${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת רגב: ברוכים הבאים לשנות ה-80

בזמן ששי רגב מטלטל את בית האח הגדול, המסעדה החדשה שלו במתחם הבימה הולכת לאיבוד. אושרת יקותיאל נשארה מבולבלת

תגובות

הנצנצים על בנין הבימה החדש הודבקו, העצים ברחבה הבוהקת ננטעו, וכל שנותר כדי להפוך את מתחם הבימה-היכל התרבות לכרטיס ביקור מבית היוצר של רון חולדאי ועיריית תל אביב - הוא מסעדה שתשרת את קהל באי התיאטרון (בשלב זה עדיין עסוקים בגילוי אזבסט בהיכל התרבות). למשימה נבחרו נחי לאור, שייסד את רשת אפרופו, איש העסקים שי רגב (האח הגדול 4) והשף יואב בר (מאראבו). התוצאה – משהו שנראה ומתפקד כאילו נלקח מזמן ויקום מקבילים, ולא במובן החדשני של הדבר, אלא באופן משעמם ומדכא כמעט. במילים אחרות: הכי לא תל אביב 2012, הכי קניון בשנות ה-80. לא ציפיתי למסעדה נוצצת ומגניבה במיוחד, אבל נדמה שאף אחד לא חשב איך המקום יוכל להשלים את מתיחת הפנים הכוללת שעבר המתחם, כדי שימשוך אליו קהל חדש ורענן. רגב - לשעות פתיחה ולכל הפרטים»מסעדת יפו תל אביב: טעים וזהיר»מונטנגרו: לא שוק, מסעדה»מסעדת יונה: להזיע בכיוון הלא נכוןיאמר לזכותה של המסעדה שלא זכור לי מתי היו נחמדים אלי כל כך. השירות אמנם כמעט ההפך ממקצועי, אבל לפחות משתדל. אפילו לקחו לי את המעיל – שזה משהו שלא עושים גם במסעדות "היוקרה" בעיר. יכול לביקום מקביל אנשים לא דואגים שנחמדות תהפוך אותם ללא-מגניבים.מה אכלנו: התפריט הגדול מחולק למספר קטגוריות, חלקן תמוהות: "ראשונות", "עיקריות", "פסטות", "טעימות טעימות" (עוד פעם מנות קטנות) ומנות "ממטבחו של נחי אלקין ממושב רמות". ניכר שיש איזשהו נסיון ליצור מטבח ים תיכוני עדכני, שחלק גדול ממנותיו כוללות דגים או פירות ים, אבל התוצאה מאוד מבולבלת. לא יכולתי להתאפק, והזמנתי למנה ראשונה "קוקטייל שרימפס של פעם". עוד בטרם הגיעו המנות, קיבלנו כוס ובה מקלוני ירקות ומטבל שאמור היה להיות איולי, אבל למעשה היה קרוב יותר לרוטב "אלף האיים". אותו רוטב כיכב גם במנת השרימפס, יחד עם די הרבה חסה ושרימפס חלוטים. גם הקישוטים מסביב לא היו מספיקים כדי להשכיח את העובדה שכוכבי המנה היו קפואים. לא צולם בשנות ה-80. שרימפס של פעם (צילום: אנטולי מיכאלו) הזמנו גם "נקניקיות בג'פיתה", רעיון חמוד; נקניקייית כבש ונקניקיית בקר בפיתה עם כרובית מטוגנת וטחינה. הנקניקיות היו גנריות למדי, הכרובית קצת שמנונית, ובכל זאת המנה יחסית מהנה. לעיקרית הזמנתי רביולי עם גבינת פטה, אגוזי מקדמיה וארטישוק כבוש. הרביולי היו עבים מדי, קשים מדי ועם מילוי לא מספיק דומיננטי. הם הוגשו עם רוטב לא מגובש שכלל חמאה וציר ונפל קצת בין הכסאות – לא מספיק עדין או משמעותי בשביל להותיר רושם כלשהו. הארטישוק הכבוש היה טעים. תבשיל לחי של נחי אלקין לא היה מוצלח יותר. לא ברור לי כיצד מנותיו משתלבות בתפריט ומדוע בכלל הוחלט לכלול אותן, אבל ההנחה היא שאם הן כבר שם, שלפחות יהיו טובות. התבשיל הוגש בתוך טאג'ין (אך לא בושל בו), על מצע של אורז מעט עיסתי. טעמו היה בנלי, אפילו קצת תעשייתי, וכלל תיבול גס מדי לצד פטריות שמפיניון ויין אדום. לקינוח העדפנו סלט ירוק במקום משהו מתוק. נא להתנהג בהתאם. מסעדת רגב (צילום: יעל דור) שירות ואוירה: כאמור, הבעיה בשירות כאן אינה העדר כוונות טובות. הצרה היא שהמקום מנוהל ומתנהל באופן חובבני לגמרי. המלצריות מבולבלות ולא בקיאות במנות, את השולחן לא חשבו לפנות בשום שלב – לא בין המנות ולא בסיום הארוחה, והתחושה הכללית כיאוטית למדי. האוירה היא כמובן נגזרת ישירה של כל תפיסת המקום: דומה יותר לאוירה במסעדה משפחתית בתחנת דלק מאשר למסעדה במרכז תרבות עירוני. שוב, יש במקום משהו כמעט לבבי – מפות בד על השולחנות, פסנתר חשמלי (שלא היה בשימוש באותו ערב), אבל יחד עם זאת נטול כל שיק וגם נטול אישיות, באופן שמזכיר בתי קפה ומסעדות של רשת גדולה. למי זה מתאים: למבקרי התאטרון כמובן. קהל די מבוגר, שאינו מחפש בילוי, אלא רק רוצה לאכול משהו לפני ההצגה. כמה טוב שיש ארטישוק. רביולי פטה (צילום: אנטולי מיכאלו)בשורה התחתונה: מסעדה מיושנת אבל לא קלאסית, נטולת פוזה אבל בלי כל שאר רוח. קשה לי להאמין שיצליחו למלא את שולחנותיה 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע (כפי שהיא פתוחה), ויש חשש שהיא תהפוך למסעדת רפאים אפורה ועצובה, שמלאה רק בשעות ספורות שלפני או אחרי הצגה. יתרונה הוא כמובן במיקומה אבל גם במחירים הנוחים ובמנות יחסית גדולות. החשבון

נקניקיות בג'פיתה – 26 שקליםקוקטייל שרימפס – 45 שקליםתבשיל לחי – 47 שקליםרביולי פטה – 49 שקליםסלט חסות – 25 שקליםבקבוק בירה סטלה – 26 שקליםכוס יין דלתון "עלמה" – 38 שקליםסה"כ: 266 שקליםרגב - רחוב תרס"ט 4 א', גן יעקוב, תל אביב, טלפון: 03-5289289

*#