${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטה מיה: בלי הפתעות אבל עם הרבה נחת

המוסד הותיק ברחוב וילסון לא מציע הרבה ריגושים - אבל הוא מגיש אוכל טוב, טרי ואווירה מכובדת

תגובות

לפני כמה ימים עברתי ליד מסעדה תל אביבית שבחזיתה נכתב שמה (באותיות לטיניות, כמובן) בתוספת "Since 1991". הבעלים, אני מניח, רואים בכך סיבה לגאווה. במונחים תל אביביים, מסעדה שקיימת 20 שנה זכאית להיכנס לבית הלורדים של המסעדות. מכיוון שהצל"ש העצמי הזה נכתב באנגלית, ניסיתי לדמיין לעצמי את תגובתו של התייר האירופי שעה שהוא רואה את זה. הוא ודאי היה מתלבט. קיימת רק מאז 1991? האם באמת כדאי להסתכן ולהיכנס למסעדה שעודנה בתהליך הרצה?אבל אצלנו מסעדה שצלחה שלוש שנים היא "מיתולוגית". אחרי ארבע שנים מציינים יובל. ובכן, פסטה מיה שברחוב וילסון כבר יכולה להתהדר בתואר "מוסד תל אביבי ותיק". על התפריט שלה מצוין בהבלטה כי היא קיימת מאז 1997. על כן הצוות נינוח, שואלים אותך אם הזמנת מקום מראש גם כשרק שני שולחנות בחוץ תפוסים והמלצר נותן לך זמן (ובעיקר נותן לעצמו זמן) עד שהוא בא לקחת הזמנה. מוניטין של 14 שנה הצמיח למקום סניפים גם ברמת החייל ובהוד השרון.  הפסטות, כולן מעשה בית, מוצגות לראווה בדלפק בכניסה ("יה, כמו מקרר גלידות", התרגשה בת לווייתי. בירושלים עדיין אין דברים כאלה) ודוגמית שלהן – עניין חינני למדי - מצויה בקופסת עץ על כל שולחן. הפסטה, עם זאת, היא לא העיקר, מכיוון שהתמחור נקבע על ידי הרוטב הנלווה. מחירי המנות נעים בין 59-46 שקל. הזמנו, אפוא, מנה אחת של פסטה רגאטי, כי הצורה של הפסטה מצאה חן בעינינו, ברוטב אליו אוליו עם פטריות פורטובלו, פטריות שמפיניון, שום, טימין, שמן זית וכרישה. היתה גם מנה אחת יפה מהמיוחדים - פסטה עם חצילים. לקחנו גם אותה. בגלל העיניים הגדולות שלנו, אני, שרציתי לנגוס בבשר, הזמנתי מנה של קרפצ'ו בקר (44 שקל) והצמחונית הזמינה סלט גינה (29 שקל) כי לא יכלה בלעדיו. מה נאמר? הפסטה טובה וטרייה והרוטב עשוי היטב. מה כבר אפשר לכתוב על פסטה?אכן מיתולוגית. פסטה של "פסטה מיה" (צילום: קרן מנור)יין? בוודאי. קראף היין הלבן הקטן ב־28 שקל התגלה כגדול מספיק כדי ללוות בנחת את כל הארוחה. נחת היא מילת המפתח בארוחה בפסטה מיה. המנות טובות, הארוחה נעימה ואנחנו כבר מעבר לשלב ההפתעות במקום, שקיים מאז 1997. הצוות כל כך בטוח בעצמו, שמידת הנונשלנטיות הנינוחה של האנשים הנמנים עמו מתקרבת להתנשאות. ישבנו בחוץ, היכן שאפשר לעשן, ובדרכנו לשירותים עברנו בין החדרים הנאים שבקומה הראשונה והשנייה. המקום מעוצב כך שכל חלל בו אינטימי ומשרה אווירה ביתית ומכובדת, בזכות הריהוט, דוגמת האריחים ומידתו הצנועה אך מרווחת של החדר – בכל אחד מהחדרים מקום לשלושה־ארבעה שולחנות. די רומנטי. זה מקום בוטח בעצמו, די בצדק, רגוע ונטול הפתעות. פסטה מיה - וילסון 10. טל' 5610189, תל אביב, פתוח: כל השבוע 24:00-12:00.בקטנה תפאורה: ריהוט ביתי מכובד, דלפק ובו מוצגות הפסטות הנעשות במקום, אינטימיסביב השולחן: מכרים ותיקים של המקוםשירות: בטוח בעצמו, על גבול היהירותחיוך: מלמעלהשירותים: נקיים, בקומה השנייהנגישות: נוחה למסעדה, גרועה לשירותים (מדרגות)חניה: בשעות הערב - סבירה, ביום - בחניונים בסביבהשורה תחתונה: על בטוח 

*#