אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פלאפל הקוסם: כשהאוכל שמח, כולם שמחים

העליצות ששורה אצל הקוסם זולגת גם לאוכל הטוב שמציעים שם. צבי גילת הלך למלא את הורידים בכולסטרול מתוק

תגובות

יש מקומות שתור המשתרך לפתחם אינו מעיד דבר וחצי דבר על איכותם. אולי זה טרנד שלא שייך לך, או יחסי ציבור מושקעים שעוטפים את המקום בהילה כוזבת, אולי זה החידוש המסקרן. לא כך הדבר במקומות שפלאפל הוא עניינם; כאן תור הוא אחד המדדים האמינים ביותר. הרי אף אחד לא הולך לאכול פלאפל בגלל שזה טרנדי, בגלל הסיכוי לצפות שם בסלבס או בגלל הסקרנות. חובבי פלאפל הולכים לדוכן שלהם כי הפלאפל שם טעים. תור ארוך מבטיח כדורים חמים ופיתות טריות. בענייני טעם וריח ישפוט כל אחד לעצמו. אף שהקוסם פעיל כבר יותר מעשר שנים, אף פעם לא עצרתי לידו. יש לי את הפיבוריטים שלי בפלאפל, ואף אחד מהם לא בתל אביב. אבל התור הרי אומר משהו, לא? אז השבוע עצרנו, התייצבנו בקצה התור וגילינו שהמקום הוא הרבה יותר מפלאפלייה. פלאפל הקוסם - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםקציצה טרייה אמנם נותנים לכל אחד מהממתינים (וממתינים. הארגון שם אינו שיא היעילות), ובינתיים אפשר לסרוק את התפריט התלוי על הקיר: מנה פלאפל ב־16 שקלים, סוגים שונים של חומוס (גרגרים, עם פול, עם טחינה וכו'; 28-22 שקלים), אבל אפשר לאכול שם גם ארוחות של ממש, בצלחת. לא מתוחכמות, בסיסיות מאוד, אבל לעניין, כשאתה רוצה לחטוף ארוחה משביעה בשלהי קיץ תל אביבי עסוק. שווארמה בצלחת, שניצל בצלחת, חזה עוף על הגריל, כבד עוף צלוי – כל המנות, בלוויית סלטים, ב־47 שקלים.הכולסטרול חוגג. שקשוקה של הקוסם (צילום: מתן אברמוביץ')ידידי ד' (הגענו להקוסם לאחר מסע לא קטן ברחובות הסביבה, כשהוא מחפש, לשווא, מקום שתפריטו יצביע על כשרותו) מיהר להתנחם במנה של כבד עוף. אני הזמנתי סלט אבויה - משהו שנשמע לי כמו סביח משודרג (35 שקלים). מתברר שהכל הולך פה עם חומוס – כבד העוף המטוגן היטב (טיגון שעדיין הותיר אותו עסיסי) היה מונח על צלחת חומוס. התוספת החמה (אורז) הוגשה בכלי נפרד. ד' טוען שהשילוב נאה לו ביותר. סלט אבויה הוא גם גבעה של חומוס, שעליה ערימה של סלט ירקות וביצה קשה, ובצלחת נפרדת פרוסות חציל מטוגנות וכדורי פלאפל. החציל מתוק ורך. אני חולה על זה. הרופאה שמאלצת אותי לבדוק מידי פעם את נתוני הכולסטרול שלי - פחות. בלי תחכום, עם הרבה טעם. הקוסם (צילום: שרון בוקוב)אבל מה שתופס ביותר בקוסם הוא לאו דווקא האוכל (כבר אמרנו שעבורנו הוא היה בהחלט לעניין), אלא האווירה. יש הרבה תנועה במקום משום שככה מזמינים אצלם מנה – אתה ניגש לדלפק, אומר "סלט אבויה", הדלפקן צועק אחורה "סלט אבויה" ומצייד אותך בסכו"ם וצלחת ריקה. עם זה הולכים לקופה, מצהירים שוב על "סלט אבויה", הקופאי צועק אחורה "סלט אבויה", גובה את השקלים ונותן לך שלט מתכת ועליו מספר. "ואיפה הסלט אבויה?". "אל תדאג אחי. תשים את המספר על השולחן שלך, המלצר כבר יביא לך אותו". זה לא קורה כל כך מהר, אבל אף על פי כן לא עולה על דעתך שמץ של התמרמרות. הרי אתה רואה שהם עסוקים ועם זאת מסבירי פנים, וכל עמישראל כאן (בנות שיצאו הרגע מהמספרה, סבתא עם נכדים, שני מעונבים שמנסים לסגור חוזה כשהטחינה נוזלת להם על הדפים, מבוגרים וצעירים, חילונים וחוזרים בתשובה, הכל כאן), והצוותא היא כמו בימים הטובים בשדרות רוטשילד: בנועם, אפילו עם איזו מין עליצות משונה. מה כל כך טוב לכם? ליד סיר הטיגון הלוהט מגלגל גבר במיטב שנותיו קציצות, קוקו ציורי מעטר את עורפו, הוא עובד בקצב אחיד, לא מהיר מדי, ושורק לו שיר. אתה היית יכול לשרוק שעה ליד סיר שמן לוהט? אז כנראה טוב כאן.

הקוסם - שלמה המלך 1 (פינת קינג ג'ורג'), תל אביב. טל' 5252033, פתוח: א'-ה' 23:30-9:00, ו' 16:30-9:00.בקטנה

תפאורה: דלפק, גלילים גדולים של שווארמה, אבל גם אולם אוכל ממוזג צמוד ושולחנות על המדרכה.סביב השולחן: עמישראלשירות: שילוב של עצמי (הרוב) ועצמי־מלצרי (למי שלוקח עסקית בצלחת). לא מהיר, אבל מחויך כל הזמן, ואם צדת את תשומת לבו של המלצר, יעשה הכל להשביע את רצונך.שירותים: יש, נקיים.נגישות: למסעדה כן, אבל לשירותים צריך לעלות בשלוש מדרגות.חניה: חבל. יעלה יותר מפלאפל. הפקחים באזור הזה זריזים ואכזריים, ומקום חניה לא תמצאו.שורה תחתונה: קוסם שיש לו מידה של ענווה.

*#