אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ריבר: אסייתית בלי אומץ

המנות בריבר נדיבות ומשביעות, אבל מסעדה אסייתית צריכה קצת יותר תעוזה ובחירה יוצאת דופן של טעמים

תגובות

איפה כדאי לשבת בתוך המסעדה? אני, למשל, סורק קודם כל את סדרי הישיבה בחוץ. עד שאגמל מהעישון, הנאתי מהארוחה אינה שלמה אם איני יכול להצית סיגריה בין מנה למנה. דא עקא, שבימים הסגריריים הללו אפשרות הישיבה בחוץ מצטמצמת. אתה חייב למצוא לך מקום קרוב קרוב לפטריית הגז, סידור שהוא לא תמיד אידיאלי. אז אנחנו עוברים פנימה. על הבר – מצוין, קשר עין טוב עם מי שמשרת אותך; אבל אם אתם שניים, ואתם משוחחים ביניכם, יש חשש לנקע בעורף בגלל ההכרח להצטדד כל הזמן. במרכז המסעדה – פחות טוב, בגלל היעדר האינטימיות. בדרך לשירותים – רובנו מעדיפים שלא. בריבר התברר לי סופית שהמקום הכי טוב לשבת בו הוא סמוך לעמדת המלצריות, היכן שנמצאים מסך המחשב והקופה. סוף מעשה במחשבה תחילה – אני שונא לחכות לחשבון בתום הארוחה וכשאתה יושב שם זמן ההמתנה הזה מצטמצם מאוד, אבל מעבר לזה – השירות הוא מיידי. השירות בריבר היה לעילא ולעילא – המלצריות שם כל כך חדות עין, מסורות לתפקידן וטובות לב, שעוד בטרם סיימנו את כוס המים הוגשה לנו כוס מלאה חדשה, ושלוש פעמים הציעו לנו מטליות לחות לניגוב הידיים, שלא לדבר על המהירות שבה הוגשו המנות לשולחן.»ריבר נודלס בר - לשעות פעילות ולכל המידע»צבי גילת - לביקורות נוספותהמטבח, כפי הגדרתו, אסייתי־ישראלי. מבחר המנות גדול ונאה. היה זה אך מתבקש, לנוכח הקור שבחוץ, שנפתח במרק. מנות המרק בריבר (מחירן נע סביב ה־40 שקלים) הן לא ספתח לארוחה אלא יכולות לשמש כארוחה עצמה. קחו למשל את מנת "סבתא סן" – קדירה גדולה שכוללת ציר מרק עוף, שפע של אטריות רמאן, כרוב, גזר, בצל ירוק, ומעל כל זה, שורה של נתחי חזה עוף שהרגע הורדו מהגריל. המלצרית החביבה מיד ערכה לנו, עם הגשת המנה, קדירות אישיות, והביאה מצקת כך שנוכל לחלוק אותן, גם בלי שנבקש. מתברר ש"סבתא סן" היא פולנייה כשרה למהדרין. המרק הסיני לא היה שונה בהרבה מהמרק המזרח אירופי. אולי זו הכוונה ב"אסייתי ישראלי". בצד הסבתא ניקרנו בסלט אינדונזי – גזר, נבטים, עגבניות שרי, כוסברה. במקום עוף צלוי, העדפנו (בגלל העוף של סבתא סן) נתחי סלמון. הסלט (29 שקל) היה מעורר ותיבולו עדין - בחירה מוצלחת.סבתא בישלה מרק אסייאתי.  מרק סבתא סן (צילום: יח"צ)  בשלב הזה כבר היינו עמוסים למדי, אבל חובבת הסושי שבינינו לא יכלה לוותר והזמינה לה קומבינציה של 12 יחידות במילוי סלמון, דניס, בס וטונה אדומה (45 שקלים). היא היתה שבעת רצון באופן כללי, אבל העירה שהיתה מצפה ליתר נועזות מצד המטבח – חסר לה תיבול קצת יותר חריף, קצת יותר פיקנטי, קצת יותר מסעיר. מנגד דגמתי אני מנה של "עשן אדום" – משום שהמנה היתה אמורה להיות בטעם מעושן – אטריות ביצים אדומות מוקפצות עם פרגית מעושנת, נבטים ובצל (48 שקלים). אכן, שם המנה מבטיח יותר מהמונח בצלחת – היה בה ניחוח מעושן, אבל לא יצא לי עשן מהאוזניים. אטריות הביצים נראו כמו נחשים קטנים בצלחת, אבל לא הכישו. המנה גדולה ועשירה, התקשיתי לסיימה, וזוגתי לארוחה שמילאה כרסה בסושי, לא התנדבה לסייע.זה מקום נעים ביותר, יעיל למהדרין, שמציע מבחר עשיר של מנות, אבל מי שמחפש משהו מסעיר במיוחד יזדקק לשיחה צפופה עם המלצרית.לא מבטיח ולא מאכזב. ריבר (צילום: אביעד הרמן) בקטנה תפאורה: משובבת. אולם סועדים רחב, פינות ישיבה נוחות, תאורה צבעונית בגוון סגלגל, נוח ומגוון.סביב השולחן: עמישראל.שירות: מעולה.חיוך: מלבב.שירותים: נקיים.נגישות: אהה, בנו שיפוע נוח לאנשים עם מוגבלויות בכניסה למסעדה, אבל השירותים בקומה השנייה, בקצה גרם מדרגות.חניה: בחניוני הסביבה, 20-15 שקלים בשעות הערב.שורה תחתונה: מקום נעים מאוד להתחיל בו היכרות ידידותית עם המטבח האסייתי, אבל אל תצפו להפתעות דרמטיות.

ריבר - אבן גבירול 30.  טלפון:2401221־072. פתוח: כל השבוע 24:00-12:00.

*#