${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ג'רמיה: מה הטעם של סבבה?

מנות משתלמות, שירות ידידותי ואווירה נעימה - ביקור בג'רמיה יעשה לכם טוב על הנשמה

תגובות

את המילה "סבבה" אני זוכר עוד משנות ה־20 שלי, ותאמינו לי, זה היה די מזמן. היא שימשה אז תחליף עצל ל"על הכיפאק" או "יופי". ביטאו אותה בהגייה חתוכה. סבבה, סגור העניין, סיכמנו. לאחרונה אני שם לב שהמילה הסבבית הזו זוכה לעדנה מחודשת. אנשים מנהלים שיחה שלמה  באמצעותה. הם מבינים איש ללבו של רעהו באמצעות האינטונציה בלבד. ככה למשל בג'רמיה, השבוע, בשעות הערב. הלקוח המסב בצד השולחן לידנו מעיין בנינוחות בתפריט. רגליו פשוטות לפנים, הוא מצפה שהמלצרית תבוא לשעשע אותו. "מה יש פה חדש?", הוא שואל, "משהו ככה, בסבבה?" (תרגום: באמת אני לא יודע מה אני עושה פה, משעמם לי, גם אין לי שום רצון מיוחד, אבל אני חש מין גירוי בחך. אולי יש לך רעיון?). "נשנוש? מנה?", היא מבקשת לדעת, "מה בא לך?". "הכל סבבה" (תרגום: מה שתציעי. הראש שלי ריק לגמרי). היא מצביעה על אחת העיקריות ונותנת לו לקרוא. היא מחכה כמה שניות ושואלת, "סבבה?" (סולם מז'ורי, משיכת ההברה האחרונה כלפי מעלה. שתרגומו: "הבנת מה כתוב כאן? כן? מתאים לך?"). "סבבה לגמרי" (שתרגומו: למה לא? ממש לא אכפת לי). "סבבה", סוגרת המלצרית (הגייה קצרה, חזרה לצליל הפותח. שמשמעותו: "טוב, אז סיכמנו. אני רושמת את ההזמנה").

סבבה? סבבה. ג'רמיה (צילום: אורן זיו)  ובאמת, סבבה שם.  צפוף מאוד על המדרכה בצל החמים של מנורות הגז, היכן שאפשר לעשן, וסביב פינות הלאונג' החמימות שבפנים, שם יושבות נערות ומשוחחות בנועם. שני הבחורים שעל הבר רגועים בסבבה שלהם, והעסק מתקתק יפה. זה מקום שאתה בא לאכול בו משהו ליד הבירה שלך (חצי ליטר הוגרדן ב־29 שקל, שליש טובורג ב־20 שקל, ויש  עוד כעשרה סוגים). לידה אפשר לנקר בארוחת בוקר (46-34 שקל, מוגשת כל היום), אפשר "קטנות" ("כבד קצוץ של אמא", בהנחה שזה מה שאמהות עושות ב־31 שקל, לביבות ירק ב־29 שקל או "כל יום מרק אחר" מוגש עם לחם ב־32 שקל), וגם סלטים, כריכים ועיקריות, שמהן בחרנו מנה של קציצות בקר על מצע פתיתים (44 שקל); הפתיתים היו טובים, לא דבוקים זה לזה, וארבע הקציצות ששכבו עליהם נהנו מאוד מהמצע, והגירו עליו רוטב אדמדם. מנה חביבה, לא מכבידה, משביעה יפה.

אפשר גם בלילה. ארוחת בוקר בג'רמיה (צילום: יעל רייף)  ממגוון ארוחות הבוקר, שכוחן יפה גם ללילה, הזמנו שקשוקה עם נקניקיית מרגז (45 שקל). את השקשוקה הכינו לנו עם עלי מנגולד, מה שאני מאוד אוהב, ופנכה של טחינה וצלחת של ירקות כבושים הלמו אותה בסבבה.נעים היה לנו מאוד על הבר, וכנראה גם לשני הברמנים נעם בחברתנו המבודחת, שכן לקראת צאתנו הזמינו אותנו לשוט על חשבון הבית, מה שבא לנו, "בסבבה שלכם". הצענו וויסקי. התאים להם. שתי כוסיות נמזגו לי ולבני, שתיים להם, לגמנו אותן ארבעתנו לאחר שהקשנו זו בזו, בשוט מהיר. וואו. היה סבבה להתנדנד עם הוויסקי הזה בדרך הביתה. לגמרי.

בקטנה תפאורה: סלון ביתי, מגובה במדרכה ציבורית, פינה פרטית במפלס העליון, נעים מאוד. סביב השולחן: צעירים, לבנות נוח מאוד להגיע לכאן לבד.שירות: חינני, מכיר את העבודה.חיוך: שכונתי.שירותים: נקיים ומרווחים.נגישות: ממש לא. השירותים בקומה העליונה, העלייה במדרגות עץ.חניה: בעייתית. בחניוני הסביבה. מחיר של שליש בירה.שורה תחתונה: בסבבה שלכם. לגמרי. ממש.ג'רמיה - דיזנגוף 306. טל' 7931840־077. פתוח: כל השבוע 7:30 עד לקוח אחרון.

*#