אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת יוחנן: בדיוק מה שרחוב החשמונאים צריך

אוכל טעים ובריא, אווירה צעירה ומיקום אסטרטגי. ביקור אצל הדייר החדש מרחוב החשמונאים

תגובות

רחוב אבן גבירול נחשב בשנים האחרונות לחלון הראווה של המסעדנות התל אביבית, פחות או יותר. האזור היותר מעניין בו, לטעמי, הוא זה שבו הרחוב מתחיל - המשולש קרליבך-חשמונאים-אבן גבירול. ההיצע מגוון והקהל ערני ובררן: עובדי "מעריב" ופקידי הנהלות הבנקים וחברות הביטוח הם קהל סקרן, מעודכן ולהוט על ארוחת מהרים במחיר סביר, רצוי עם הפתעה קטנה בצד. פלאפל טוב ישרוד באזור הזה שנים, יצרן כריכים שיצליח ליצור קשר אישי עם אורחיו יישאר שם לנצח. מי שבא לעשות קופה זריזה ומהר, יגמור מהר מכפי שציפה.» יוחנן - לשעות פעילות ולכל הפרטים» עיסקית בשיין אנד שארפ: מנות חביבות במחיר הוגן» לילה מוראד: אוכל מוצלח ואווירה רועשת» הצלע השמינית: ארוחה מבטיחה שלא מקיימתמול תמרה הוותיקה ומאפיית לחמים השוקקת נוסף לאחרונה שחקן חדש וצעיר, יוחנן. על הסוכך שבחזית כתוב "יוחנן Born  1977". כיוון שהמקום חדש, והאיש החייכני העומד מאחורי הדלפק נראה לי צעיר למדי, אני מניח ששיתף אותנו בשנת הולדתו, מין  אירוניה עצמית, גם  על חשבון המסעדות התל אביביות ששרדו יותר משלוש שנים וכבר הפכו בעיני עצמן ל"מיתולוגיות". אם יוחנן ימשיך כמו שהתחיל, הוא יזדקן בכבוד בחשמונאים 86. מדובר במקום שמתאים בדיוק לצורכי סביבתו: צעיר, נועז במידה, טרי ובריא. יש שם שולחן אחד בחוץ לאלה שרוצים לאכול על המקום ודלפק ארוך בפנים לאלו שרוצים לקחת הביתה (באריזה אסתטית עם מדבקת הסבר על אודות אופן החימום המומלץ - תנור, מיקרוגל או להבה) או לנשנש את ארוחת הצהריים שלהם במשרד. אין לו ליוחנן תפריט משלוחים מסודר, השף לא מחליט מראש על הניסיונות שלו ומשתף את אורחיו כשזה קורה. אפשר לשאול בטלפון מה חדש, אבל מוטב לקפוץ לביקור, להציץ במנות היום, להיות מופתע ולהזמין. רוב המסעדות בתל אביב מציינות במשפטי הפתיחה של האתרים שלהן שהאוכל במקום מיוצר ממצרכים איכותיים, מה שלכד השף הבוקר בשוק, בלה בלה בלה; אצל יוחנן אפשר לראות את חומרי הגלם בעיניים, וגם את תהליך ההכנה במטבח הפתוח שמאחורי הדלפק. סלטים טריים (גזר, סלק, חיטה, עדשים, ירקות ירוקים, דלעת צלויה עם תרד ועוד רבים, צבעוניים ורעננים), תבשילי היום (תכף נספר עליהם), ריבות ביתיות, ממרחים ומטבלים, קישים ולזניות תוצרת בית וגם סתם מצרכים שנראים טוב כמו ג'ינג'ר או קישואים טריים. הם לא משמשים רק לדקורציה. אתה יכול לצאת עם הקישוא החביב עליך הביתה. צעיר, טרי ובריא. יוחנן (צילום: אורן זיו)ביום שבו ביקרנו הציע יוחנן מסביר הפנים שתי אפשרויות לעסקית (פרט למגוון התבשילים שאפשר לקחת במשקל): קציצות עוף ברוטב קוקוס וחזה עוף בתמרים. העסקית, 39 שקלים, כוללת גם סלט מקדים ותוספת חמה. איזה סלט? "איזה שתרצה", אומר יוחנן, "תבחר". אבל כשאתה בוחר, קיימת אפשרות שיודיעו לך ש"זה לא בעסקית". לא נורא. שלוש קציצות העוף ברוטב קוקוס היו כל כך פריכות, ממש נמסו בפה. התוספת המומלצת היא שפצלה (בצקניות עשויות בצק אטריות) שטוגנו קלות ועורבבו עם פטריות ועירית. טעים מאוד. מנת העוף  בתמרים היתה מעדן שכמותו לא פוגשים באזור זה של העיר. בחרנו ללוות אותה בספגטי ברוטב עגבניות, מעורב עם קינואה ועם נגיעה של זעתר. שאנחנו נאכל אוכל בריא כמו קינואה? כן, כן, יש חשש ממשי שיוחנן יסחוף את האזור לכיוון הרענן והבריא הזה, עם כל הניקיון והעדינות הלא מטיפנית שלו. המקום מבהיק מניקיון ומאסתטיקה, מאוד מזמין, מאוד מגוון. לא פלא שהתיישבנו על המקום כדי לכלות את סעודתנו. כל כך מבסוטים היינו, שהזמנו גם עוגת גבינה משובחת (19 שקלים) ומוס שוקולד מקומי (כנ"ל) לקינוח. יצאנו עם טעם מתוק בפה. בקטנה תפאורה: חנות דליקטסים שמצליחה להיות חפה מפוזהסביב השולחן: משרדי הסביבהשירות: כמעט עצמי, מאוד אדיב ומסביר פניםחיוך: עם קריצה שובבהשירותים: בקומה מעלנגישות: לדלפק, לא לשירותיםחניה: עזבו, לכו קצת ברגל שורה תחתונה: מעדנייה עממית שהיא מעדן בפני עצמה

יוחנן - חשמונאים 86, תל אביבפתוח: א'–ה' 19:00-12:00, ו' 16:00-12:00.

*#