשל רוב הזמן כשף מהוקצע אך צעיר, במובן זה שבמנותיו עדיין ניכרים חדוות יצירה וחידוש לצד מיומנות. נדמה שלפעמים הוא עדיין חוטא בהתנהלות של שף צעיר המבשל כמבוגר, במובן זה שהוא נכנע למנות המבטיחות הצלחה, למרות שהן כבדות ונטולות מעוף.

החשבון:עיסקית: 88 שקליםעיסקית: 115 שקליםקינוח:  38 שקליםמים מינרלים גדול: 20 שקלים

סה"כ: 234 / 173 שקלים תלוי בעסקית שתבחרו» רפאל, הירקון 87, תל אביבמסעדה מיוחדת שלוקחת את עצמה ולקוחותיה ברצינות. רפאל (צילום: דניאל לילה)

*#