טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ברטי בכיכר מסריק: ארוחה מענגת ומפתיעה

האווירה והאוכל הטוב במקום החדש ליד כיכר מסריק מסמנים להיט פוטנציאלי

תגובות

הייתי הראשון שהגיע. א' ניסתה לשווא למצוא חניה ליד שדרות ח"ן, ואני המתנתי לה בסבלנות. שולחן נאה על המדרכה של קינג ג'ורג', צל מסוכך בשעת בין ערביים, ויכולתי לקרוא בשקט את "ברכת האדמה" של קנוט המסון הישן והטוב. אבל ארבעת (!) המלצרים - קלטתי איזו התרגשות מצדם - מתו לשרת אותי. הייתי שם לבדי. אם כך, אמרתי ביני לביני, נזמין משהו לשתות. בברטי עדיף לשתות ערק. מוזגים אותו לפי הסנטימטר: מד סנטימטר מונח על דופן הבקבוק, וכל סנטימטר במפלס הגובה מתומחר בתשעה שקלים. עם  העיניים הגדולות שלי, הזמנתי מיד שני סנטימטרים. מתברר שזה חצי כוס, כמעט. או אז הגיע בעל הבית לשולחני ובירך אותי; מתברר, לדבריו, שאני "הלקוח הראשון על אמת". אחרי שלושה־ארבעה ימים של הרצה, חצי שעה לפני בואי, נפתח המקום "על אמת". בשמחה כזו עדיין לא יצא לי להשתתף. ומה אומר לכם: אם הלקוח הראשון יצא כל כך מבסוט אחרי שעה מענגת, אני מאחל לברטי שתמשיך לשמור על הרמה. את חבלי הלידה לא הרגשתי כלל.ברטי - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםהמקום יושב על פינה נחמדה סמוך לכיכר מסריק, תפריטו מבוסס על מזטים ועל מנות לא גדולות, מוזיקה בלקנית שמחה מתנגנת ברקע. עם הדיל המצוין של ערק לפי סנטימטר, אני מוכן להתגורר שם בשארית ערבי הקיץ. אז מה יש לנו שם? ירקות חרוכים בגריל, סלט פטוש, סמבוסק גבינת עזים, אנטרקוט כבוש בחרדל וצלפים, שיפוד נתח קצבים, פירות ים ודגים. מחירי המנות הפשוטות נעים בסביבות 42-35 שקל, היקרות יותר (לברק שלם בתנור, שרימפס מוקפצים, צוואר טלה ממולא בעשבים, בזיתים ובשום) - 75-68 שקל.אנחנו צנועים:  הזמנו ספיח'ה - בשר בקר ותמרהינדי על מאפה בצק עלים (35 שקל); סלט פטוש לזו שלא יכולה בלי ירקות (36 שקל); וצלחת דגים כבושים עם איקרה (42 שקל). ברגע האחרון הוספתי להזמנה מנה של קובה בורגול (32 שקל). נהנינו מכל המנות. א' ציינה, אמנם, שהספיח'ה לא הדהים אותה, אבל אני סבור שבצק העלים היה פריך מאין כמוהו. הדגים הכבושים היו מעדן של ממש (אנשובי, פלמידה וגבעה קטנה של איקרה לבנה), והקובה – שלוש יחידות מטוגנות, עם גבעה קטנה של טחינה גולמית – היה בדיוק מה שאני מצפה מקובה. בעזרת עוד שני סנטימטרים של ערק, הכל גלש פנימה אל קרבינו בשמחה רבה.|אני לא אוכל מנות אחרונות בדרך כלל, אבל לנוכח אכזבתו הבולטת של המלצר שלנו, ששיבח את מנת המלבי תאנים (30 שקל), לא יכולנו לסרב. בעל הבית צירף מיוזמתו מנה קטנה של פאדג' שוקולד. מה אגיד לכם על המלבי? מזמן לא ראיתי ולא טעמתי מנה סקסית כזו. תאנה בשלה אבל לא בשלה מדי חשפה את אדמומיותה הפנימית המגרה, מוקפת במלבי מתוק ועסיסי ורוטב רימונים. כן, זה מזכיר לכם מה שזה מזכיר לי. פאדג' השוקולד היה סולידי יותר: שלוש קוביות מרירות עדינות עם רוטב קפה וממרח חלבה. עדין ועמוק. מפלס הערק עמד על קצת יותר מארבעה סנטימטרים. עוד שוט אחד לאיזון החשבון, ותהינו אם במצבנו יהיה זה נבון לנהוג הביתה. התברר שכן, וכבר רצינו מאוד לחזור.

ברטי - קינג ג'ורג' 86, תל אביב, טל' 2512950־072, פתוח: כל השבוע 24:00-18:00 (שעות הפעילות יורחבו בקרוב).

בקטנה תפאורה: בר של עשרה מקומות בפנים, עוד שלושה שולחנות, דלפק בר בחוץ ליד העץ ועוד שניים־שלושה שולחנות על המדרכה. פתוח ומאווררסביב השולחן: אורחים ראשונים, שכנים וצעירים שמחפשים מקום שמייחשירות: חינני ביותרחיוך: נרגששירותים: נקייםנגישות:  נוחהחניה: בעיה

*#