דוד המלך: לאכול כמו בני אצולה

מנות נדיבות, שירות סבלני ומחיר שגם דפני ליף הייתה מסכימה לשלם - המסעדה החדשה שקמה על חורבות פביאנה ראויה לשם המלכותי שלה

צבי גילת, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צבי גילת, עכבר העיר

דוד המלך הוא אחת הדמויות התנ"כיות האהובות עלי ביותר. אני אוהב אותו משום שבתשוקתו ובחטאיו, בתשובתו וביגונו, בהתנשאותו ובשפלות רוחו, הוא תמיד הוא עצמו. עם ריקים ופוחזים מרי נפש שנלוו אליו בתחילת דרכו, עם שרים ונגידים בימי תהילתו, עם אויביו ועם אוהביו, הוא לא רק מכיל את כל הצדדים המנוגדים של אישיותו, הוא חי אותם. מלך, מלך של החיים. אולי בגלל זה אנחנו מזמרים "דוד, מלך ישראל, חי חי וקיים". במסעדה ששמה דוד המלך אתה יכול לצפות, אמנם, שינהגו בך באדנות, בגינוני שררה או חנופה, כאילו עליך להיות אסיר תודה על שזכית להיות מוזמן לארמון, ומנגד אתה יכול גם לצפות שפשוט תרגיש שם מלך, מלך שצמח בין פשוטי העם. וזה מה שהרגשתי שם, בשדרות דוד המלך 1. דוד המלך - לשעות פתיחה ולכל הפרטים

המקום, שבו שכנה בעבר פביאנה, קטן ואינטימי. ארבעה שולחנות בפנים, בר מקצועי אבל לא בולט, אי אלו שולחנות ברחבה שבחוץ, על המדרכה, וצוות צנוע, מסביר פנים, שעושה מה שצריך כדי להנעים את זמנך בלי לחץ, בזרימה טבעית ובוטחת.

המלצר, למשל, נותן לך את הזמן שלך להתמצא בתפריט, הוא סומך עליך שתמצא בו את מה שאתה רוצה, הוא נחבא אל הכלים כדוד, אבל ברגע שאתה זקוק לו הוא שם. המטבח אינו פתוח, אבל גם מעבר לקיר יש לך תחושה ברורה לגבי נוכחותם של שותפים סמויים לכל מה שקורה בפנים. וגם בתפריט – אין בו המצאות יוצאות דופן, אבל מה שיש בו עשוי היטב, מוגש במחירים שפויים, בלי חנדל'ך מיותרים, אבל בעליצות של מי ששמח בחלקו.ובכן הזמנו לנו מהמבחר המצומצם של המנות הראשונות (הראשונות ושתייה קלה כלולות במחיר העסקית) קרפצ'ו עם צלפים, עדין ונטול פוזה (38 שקל), חציל בלדי עם טחינה (26 שקל) שהיה פריך וקלוי, ואת הפוקצ'ה הריחנית והטרייה סובבנו בקלילות בממרח מחית השעועית הלבנה שהוגש לשולחן על חשבון חצר המלכות.

כמו מלכים. דוד המלך (צילום: אורן זיו)

העיקריות מחולקות לשלוש רמות: ב־45 שקל אפשר ליהנות משניצל עם שום אפוי, מספגטי עם כרובית ונתחי עוף וסוגים שונים, לא רבים, של פסטה; ב־55 שקל אפשר להזמין מנות דוגמת עוף טנדורי או סלט קינואה וסלק; ב־69 שקל מציעים פרגית בתערובת תבלינים מרוקאית, פילה בורי על הגריל ועוד. אנחנו הסתפקנו במנות הצנועות יותר, ועל אף אחת מהן איננו מתחרטים. השניצל היה ענק, בגודל ובאיכות, עסיסי, מלווה בפירה קלאסי (על בסיס חמאה, אלא מה), וסלט חסה רענן ריענן אותו. אל חזה עוף טנדורי שהושרה ביוגורט ותערובת תבלינים פיקנטית התלוו צ'יפס ענקיים ופריכים, וגבעה רעננה של ממרח אבוקדו עם טבעות בצל מטוגן - שילוב שגם בארמון בירושלים, מן הסתם, היה מעורר התעניינות. עוד מנה, של ספגטי בשמנת, עם נתחי עוף וכרובית מבושלת, נהנתה ממרקם קרמי, טעם רך ועדין.

שמתם לב בוודאי שבגרסה התל אביבית לא הקפידו במיוחד על הפרדה בין בשר לחלב, בין שמנת לעוף, אבל ככה זה במלכות תל אביב – זורמים. ואם כבר בזרימה עסקינן, גם מחירי האלכוהול משמחי לב – שליש גולדסטאר ב־20 שקל, כוס גולדסטאר ב ־ 10 שקלים. פאי שוקולד עם פקאן וגבעת גלידה, בתוספת של 10 שקלים בלבד, סיפק למי שחש צורך את יתרת הקלוריות הדרושה לו  כדי לשקוע בתנומת צהריים נעימה. רק אבישג השונמית היתה חסרה כדי שייחם לנו לגמרי.בקטנה

תפאורה: פשוטה אך אלגנטית, אינטימית וביתיתסביב השולחן: אנשים שמחיםשירות: מעולהחיוך: לבבישירותים: נקייםנגישות: למסעדה כן, לשירותים בקומה השנייה לאחניה: בקושישורה תחתונה: ממזר ומלךהיכן: דוד המלך - דוד המלך 1, תל אביב, טל' 03-6910007/03-6910110, פתוח: א '- ו'  בין השעות 2:00-8:00.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