${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיין אנד שארפ: בשר בינוני במחיר שפוי

המסעדה החדשה של דרק שארפ ויענקל'ה שיין מגישה אוכל טוב במנות גדולות ונדיבות, ובמחירים לא גבוהים. רק חבל שבגזרת הבשר היא פחות מצטיינת

תגובות

הבשורה על פתיחתה של מסעדת בשרים חדשה מרגשת ומלווה בלא מעט חששות. מצד אחד, מי לא אוהב את השילוב הקלאסי של בשר ותפוחי אדמה? מצד שני, בישראל אין בשר ממש טוב, אם נודה על האמת, או לפחות יש מעט מאוד ממנו. רוב הבקר שמגדלים כאן בכלל אינו מגודל ומיועד לאכילה, ועל המעט שכן נלחמים שפים רבים.

שיין אנד שארפ - כל הפרטים

ליענקל'ה שיין, מבעלי שיין אנד שארפ, יש רזומה עשיר במסעדות בשרים, בהן רשת goodman במוסקבה ובלונדון, שהרעיון מאחוריהן, בדומה למסעדה החדשה בתל אביב, הוא להציע ארוחה שמבוססת על בשר טוב במחיר שפוי. אבל האם באמת אפשר להעתיק את המודל הזה לארץ או שלא במקרה אין כאן כמעט מסעדות בשרים מוצלחות?

"שיין אנד שארפ" מעוצבת בפשטות ובלי הרבה שאר רוח, אבל היא מרווחת ונעימה. גולת הכותרת של המקום היא מקרר יישון הבשרים שנשקף מהמסעדה ומציג לראווה מגוון נתחים תלויים. למרות הכוונות הטובות, המקרר נראה כמו גימיק, קצת תלוש מהאווירה והעיצוב. זה לא שבאמת מרגישים שיושבים בתוך חדר קירור של קצביה, מטבח או משהו דומה. וחבל, זה דווקא יכול להיות נחמד.

מרווחת ונעימה. שיין אנד שארפ (צילום: יח"צ)

התפריט מאוד ברור. מנות ראשונות שנדמה שמה שמשותף להן הוא הפוטנציאל שלהן להיות מאוד אהובות. וכמובן, בשר שכולל מבחר יפה של נתחי בקר, בהם גם נתחים על העצם במשקלים גדולים יותר, מנה אחת של דג ואף לא מנה צמחונית אחת.

מה אכלנו: למנות ראשונות בחרנו כבד קצוץ וחינקאלי בשר. שתי המנות היו מוצלחות. הכבד הוגש קצוץ גס ועשיר לצד בריוש קלוי, קורנישונים וחזרת ורודה בוערת ומצוינת. החינקאלי - כיסוני בצק גרוזינים ממולאים בבשר -  היו מעט עבים מדי אבל המילוי שלהם, שכלל גם ציר בשר שאותו כדאי לשאוב במהירות בביס הראשון, היה עז ונהדר. יחד עם שמנת חמוצה, שמנה וראויה זו היתה מנה מהנה למדי. שתי המנות היו נדיבות מאוד בגודלן והוגשו באופן אלגנטי.

מנות ראשונות נדיבות ומוצלחות. כבד קצוץ בשיין אנד שארפ (צילום: יח"צ)

הסיבה שלשמה התכנסנו - הבשר: בתפריט סטייקים ליחיד במשקל ומחיר קבוע, ונתחים על העצם לפי משקל. מה שנותר במשקל שהתאים לנו היה פריים ריב 600 גרם - אנטריקוט על העצם. הפריים ריב מטבעו פחות שומני מהחלק הקדמי של האנטריקוט ועז יותר בטעמיו. במסעדת סטייקים תמיד עולה הדילמה האם הטעם של הבשר צריך להיות עקבי. עקביות היא תכונה שכל מסעדה שואפת אליה, אבל כשמדובר בסטייקים היא גם עשויה להיות בעייתית. הרי בשר הוא מוצר חי, ואין סטייק אחד שזהה לאחר, גם אם הגיע מאותו מקור והוכן באותו מטבח. יחד עם זאת, במסעדת סטייקים שבה הוא אמור להיות ה"מיין אוונט" הוא יכול להיות טוב או טוב יותר, ולא סתם ממוצע.

