אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המנזר: אוכל טוב סופג אלכוהול מצויין

המוסד הוותיק והמשובח מציע מנות ראויות, את הכבד הקצוץ הטוב בעיר ואפס בולשיט אופנתי

תגובות

ערק ב־15 שקל נשמע לי ממש טוב לפתיחה. גם אוזו ב־17 נשמע טוב, אבל אני שומר אמונים לערק עלית, המכונה אצלנו גם ערק איילות. "מצטערת מאוד", אומרת המלצרית של המנזר, "איילות אין לנו, יש רק ערק אשקלון. גם אני אוהבת איילות. מאוד. אבל אין"."אם את כל כך אוהבת אז למה אין?".היא פותחת אלי זוג עיניים גדולות ותמהות. "מה, לא שמעת? נשרף להם המפעל...".נשרף המפעל? בחנות המשקאות שלי בבית שמש יש איילות על כל המדף. "אז תקנה את כל המדף", אומרת המלצרית, "ותזדרז. לפני שייגמר. ואולי תביא לפה בקבוק...".כן, מצער לשמוע חדשות רעות כאלה, אבל טוב שאני שומע אותן במנזר, מקום שבו שותים אנשים שיודעים מה חשוב בחדשות. תלוי בשעה, כמובן. המנזר פתוח 24 שעות ביממה, השתיינים הכבדים רובצים פה אחרי הצהריים או בשעות הבוקר המוקדמות, ובערב, כשישבנו שם, היו בעיקר צעירים, לפני או אחרי העבודה או הקניות בשוק המתרוקן במהירות.

מנזר - לכל הביקורות והפרטיםמנזר זה לא, אבל התפריט סגפני למדי. קינוחים, למשל, אין שם. לא מתאים קינוח לערק, או לסוגי הבירה הרבים המוגשים במקום, או לאלכוהול 40 אחוז. והמנות – משתנות בכל יום, אבל התפריט שומר על מבנה יציב – שתי מנות פסטה לצמחונים (37 שקל), שני סלטים לכאלה שנקלעו בטעות (32 שקל), מרק סמיך (הפעם היה עדשים עם בטטה, 35 שקל), מרק גולש שמוגש באופן קבוע (37 שקל), כמה מנות של נקניקיות (עגל, חזיר, ברטוורסט) עם פירה (37 שקל) ומנת הדגל  - הקוסטיצה (55 שקל). כולן מנות טובות שלא נועדו דווקא להשביע, למרות גודלן הנאה, אלא בעיקר לספוג, לרפד את המעיים כך שהאלכוהול יוכל לשכון בקרבם זמן ממושך לפני ההנגאובר הצפוי. בוקר, צהריים,ערב. המנזר שוקק חיים (צילום: ניר כפרי)

מנזר זה לא, אבל גם הכשר בד"ץ אין כאן, כפי שהבנתם בוודאי, לכן דילגנו על הקוסטיצה, הזמנו כבד קצוץ (25 שקל) מהראשונות, נקניקיית עגל עם פירה (37 שקל) ומנה של גרבלקס עם קרם פרש ולחם (32 שקל). הכבד הקצוץ הוא הטוב ביותר שאכלתי בעיר הזאת, ואכלתי הרבה כבד קצוץ. הוא קצוץ גס, מרקמו נהדר, מתובל יפה, והכמות ענקית. בן לוויה נהדר לאלכוהול. הנקניקייה היתה עסיסית, משובצת בצנוברים שהוסיפו לה פיקנטיות, והפירה דשן בהתאם. הגרבלקס לא היה הברקה גדולה כבחירה (טעות שלנו) – בסך הכל סלמון הוא לא דג מעניין במיוחד, אבל זה של המנזר יצא ראוי לשבחים. ממה בדיוק מתנזרים הבאים בשעריו של המוסד הוותיק והמשובח הזה? מאלכוהול בוודאי שלא, מנשים סביר שלא, כנראה רק מבולשיט אופנתי של ברים אופנתיים. וכך יאה.

המנזר - אלנבי 60, תל אביב, טל': 03-5173015 פתוח: כל השבוע, 24 שעות ביממה.

*#