טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אל מטבח: צדק חברתי בצלחת

תיבול עדין, מנות משביעות ואווירה מרגיעה - המיזם החברתי־יפואי אל מטבח הוא אחת הארוחות השוות בסביבה

תגובות

יום שלישי שעבר, צהריים, אי אפשר למצוא מקום חניה ביפו. ח' מדווח נואש מרכבו שהוא נאלץ לחנות בנוה צדק ושאת המסע יערוך ברגל. נכון שמשהו קורה ביפו בחודשים האחרונים, מקומות מוצלחים נפתחים בה בזה אחר זה, אבל למה כולם לבושים כל כך יפה? אז אני נזכר לפתע שעיד אל אדחא היום, יום חג. הפלא ופלא, ערבי יפו לא רק נותנים שירותי תיירות ומסחר לשכניהם היהודים, הם גם חוגגים בעצמם. זה מזכיר לי כמה מעט אנחנו יודעים על מי שחי לצדנו, כמה קצר המרחק מעבר לאף שלנו. העיד הוא חג הקורבן, הוא מציין את יום העלייה לרגל למכה, והקורבן הוא ישמעאל. לפי המסורת המוסלמית, ישמעאל הוא הבן שנעקד על ידי אברהם, אבינו ואביהם. פלא גדול, שבדיוק באותו שבוע קראו בבתי הכנסת את פרשת "וארא" ששיאה עקידת יצחק, המיתוס המקביל שלנו. כמה מאיתנו זוכרים שאב אחד לנו?אל מטבח- לשעות פתיחה ולכל הפרטיםעוד אני מהגג לי ביני ובין עצמי, ובמעלה רחוב יפת מזמינים אותי להיכנס לאל מטבח, מסעדה קטנה וביתית שנושאת עמה רעיון חברתי נאה: אוכל ביתי של מאמות יפואיות, במחירים שווים לכל נפש; מיזם חברתי שהוא גם עסק, שנועד להוציא את הנשים מהבית ולחשוף לעינינו את התבשילים הסודיים שלהן.היזמים הם ליילה וחמודי, זוג יפואי ותיק (הוא מוסלמי, היא בת לאמא יהודיה ולאב מוסלמי) שכבר כמה שנים מארחים קבוצות לארוחות גורמה בבניין עותמני עתיק. במיזם החדש שלהם עובדת כרגע רק אמו של חמודי, ואשתו מכשירה עכשיו נשים נוספות שתצטרפנה למעגל: לא רק לבשל, גם לדעת להגיש, לערוך חשבון ולקחת הזמנה. התפריט משתנה בכל  יום (לפי מה שהמאמא רגילה להכין לבני ביתה), והנה מה שמצאנו בתפריט היומי: מלפוף (כרוב ממולא בבשר ואורז), סיניה כופתא (קציצות בקר בטחינה), סיניה של אברי פנים, ג'אש (שוקי עוף בתנור), ט'ביח זהרה (כרובית וגרגרי חומוס, מתובל בכמון), קציצות דג ברוטב חריף, אורז ביתי.

אוכל ביתי אסלי. אל מטבח (צילום: אורן זיו)

הכל טעים ומגרה כמו שזה נשמע, אבל הרבה יותר עדין – התיבול המזרחי אינו משתלט על המנה, המעיים אינם רוגשים, אוכל ביתי במיטבו. את התבשילים מכינים במקום, המבשלת היא גם זו שמגישה, והעוגיות הפריכות והמתוקות בסוף הארוחה נטולות טעם תעשייתי של קונדיטוריה. תענוג.

המחירים שווים לכל נפש: כל מה שהזמנו נערם לשתי צלחות של מנה עיקרית ותוספות; כולל סלטי הבית עלתה כל מנה 40 שקל. תמורה הגונה כזו לכסף לא תמצאו בכל הסביבה. ואפשר גם לקחת הביתה – אורזים לך את המנה בסיר פח קטן, הסיר כלול במחיר המנה, "ככה אנחנו שומרים על הסביבה", אמרה לי בעלת הבית. יש מה ללמוד כאן. ככה שאם אתם בסביבה, ומצאתם חניה סבירה, ממש שווה.

אל מטבח - יפת 28, טל' 03-5081895, פתוח: כל השבוע 17:00/16:00-12:00 (תלוי מה נשאר, אם נשאר, בסירים).

*#