הסטייק שקיבלנו היה ממוצע וטוב באופן חלקי. הסיבה המרכזית לכך היתה החיתוך הדק מדי שהותיר אותו לא אחיד מבחינת מידת הכנתו. הזמנו את הסטייק בדרגת צלייה מדיום ומה שקיבלנו היה בחלקו מדיום, בחלקו עשוי יותר ובחלקו ממש נא. בחלקים העשויים מדי גם בלטו מדי טעמי הגחלים של מכשיר ה - josper - מעין תנור גחלים לצליית סטייקים שמגיע לטמפרטורה מאוד גבוהה ואמור לאטום את הבשר. בנוסף, הסטייק נפרס כבר במטבח לחתיכות קטנות יותר והגיע מופרד מהעצם. אני אישית אוהבת את הבשר שלי על העצם ומעדיפה לפרוס אותו לבד. יכול להיות ש- 600 גרם זה משקל מעט נמוך מדי לנתח הזה, אבל אם כך לא כדאי להציע אותו. ולמרות זאת, אם היינו מקבלות את הסטייק הזה בכל מסעדה ולאו דווקא במסעדה שמתגאה במיוחד באיכות הבשר שלה, היינו מרוצות. עם הבשר אכלנו צ'יפס שהיה קצת שרוף מדי, וסלט ירוק שכלל בעיקר חסה מסוג אייסברג.

מבחר הקינוחים כרגע מצומצם למדי וכולל רק שלושה מאוד פשוטים. אנחנו בחרנו באפוגטו - גלידת וניל בתוך אספרסו, קינוח שדווקא עשוי מאוד להתאים לארוחה שכזו, אבל הוכן עם גלידת וניל תעשייתית ולא טעימה.

ממוצע, לא מצוין. נתח בשר בצלייה בשיין אנד שארפ (צילום: יח"צ)

שירות ואוירה: השירות שקיבלנו היה יעיל וטוב. ניכר שהמסעדה בחיתוליה והמלצרים עוד לא מספיק בקיאים במנות ובמיוחד בנבכי הבשר, אבל הגישה הכללית חיובית. מה שכן, האווירה הגברית ונטולת השיק לא מספיק קרניבורית וסקסית, והתחושה היא שזה מקום לחבר'ה שבאים לפני או אחרי משחק ספורט.

יין: במקום שני תפריטי יין: תפריט ליינות הנמכרים בבקבוק בלבד שכולל בעיקר יינות ישראלים, ביניהם כאלה לא זולים הנחשבים ל"איקונים" דוגמת קלו דה גת, מרגלית וטפרברג. התפריט השני כולל יינות זולים יותר הנמזגים בכוס - כולם לא ישראלים אבל גם לא מוצלחים במיוחד, למרות שהיוזמה על מזיגת יינות זולים בכוסות מבורכת.

בשורה התחתונה: אין ספק שהמסעדה תצליח. הבשר אולי לא תואם ברמתו למסעדות הבשרים הטובות ביותר בישראל ובעולם, אבל האוכל ברובו טעים, המנות גדולות והמחירים לא גבוהים. זה אולי לא מקום שדווקא תל אביבים ירוצו אליו, כי אין בו מספיק אופי, אבל הוא כבר ימצא את מקומו ואת הקהל שלו.

החשבון (עבור שני אנשים): כבד קצוץ - 39 שקליםחינקאלי בשר - 37 שקליםפריים ריב 600 גרם - 174 שקליםסלט ירוק - 19 שקליםאפוגטו - 19 שקליםאספרסו ארוך - 9 שקליםשתי כוסות מרלו, מרקס דה מוניסטרול - 58 שקליםסה"כ - 355 שקלים

שיין אנד שארפ, יגאל אלון 65, תל אביב

*#