טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיפודיית האחים: איך משלבים עממיות ומגניבות

אושרת יקותיאל ביקרה במקום שהוא גם שיפודייה עממית וגם מסעדה תל אביבית מגניבה, אבל התאכזבה מביצוע לא אחיד. הפתרון נמצא בערכת הסלטים

תגובות

המחשבה הראשונה שחלפה בראשי כשנכנסתי לשיפודיית האחים, מסעדה חדשה בדרום אבן גבירול, היתה "איך לא חשבו על זה קודם?". לא משנה איך תרצו לכנותה - שיפודיה מודרנית, שיפודיה קלאסית עם קריצה, או שיפודיה לתל אביביים – מדובר ברעיון מנצח, וכזה שמאוד שמחתי על קיומו. האמת, גם הקונספט המקורי והמסורתי של שיפודיה הוא משובח: הרבה סלטים טריים כפתיח, שעושים שימוש נכון בחומרי גלם פשוטים ומקומיים שיש בשפע, ואחר כך בשר על הגריל – כל אחד לפי טעמו. הבעיה היא שמרבית השיפודיות הללו הן מקומות שאליהן הולכים על מנת לאכול (והרבה) ולא בכדי לבלות. לא שיש משהו רע חלילה ברצון קודם כל לאכול טוב, אבל לפעמים כל העומס והכובד הזה יכול להיות יותר מדי, לפעמים רוצים לשבת בשולחן יותר מחצי שעה ולא רק לאכול וללכת, אולי לשתות משהו נחמד תוך כדי, וכן – גם להישאר במרכז תל אביב. שיפודיית האחים - כל הפרטיםלזכותה של שיפודיית האחים יאמר, שבעליה הצליחו, לפחות במבט ראשון, ליצור איזון נכון בין הישן לחדש; המקום מעוצב בשיק אורבני אבל בסך הכל בפשטות ולא בהגזמה, על השולחנות ניירות חומים חד פעמיים אך כאלה שלא מוציאים את החשק לאכול, ויש בר אכילה המבשר שמותר ורצוי גם לשתות כאן, אבל גם הוא לא כופה את עצמו על שאר המסעדה. גם התפריט ממשיך את אותו כיון. מבחר סלטים ב-18 שקלים לאדם, ושיפודים לבחירה במחירים שונים. המחיר הוא לשיפוד אחד, כך שרצוי לשלב ולטעום כמה דברים, או לחילופין להסתפק במנה צנועה יותר. הדבר היחיד התמוהה בתפריט הוא שיש סלטים נוספים, שאינם כלולים בדיל של ה-18 שקלים. ניסיתי להבין מה ההבדל ולמה הוא קיים, ולא ממש הצלחתי. 18 שקלים לאדם. מבחר סלטים לפתיחה בשיפודיית האחים (צילום: בועז לביא)מה אכלנו:כמובן שהזמנו את ערכת הסלטים לפתיחה, והוספנו גם צזיקי וסלט ירקות קצוץ מרשימת הסלטים הנפרדת. עושה רושם כשזה מגיע לאוכל, האיזון או המשחק עם השיפודיה הקלאסית הולך לאיבוד, לא נמצאת שפה משותפת שתחליף אותם. מרבית הסלטים לא היו לגמרי טריים, ונדמה היה לנו שגם אם היינו מקבלים אותם בגרסתם הרעננה, לא היינו יוצאים נפעמים. טחינה משעממת, כרוב לבן חסר טעם, כרוב סגול עם שמן כמהין, קרם חצילים נטול השראה – הכל הרגיש לא לכאן ולא לכאן; חסר את הנדיבות, הטריות והשפע של שיפודיות שהורגלנו אליהן אבל גם לא מעודן או נושא בשורה חדשה כמו במסעדות עם הצהרה קולינרית. מבין שני הסלטים שהזמנו באופן מיוחד, הצזיקי היה טוב מאוד – עשיר במרקמו ועשוי היטב, אבל הסלט הקצוץ, שבאמת הפך (או נוכס) לאחד מגאוותינו הלאומיות, היה עייף, כיוון שלא נחתך במקום. ההפרדה בין "ערכת הסלטים" לסלטים המיוחדים לגמרי מיותרת, ומוטב היה שישקיעו מאמצים זהים בלשפר את כולם ולהגיע לרמה זהה – גם במחיר של מבחר מצוצמם יותר. השיפודים שהגיעו אל השולחן היו מוצלחים מהסלטים ושמרו על רמה טובה. שיפוד הלבבות היה עשוי היטב ועסיסיות הבשר נשמרה, שיפוד האנטריקוט היה עדיין אדמדם במידה הנכונה וניכר שמדובר בבשר באיכות טובה, ושיפוד צוואר החזיר היה משביע רצון והכיל את מידת השומן הראויה. הזמנו גם צ'יפס להשלמת החוויה, ואף שהגיעו לאכזבתנו הרבה לפני הבשר, התגלו כמנה המהנה והמוצלחת ביותר ונאכלו במהרה. מדובר בצ'יפסים ביתיים עבים יחסית, בטיגון כפול, חמים ופריכים. השיפודים שהגיעו היו מוצלחים. האחים (צילום: בועז לביא)שירות ואוירה: קיבלנו שירות מצויין. החביבות והענייניות הזו באה לידי ביטוי גם בפרטים קטנים כמו מזיגת קפה שחור מתוך קנקן נוסטלגי בסוף הארוחה ומילוי הזיתים והפיתות בלי התעכבות על העניין, תוך כדי הסעודה. גם מבחינת האוירה, יש משהו נעים ואמיתי במקום, מהסוג שגורם, לפחות בתיאוריה, לרצות לחזור אליו.משקאות: שתינו ליטר בירה סטלה שהגיע במעין צנצנת יפה, המתפקדת כקנקן. בהחלט עוד טאץ' נחמד שמעניק למקום את מידת העכשוויות והקוליות הנכונות.השורה התחתונה: הרעיון מוצלח וכיפי, אבל הביצוע לא אחיד. אם היו משקיעים את אותם המאמצים באוכל כפי שמשקיעים בלקוחות ובייצור האווירה הנכונה, סביר להניח שהלקוחות היו ממהרים לחזור. במתכונת הנוכחית חסרה חדות, טריות, השראה ולבביות דווקא במטבח, ועל אף שמדובר ב"שיפודיה תל אביבית" – אנחנו עדיין רוצים לאכול טוב. הייתי מצפה שבמקום יבינו שדווקא הסלטים הם בבחינת כרטיס הביקור של המסעדה – וזה המקום שבו הם יכולים באמת להרשים ולהתבלט, שכן במחלקת השיפודים, גריל ובשר סביר הם הימור בטוח. לבביים בשירות, אבל לא במטבח. שיפודיית האחים (צילום: בועז לביא)החשבון – עבור שלושה אנשים:פלטת סלטי הבית כפול 3 – 54 שקליםצזיקי – 19 שקליםסלט ירקות – 14 שקליםצ'יפס – 15 שקליםשיפוד לבבות – 23 שקליםשיפוד צוואר לבן – 24 שקליםשיפוד אנטריקוט – 35 שקליםקנקן סטלה – 64 שקליםקולה – 11 שקליםסה"כ: 259 שקלים  שיפודיית האחים - אבן גבירול 12, תל אביב

*#