טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הצלע השמינית: ארוחה מבטיחה שלא מקיימת

למרות העיצוב המרשים והתפריט מעורר התיאבון, הצלע השמינית לא מצליחה לעמוד בציפיות

תגובות

ידידתנו נ' חוגגת בימים אלה שמונה שנים למעברה לתל אביב. תתפלאו, יש אנשים שעבורם זהו תאריך היסטורי. לפני כן גדלה בקיבוץ, אחרי כן ניהלה במשך שנים בית ספר בערד. היא מצאה שתל אביב בנויה לחלוצות אורבניות שכמותה. מצד אחד, יש כאן כר נרחב למעורבותה החברתית; מנגד, התרבות, בתי הקפה והנגישות הנוחה לכל חידוש. בערד זה היה קצת יותר מסובך. לרגל האירוע הזמנו מקום במסעדת הצלע השמינית - קרובה לשוק, אבל בה בעת גם מדיפה יוקרה. "אנחנו עוסקים בשלמות של חומרי גלם מעולים, צבעוניים ומעוררי השראה", מעידים היוצרים באתר הבית שלהם, "אנחנו מייצרים מהם שילובים מפתיעים,  לא רגילים, לעתים חצופים, מתוך ענווה וכבוד". ענווה וכבוד, צירוף נאה. נו נו.» הצלע השמינית - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קאבאצ'וק: געגועים לחורף ואוכל רוסי משובח» פישרמן: ארוחת דגים משתלמת על המרפסת» מיסטיק רוז: הקונספט מבטיח, הביצוע צולע» החמישייה הפותחת: הסטייקים הטובים בארץדי הופתענו לגלות, בשבת בצהריים, שאיש לא הקדימנו באולם הסועדים המסוגנן. קירות בצהוב אוכרה, תקרות גבוהות, שולחנות עץ כבדים ומסוקסים. אכן אכן. אלא שנחיריה של נ' זיהו ריח זר (מאוחר יותר התברר שנעשתה שם עבודת צביעה טרייה), ועל כן יצאנו החוצה לשולחנות הצופים אל המדרחוב. "טעים?", שאלו אותנו שתי עוברות אורח בסקרנות. מה תשיבו במקרה כזה, כשצלחתכם עדיין איננה?לשם כך יש לעיין בתפריט. יש בו מגוון נאה של ראשונות (סביצ'ה, ביסק סרטנים, גבינת סנט מור חמה, קרפצ'ו בקר, כבד אווז בריבת תאנים), אבל כיוון שנ' כבר ננעלה על מנה עיקרית של נתחי פילה בקר, הזמנו משהו שעל פניו נשמע מרענן: סלט עגבניות שרי צבעוניות, עלים צעירים, קממבר משובח של ויויאנה (מי זאת?) ואגוזי מקדמיה בניחוח מרווה (42 שקלים). אם תהיתם איך זה נראה, אז כמו שזה נשמע. לשולחן הגיעה צלחת רחבה שבה כל הפריטים הונחו זה לצד זה (העלים הצעירים התגלו כנבטי חמניות, טריים ומגרים) בעיצוב קפדני, כתערוכה. כל אחד מהם רענן וטרי, ומה שקישר ביניהם הוא רוטב עשיר, עם ניחוח של חרדל ובלסמי. לדאבון הלב, הוא היה עשיר מדי וצבע את המנה בכבדות מסוימת, שנטלה ממנה מעט מרעננותה.רמה לא אחידה. הצלע השמינית (צילום: יח"צ)טרם כילינו את השילוב המפתיע-לא רגיל-חצוף, וכבר הגיעו שתי המנות העיקריות שהזמנו מתוך המבחר המגוון: נתחי פילה בקרם שמנת תימין ומרלו עם רביולי במילוי ארטישוק ירושלמי (118 שקלים). אני, משום מה, בחרתי את הצמחונית היחידה בתפריט: מנה של רביולי עם עשבי תיבול, ריקוטה ופרמזן וקרם ארבע פטריות (64 שקלים). תהיתי מהו קרם ארבע פטריות. התברר שאלו פטריות מוקפצות. נ', מצדה, תהתה מדוע ארבעת נתחי הפילה המשובח לא הגיעו בדרגת מדיום כפי שביקשה. שניים מהם נראו חרוכים ויבשים משהו, שניים אחרים התקרבו יותר לדרגת רייר. בממוצע - מדיום. הרביולי שלה היה טעים מאוד, וכך גם המנה שלי. אבל נדמה לי שהטבח, ידו היתה קצת קלה מדי על המלח.טרם כילינו את שת המנות, וכבר הגיעו הקיסמים והמטליות הלחות. תהינו על הזריזות היתרה הזו. לסיכום הזמנו את נ' לקינוח. מצאה חן בעיניה מנה של קרם ברולה עם פירה ערמונים. "לצערנו", אמרה המלצרית, "המנה אזלה" (כבר? פתחתם לפני שעה וחצי). אם כך, אמרה נ', אבקש מנה של פרופיטרולים במילוי קרם פטיסייר קלאסי וגנאש שוקולד. שאלתי את נ' אם היא יודעת מהם פרופיטרולים והיא השיבה שכשנראה, נדע. אז לא. שכן המלצרית חזרה בפנים נבוכות והודיעה שהיתה מנה אחת (?), אבל במטבח, בדרך אלינו, הפילו אותה. לרגל התאונה המצערת הסתפקה נ' במנת הקינוח האחרונה שהוצעה לנו, מוס בננות עם שברי שוקולד. המוס התמוסס היטב.

בקטנה תפאורה: מהודרת, מעוצבת, אינטימית, מכובדתסביב השולחן: בודדים היינושירות: זריז. אולי מדיחיוך: מלבבשירותים: מרווחים מאוד. היה נחמד אם אפשר היה גם לנעול את הדלתנגישות: נוחה, על הרחובחניה: לא בטוחשורה תחתונה: טיפ טיפה פחות מלח בבקשה   הצלע השמינית - רמב"ם 16, תל אביבפתוח: כל השבוע 23:00-12:00

*#