${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שה קורין: בורגנות זו לא מילה גסה

העסקית של שה קורין לא מכבידה על הכיס, מה שאינו מובן מאליו באזור כיכר המדינה

תגובות

"מתי בפעם האחרונה חצית את הכיכר הזאת?", שאלה בתי בהשתאות כשחצינו לרוחבה את כיכר המדינה. מתי באמת? רובנו רואים אותה, אם בכלל, מחלון האוטובוס או המכונית הנוסעת - מעגל שצריך פשוט לעבור אותו. כשהולכים ברגל, פתאום נוכח הבזבוז – הרי צומחים שם עצי שקמה נפלאים, חסונים ומפוארי נוף, ועצי זיתים יפים ובריאים; למה לעזאזל לא שתלו פה עוד עצים? היה יכול להיות כאן גן נפלא במקום הצחיחות העגומה הזו. "אולי שומרים את השממה לאיזו הפגנה בריאה", אמרה בתי. אולי. אולי הפגנת המיליון תחזיר לכיכר הזו את כבודה האבוד. רחוב ז'בוטינסקי, שחוצה אותה, מחזיר לסביבתה שפיות יחסית מול הבוטיקים המשונים וחנויות הרהיטים המפוחלצות, שעשו את כיכר המדינה למקום הכי מנותק מהמדינה. שה קורין - לשעות פתיחה וכל הפרטיםבז'בוטינסקי דרה בורגנות תל אביבית ותיקה, שיש לה את קפה אולגה המוכר והידידותי, את הירקן השכונתי (במחירים מתואמים למעמד הסוציו־אקונומי המקומי), את גימנסיה הרצליה. סמוך אליהם ממוקמת מסעדת שה קורין. מתוך השה מובן שקורין מדיפה ניחוח צרפתי; שיק חביב שמתבטא בצבע התכלכל של הקירות בפנים, באינטימיות נעימה של אולם הסועדים, בצלחות החרסינה, בסכו"ם המבהיק, בתפריט היינות העשיר יחסית, בגביעי היין המצוחצחים (הקצת מגוחכים בגובהם הגרנדיוזי, לטעמי). העסקית שקורין מציעה סבירה, הוגנת ונעימה, וממקמת אותה באזור השואף לגורמה אבל לא מכביד על הכיס. מבחר צנוע של מנות ראשונות (סלט אנדיב עם אפרסק וגבינת עזים, עגבנייה ממולאת בסלט עוף בקארי, סביצ'ה דג ים עם סלט קר של שעועית, ותפוחי אדמה בווינגרט וקרם פרש). הסלט היה  נחמד מאוד – רענן ומעניין ועם זאת משביע. גם מהסביצ'ה (דג הים היה הפעם בורי) נהנינו מאוד. הוצעה לנו כוס יין שלא הכרנו – שמו מקון, הוא מבורגון, הוא נעים ביותר ומוגש בכוס קרירה וגבוהה, וכך גם מחירו – 25 שקל לגביע.ועכשיו לעיקריות: ב־59 שקל יכולנו לבחור בין טארט טאטן (אגסים, כרישה וסלט אנדיב), פסטת ירקות ברוטב יין, חזה עוף ברוטב רוקט וטרגון או כבדי עוף על מצע פירה ביין אדום - הבחירה הרעבתנית שלי. בתי שידרגה את עצמה לעסקית של ה־79 שקל, התלבטה קלות בין שלישיית מיני המבורגרים, פילה בורי על ירקות שורש או פסטת פירות ים בציר סרטנים (אבא הרים גבה) ובחרה בנקניקיות בלגיות ("עבודת יד מקומית", הבטיחה המלצרית) עם סטומפ (פירה ירקות שורש, בעיקר בטטה) וחרדל. שתי הנקניקיות היו טובות, אבל לא השתגענו מהן. כבדי העוף הוכנו כהלכה, הפירה היה טוב, בכמות נדיבה, ומכיוון שאנחנו מתים על פירה, בסופו של דבר הותיר בנו הרגשה של כבדות ורצון לנמנם. אולי זה מה שאנחנו צריכים בצהריים. העסקית של ה־79 שקל מזכה את לקוחותיה גם בקינוח - מין מוס שוקולד טעים, שהוגש בצנצנת (מאיפה נחת עלינו הטרנד המוזר הזה?) וגבה את כמות הקלוריות שלו. האווירה במקום נעימה מאוד, בורגנית מאוד, נהנתנית במידה. שיהיה בהצלחה לקורין. שה קורין - ז'בוטינסקי 110, טל' 6968581, תל אביב. פתוח: א'-ה' 24:00-12:00, ו'-שבת 24:00-9:00.בקטנה תפאורה: אי אלו שולחנות ערוכים יפה  על המדרכה, בפנים בר נאה, שולחנות עץ, מפות על השולחנות ואווירה ביתית מהודרתסביב השולחן: היה די מלא, בסתם יום של חול. מעמד הביניים המבוססשירות: חביבשירותים: נכנסים מהחצר. נקיים וריחנייםנגישות: נוחהשורה תחתונה: מקום חביב ומתאים לאזור. רוב הסיכויים שבא להשתקע.

*#