${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שאפה בר: התגלות קולינרית בפאתי יפו

דניס כבוש עם טעם חלומי, סלט שומר חושני וסרדינים עדינים ומופלאים - צבי גילת הגיע ליפו ומצא את מקומו בעולם

תגובות

אמר רבי נחמן: "כי יש צדיק שהוא היופי והפאר והחן של כל העולם כולו... וכשזה היופי והפאר נתגלה בעולם"; דהיינו – כשזה הצדיק נתגדל, נתפרסם בעולם - "אזי נפתחין העיניים של העולם"; דהיינו, מי שמתקרב אליו ונכלל בו, נפתחות עיניו ויכול לראות. "והעיקר -  להסתכל על עצמו..." (לקוטי מוהר"ן תנינא, תורה ס"ז).  ואני, מכיוון שאני מנסה להתקרב אל אותו צדיק, שכבר התגדל והתפרסם בעולם, וברצוני להסתכל על עצמי ביושר ובכנות בעזרתו, נפקחו לרגע עיני וראיתי שאני נמצא, לא תאמינו, ברחוב רבי נחמן ביפו. וכשראיתי זאת, לרגע נפקחתי לחנו של העולם ושל המקום עצמו והבנתי שאולי את עצמי עדיין איני רואה, אבל ראיתי בבירור שהיא שאפה, הג'אפה הזו. ומה גם שבאותו הרגע ממש עמדנו בפתחו של השאפה בר. פלא. שאפה בר - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםהיה זה חלל רחב ידיים, שתאורתו אפלולית משהו, אבל בפנים חדווה, כאילו אין ייאוש בעולם כלל. ידידתי ע', ירושלמית מבית טוב, הבחינה מיד שמניין הגברים במקום רב מהנשים. הללו, נוח להם בשיחת רעים בינם לבין עצמם, על בירה אחרונה, ואולי עוד אחת, לקראת סופו של יום, ואם תצטרף צדקת לשולחנם, יטו אוזנם ברצון ובחיבה. סביב השולחנות שבסמטה שולחנות עץ וספסלים משני צדדיהם, אנשים מצטרפים אלו לאלו ומשלימים מניין. בצדה השני של הסמטה נמצא המטבח, והוא עכשיו בשיפוצים, ולפיכך התפריט מצומצם ביותר. אבל עוד שבוע־שבועיים (בינתיים הצצנו בתפריט העתידי) נוכל לאכול שם כבד קצוץ על פרוסות לחם קלוי, הרינג משובח, וגם את "שאפה ומלך סיאם", למשל ("אטריות שעועית, תרד מאודה, רצועות גזר, בטנים, ומלא מלא כוסברה") ב־42 שקל.

משאירים את הפוזה מחוץ לדלת. שאפה בר (צילום: אביעד הרמן)בינתיים, מהתפריט המצומצם, שכלל רק שמונה מנות, דגמנו ברוסקטה של סרדינים ("שלוש פרוסות, שלושה סרדינים כבושים משלנו", 24 שקל) וראינו כי יש הצדקה מלאה להשוויץ ב"משלנו" הזה. סרדינים עבים, לא מלוחים מדי, בשרניים ועם זאת עדינים מאוד. סלט שומר, תרד וטרגון (28 שקל) היה יצירה מרהיבה – האדום החושני של הסלק, הרצועות הדקות של השומר, התיבול העדין – כל אלה גרמו לנו לחמוד גם "צלוחית דג כבוש על ידי כובש נאור. בעדינות", (18 שקל). אף פעם לא האמנתי שיש כיבוש נאור (למרות הסיפורים על המנדט הבריטי ששמעתי לאחרונה מידידה ותיקה שגדלה בתל אביב כילדה ועדיין נוטה חסד ל"כלניות"), אך כיבושם של נתחי הדניס שהונחו על שולחננו גרם לנו לפקפק פה אחד בקביעותינו הפסקניות. פה שטעם דניס שכזה לא ימהר עוד לשפוט על סמך דעות קדומות. זה לא רק אני שנפקחו עיני - גם המלצרית ניחנה בראייה מעמיקה ונוקבת. היא ראתה שאני זקוק לעוד ערק אחד (איילות, 22 שקל, נמזג בנדיבות). היינו עוד מאריכים במפגש המשמח הזה בין רבי נחמן לשאפה היפואית אלמלא התקרבה השעה לתיקון חצות. בקטנה תפאורה: רחוב, מטבח של מקצוענים בצד אחד, אולם רחב ואפלולי מולו, שולחנות באמצע.סביב השולחן: חסידים. של אוכל טוב ושיחה טובה.שירות: שלוש מלצריות צדיקות,  באמת.שירותים: יש, נקיים.נגישות: נוחה.חניה: בסמטאות הסמוכות.שורה תחתונה: מצאנו את מקומנו בעולם.

שאפה בר - רבי נחמן 2, יפו. טל' 03-6811205. פתוח: ב'-ה' 2:00-17:00, ו' 19:00-12:00.

*#