${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ליליות: שירות על חשבון איכות

השירות נעים ומקצועי אבל האוכל לוקה בחסר. האם זו קללת המסעדות הכשרות?

תגובות

אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה אכלתי במסעדה כשרה. לא מסעדת פועלים, או דוכן פלאפל - כאלה יש הרבה, אלא מסעדה של ממש, ואפילו כזאת שנחשבת למסעדת "גורמה". למרות זאת, קיוויתי שההתרשמות שלי ממסעדת ליליות לא תהיה תלויה בכשרותה, ושאוכל לשפוט אותה כמו כל מסעדה אחרת בתל אביב. בדיעבד, לא בטוח אם באמת אפשר להתעלם מהעובדה הזאת. לי נדמה שהיא משפיעה על התנהלותה של המסעדה במספר רבדים, לטובה ולרעה. » ליליות - לשעות פעילות ולכל הפרטים» פסטה מיה: איטלקית למתחילים» אואזיס: לא יותר מאוכל רחוב מוצלח» אלבה: מהמסעדות המבטיחות בתל אביבנתחיל בטוב: המסעדה יפה, מרווחת ונעימה. קבלת הפנים לה זכינו היתה יפה ומנומסת, והשירות לאורך כל הארוחה היה מצוין, תופעות לא מספיק נפוצות לצערי. ואיך זה קשור להיותה כשרה? אולי כי הקהל שמגיע אליה מתוקף כשרותה כולל אנשים חובשי כיפה, על פניו אמידים, הרבה לקוחות עסקיים ובהם אורחים מחו”ל. היא חפה מכל ניסיון להיות אופנתית או מגניבה, והאמת? מדובר בשינוי מרענן. בנוסף, כדאי לציין שמאחורי ליליות עומד מיזם חברתי שבמסגרתו מעסיקים במסעדה בני נוער בסיכון, שנפלטו ממסגרות אחרות. מיזם מבורך, שפועל מזה הרבה שנים ומוכיח את עצמו.

האוכל המוגש במסעדה מתיימר להיות מאוד קלאסי – מטרה קשה לביצוע, במיוחד כשיש מגבלה של חומרי גלם. התוצאה היא אוכל שהוא מעין העתק של הדבר האמיתי, ויחד עם זאת רחוק ממנו מאוד.אווירה נעימה ושירות מקצועי. מסעדת ליליות (צילום: מורד ביטן) 

מה אכלנו: התחלנו עם טרטר בקר ועם וריאצה על "ביצה בקן". הטרטר הראשון שקיבלנו היה מלוח להחריד, עד כדי בלתי ניתן לאכילה. לכשקיבלנו אחד חדש, פחות מלוח, גילינו שהבשר לא באיכות מספיק טובה, צרה גדולה במיוחד כשהמנה מורכבת בעיקר מבשר נא. ייתכן שהאיכות הירודה גררה תיבול עודף, שכלל יותר מדי קטשופ פלפלים, צלפים, ובצל כבוש. החלק המוצלח ביותר במנה היה דווקא סלט קטנטן של שבבי אספרגוס טרי ונא, שהוגש דווקא בתיבול עדין. המנה השניה במסגרת הראשונות היתה טובה בהרבה – מעין גרסה מפורקת ומתוחכמת יותר של "ביצה בקן", שבנוסף לביצים הקשות כללה גם ביצי סלמון, ארטישוק טרי ומצויין וקונכיות מאורז פריך. זאת היתה מנה קלה ואלגנטית. קלה ואלגנטית. ביצה בקן (צילום: מורד ביטן)למנות עיקריות הזמנו צלעות טלה ואנטריקוט בגריל. שתי המנות סבלו מאיכות הבשר. את צלעות הטלה כמעט ואי אפשר היה לאכול בגלל כמות השומן, ומעט הבשר שהיה עליהן לא היה טעים במיוחד – ובטח שלא מענג כפי שצלעות טלה אמורות להיות. גם במקרה הזה הירקות שהוגשו עם המנה – לביבת תפוח אדמה ופול ירוק טרי – היו טובים מאוד, והעידו על יד טובה ומקצועית. למרות העדר החמאה, הלביבה היתה נימוחה מבפנים ולא שומנית, והפול בושל למידה נכונה, ולכן נותר רענן ופריך. "לדר עגבניות", משהו שנשמע מאוד מעניין על הצלחת, אמנם היה יפה לעין אבל פחות נעים בפה – דביק, לא ממש לעיס וללא יכולת להשתלב במנה. הסטייק היה פחות ממשביע רצון, בעיקר בגלל בשר בינוני, שלא נצלה כראוי. הוא הוגש עם ירקות שורש שונים – גזר, לפת ותפוח אדמה שקיבלו זיגוג יפה, ולמרות זאת לא הצליחו להשכיח את העובדה שחמאה היתה עושה כאן פלאים.

לקינוח אכלנו "מרק שוקולד חם עם עוגיות קינמון", שהיה בעצם פונדנט שוקולד נוזלי במיוחד ומתוק מאוד, אבל לא טעים במיוחד. זה נוזלי ומתוק. מרק שוקולד (צילום: מורד ביטן)  שירות ואוירה: כאמור, השירות לאורך כל הערב היה קשוב, מקצועי, נעים ולא פולשני. הוצעה לנו שתיה עם התיישבותנו, היין נמזג כראוי, השולחן פונה בזמן וקיבלנו מענה לכל שאלותינו. הלוואי ובעוד מקומות בתל אביב השירות היה דומה. האוירה מאוד מאופקת – שילוב אולי של הרבה שולחנות עסקיים, מרווח גדול בין השולחנות ומיקום לא שגרתי.

יין: בהתחשב במגבלותיו (יינות ישראלים כשרים בלבד) תפריט היין מעניין וכולל בחירות לא מובנות מאליהן. אנחנו שתינו בקבוק שלEver Red" "  - יקב עמק האלה – בלנד של קברנה ומרלו, שהיה נטול חומציות וכל אלגנטיות עם טאנינים חזקים ומתוקים מדי.

בשורה התחתונה: המעטפת יפה אבל האוכל לא מספיק טוב. כנראה משום שאין הרבה מתחרים על המשבצת של מסעדה כשרה טובה בתל אביב, מרשים לעצמם ב"ליליות" לגבות מחירים גבוהים, שלא תואמים את רמת האוכל. המנות הותירו אחריהן תחושה כבדה ולא נעימה. למרות שהייתי שמחה אם היו עוד מסעדות נעימות, מאופקות ונטולות גחמות אופנתיות שכאלה – קשה להאמין איך מצליחה המסעדה להתחבב על מי שלא מוגבל בתפריט כשר.

החשבון עבור שני אנשים: טרטר בקר – 48 שקליםביצה בקן – 46 שקליםצלעות טלה – 155 שקליםאנטריקוט – 120 שקליםבקבוק יין של עמק האלה – 150 שקליםקינוח – 38 שקלים

סה"כ: 557 שקלים לא כולל שירות

ליליות - דפנה 2, בית אסיה, תל אביב

*#